Skocz do zawartości

Odradzam hosting firmy eHost

Michal Kopernik

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem ostrzec osoby, które poszukują dobrego hostingu. Wiem, że ta firma mocno się reklamuje, ale sposób obsługi klienta i ich oferta pozostawiają wiele do życzenia.

Po pierwsze ich konta mają poważny problem ze spamem, a gdy włączy się filtr antyspamowy nie przechodzi wiele ważnych emaili, które wcale spamem nie są. Gdy miałem konto email i hosting na ich serwerach dziennie otrzymywałem około 100-200 emaili spamu. Zdarzyło się też 3 razy, że konto zostało użyte przez spamerów i dosłownie w ciągu 10 minut dostałem jakieś 400 emaili zwrotnych, MAIL DELIVERY FAILED. Ehost w tej sytuacji odpisał tylko - trudno, Pana konto zostało użyte przez spamerów, w ogóle w niczym nie pomogli.

Nasze domeny zarejestrowali w różnych firmach, w Niemczech, USA, a nawet w Chinach. Utrudnia to późniejsze przeniesienie domen.

Ponieważ mieszkam za granicą miałem częste problemy z otwarciem stron, uzyskaniem dostępu FTP, a często z wysłaniem emaila. Pakiety zawsze gdzieś utykały, możliwe że to nie wina eHostu, ale też w niczym nie pomagali. Obcy ludzie na forach pomagali mi trackingować pakiety i analizować, gdzie te dane znikają.

Jeśli więc ktoś myśli o otwarciu strony o międzynarodowym dostępie, proszę wziąć to pod uwagę, że strony w eHost za granicą mogą się bardzo wolno otwierać, albo nawet w ogóle nie otwierać. Nie mówiąc o tym, że gdy będziecie za granicą to trudno będzie się zalogować do poczty, czy otworzyć własną stronę.

Zdecydowaliśmy przenieść serwer za granicę, a zarządzanie domenami zlecić większej firmie. Była to naprawdę dobra decyzja. Okazało się, że wszelkie limity, które nakłada eHost w Ameryce nie istnieją. Za 112 USD otrzymałem serwer bez żadnych ograniczeń co do pojemności konta, kont email, a jeśli nawet są jakieś ograniczenia to zwykle formalność, bo i tak nikt nie wykorzysta 999 domen, czy 9999 kont FTP?! Poza tym emaile zaczęły śmigać, mogę na luzie odebrać, czy wysłać 10 MB, wcześniej to było po prostu niemożliwe. Strona otwiera się jakieś 3 razy szybciej. Ze 100-200 emaili spamu teraz mam jakieś 10-20 dziennie. Mamy pomoc online 24 godziny na dobę. Pomoc jest efektywna do tego stopnia, że pomogli w problemach, które powinien rozwiązać eHost, ale to olał.

Kiedy już prawie wszystko przenieśliśmy, ale nadal mieliśmy pytania do eHost wyszła na jaw cała prawda, jak traktują klientów. Zostaliśmy chamsko potraktowani, a gość z eHosta po prostu umył ręce i jak zwykle w niczym nie pomógł.

Jak ktoś myśli globalnie to na pewno odradzam eHost. Gorszy panel sterowania, ograniczenia pojemnościowe, trudny dostęp z zagranicy, kiepska obsługa, żadnej pomocy online, żadnej pomocy 24h/dobę. Na prawdę szczerze odradzam firmę eHost!!!

Pozdrawiam

Michal

www.bankizdjec.com.pl - sprzedawaj zdjęcia i zarabiaj na swoim hobby

swietnie wyzaliles sie to teraz zabieraj sie za wikipedie i poczytaj troche hasel o web-biznesie bo narazie to widze ze niekompetentna osoba jestes Ty

nie mam nic wspolnego z ehostem czy innymi web-super-e-host.pl ale jak ktos zabiera sie za biznes w internecie to nie kupuje konta za 100 zl rocznie a pozniej narzeka ze zupa przesolona ze pingi nie chodza a co chciales w zestawie t-shirta dostac

p.s daruj sobie komentarz do mojego posta ;)

Z wielką chęcią kupie serwer który nie ma żadnych ograniczeń co do pojemności dysków ;)

@Michal Kopernik to, że hosting ma napisane 'no-limit hdd' nie zawsze oznacza to dosłownie bez limitu bo skoro wygłaszasz już na wielu forach swoje zdanie to jak zapewne wiesz istnieją inne limity jak np maksymalna ilość plików w jednym katalogu, maksymalny rozmiar pliku, etc...

Serwer do której wsadzisz nie limitowaną ilość kostek pamięci ram, ale przecież są limity typu maksymalna ilość pamięci dla wykonywanego skryptu, maksymalny czas wykonywania skryptów, etc...

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

dobrze, że piszesz o wadach ehost ale pamiętaj - nie ma hostingu idealnego

tak się składa, że mam u nich najwięcej wykupionych usług i to od kilku ładnych lat,

zgadnij dlaczego?

PS. nie jestem w żaden sposób związany z tą firmą (oprócz kilku wykupionych u nich

hostingów), mam też swoje (nie najlepsze) zdanie o innych "renomowanych" firmach

ale zamiast rozpisywać się o ich wadach po prostu z nich uciekam :-)

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Za 112 USD otrzymałem serwer bez żadnych ograniczeń co do pojemności konta, kont email, a jeśli nawet są jakieś ograniczenia to zwykle formalność, bo i tak nikt nie wykorzysta 999 domen, czy 9999 kont FTP?! Poza tym emaile zaczęły śmigać, mogę na luzie odebrać, czy wysłać 10 MB, wcześniej to było po prostu niemożliwe. Strona otwiera się jakieś 3 razy szybciej. Ze 100-200 emaili spamu teraz mam jakieś 10-20 dziennie. Mamy pomoc online 24 godziny na dobę. Pomoc jest efektywna do tego stopnia, że pomogli w problemach, które powinien rozwiązać eHost, ale to olał.

Co to za firma? ;)

404.tf

w eHost mam najstarsze konto od maja 2004 i dla mnie to jeden z lepszych hostingów,

nigdy nie robili żadnych problemów, czy to z domenami, czy z czym innym,

support bardzo dobry, konkretne odpowiedzi w ciągu godzin,

hosting też działa bardzo dobrze, nie pamiętam żadnej większej usterki przez lata użytkowania,

nie podoba mi się tylko miesięczne limitowanie transferu :D

i inne (bazy danych, domeny) też mogliby zwiększyć, choć zapewne przez to nie ma tam wielu pozycjonerów stąd wszystko działa jak należy :)

ja tem jestem z eHosta ogolnie zadowolony, najwieksza ich zaleta to mozliwosc zakladania emaili typu: nick@domena1.pl i nick@domena2.pl czego w wiekszosci hostingow nie ma

jest tylko jedna sciema w ofercie ze serwery sa w Polsce... za co duzy minus, niech sobie beda w Niemczech serwery, ale niech nie oszukuja klientow

[bilety lotnicze] [strony www poznań]

"No se ganó Zamora en una hora"

Masz wolne domeny? Zaparkuj je! i zarabiaj!

ja tem jestem z eHosta ogolnie zadowolony, najwieksza ich zaleta to mozliwosc zakladania emaili typu: nick@domena1.pl i nick@domena2.pl czego w wiekszosci hostingow nie ma

jest tylko jedna sciema w ofercie ze serwery sa w Polsce... za co duzy minus, niech sobie beda w Niemczech serwery, ale niech nie oszukuja klientow

Dwie konkretne bzdury.. hehe

najwieksza ich zaleta to mozliwosc zakladania emaili typu: nick@domena1.pl i nick@domena2.pl czego w wiekszosci hostingow nie ma

sprawdzę czy u mnie w direct adminie tak się da :D

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

moze zle sie wyrazilem, maile maja byc dzialac tak, ze jak wysle na nick@domena1.pl to na nick@domena2.pl nie dojdzie,

w cPanelu i w direct adminie nie ma takiej mozliwosci

a co do lokalizacji serwerow to infrmacje taka dostalem od ehosta wiec albo zostalem wprowadzony w blad telefonicznie albo ktos tu sie na czyms nie zna...

p.s. ciekawe ze pingiem sie teraz lokalizacje sprawdza...

[bilety lotnicze] [strony www poznań]

"No se ganó Zamora en una hora"

Masz wolne domeny? Zaparkuj je! i zarabiaj!

moze zle sie wyrazilem, maile maja byc dzialac tak, ze jak wysle na nick@domena1.pl to na nick@domena2.pl nie dojdzie,

w cPanelu i w direct adminie nie ma takiej mozliwosci

Totalna bzdura ! Nie wprowadzaj nikogo w błąd !!

Zarówno cPanel jak DirectAdmin umożliwia taką opcję i działa to bez zarzutu.

a co do lokalizacji serwerow to infrmacje taka dostalem od ehosta wiec albo zostalem wprowadzony w blad telefonicznie albo ktos tu sie na czyms nie zna...

Jaką informację dostałeś ? Na ich stronie jest opisane, że mieszczą się w PL serwerowni i tak jest..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności