Skocz do zawartości

Ostatnie spadki stron

Robbocop

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Serwis który poleciał -50 na wszytkie frazy:

- 1M odsłon miesięcznie

- średnio 25 stron na wizyte

- średni czas wizyty: 8minut

- wartościowy content, tysiące zarejestrowanych uzytkowników

- >4000 zaindeksowanych stron

- sporo linkow od zadowolonych uzytkowników

- około 100 osób dziennie wpisywało w google nazwe serwisu (unikalna w skali internetu)

- codziennie przybywała nowa treść (user generated - web 2.0)

Serwis który w tym samym czasie wszedł do TOP10:

- szczątki po MFA za które dostałem bana w AdSense

- zerowa wartość dla użytkownika

- 3 (trzy) zaindeksowane strony (statyczna strona)

Dopalane z e-weblink (obie) + linkme (tylko ta pierwsza)

WTF ?

Jeśli potrzebujesz pomocy w nauce polecam korepetycje. Znajdziesz tam bazę korepetytorów z całej Polski.

@Gonzo, gdzie w tych wskazówkach jest napisane, żeby szukać i podpierda..ć inne strony?

Dwa seodopalacze zgłosiłem dla testów, napisałem o tym dla przykładu, nikomu się wielka krzywda z tego tytułu nie stała, a skoro po moim zgłoszeniu zniknęły, tzn. że google uważa je za spam (nawet na blogu o tym pisali). To była jednorazowa przygoda.

Ale to oznacza, że prędzej czy później ze stronami tak pozycjonowanymi stanie się to samo co z SWL-ami.

Poza tym musisz sobie zdawać sprawę, że konkurencja nie śpi - jeżeli masz spam na stronie, to prędzej czy później możesz zacząć komuś przeszkadzać, zgłosi twoją stronę i polecisz w otchłań - być może tak było z moją stroną - nie wiem, ale teraz jestem na to gotowy.

Ale żeby tak na 100% odpowiedzieć na twoje pytanie: "Pomóż nam w zapewnieniu wysokiej jakości wyników wyszukiwania w Google"

Powiadasz, że zrobiłeś sobie test. Szkoda tylko, że czyimś kosztem.

Bez przesady - po pierwsze nie ja podejmowałem dedycję co do strony, tylko google, po drugie zgłoszone "strony" to zwykłe zaspamowane pseudo-precle, których jakoś szczerze mówiąc nie jest mi żal, prędzej czy później same by poleciały, jeżeli ktoś czuje się tym zbulwersowany - trudno, ja opisałem moje doświadczenia i być może będzie to dla kogoś wskazówką, a może nie. Koszt założenia nowej sub-domeny i przeniesienia plików nie jest aż tak duży, a że system jest dośc nowy, więc "strony" też. Tyle w tym temacie.

W każdym razie mnie śmieszy teraz opinia tych którzy opierają swoje pozycjonowanie na wrzuceniu strony do Addera, zainstalowania SWL-a i Dopalaczy albo posiadanie zaplecza z 50 stron opartych na auto-generatorach treści.

Być może innych w tej chwili śmieszy i oburza to co ja napisałem, zdaję sobie z tego sprawę, i nikomu nie narzucam swojej opinii.

Google zabrało się na poważnie za kasowanie SWLi, a poprzednia fala filtrów to były swego rodzaju testy, które jak widać okazały się pomyślne.

Chodzi Ci o te spadki z 31 października? Czy filtry zauważacie na stronach, które wtedy na jeden dzień też poleciały?

Moje nowe serwisy pozycjonuję wyłącznie legalnymi metodami i jak narazie nie jest najgorzej.

Widać ostre działania Google od kilku miesięcy dają zamierzone przez nich efekty ;)

Widać ostre działania Google od kilku miesięcy dają zamierzone przez nich efekty ;)

dokładnie tak jest.

W sumie pozytywna sprawa jak dla mnie.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Dla mnie też ;D Content is King!

trance_is_not_a_techno_v2.0_by_tvg.gif

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

Dwa seodopalacze zgłosiłem dla testów

Podaj urle, to prześlę Ci w imieniu tych dwóch Użytkowników fakturę za domeny + robociznę. Jednocześnie proszę Michała o zabezpieczenie postu który zacytowałem, jako materiał dowodowy.

U siebie nie zauważyłem żadnych znaczących ruchów in plus ani in minus. Może dlatego że nie opieram się na systemach.

Pozdrawiam, J.

Z całym szacunkiem dla twojej osoby Jeżu ale chyba zapędzasz się troszeczkę w głoszeniu słowa, dlaczego miałbyś komukolwiek wysyłać fakturę za domeny? przecież one nadal pozostają we władaniu swoich właścicieli, może nawet są obecne w innych wyszukiwarkach, a że zostały usunięte z Google, no cóż, do Google miej pretensje i im wyślij rachunek

nie popieram donoszenia ale jak się indeksuje coś co nie jest w stanie przetrwać wizyty czynnika ludzkiego to należy liczyć się ze stratami bo to tylko kwestia czasu i nieistotne czy ostateczny cios przychodzi ze spamreportu czy z czego innego

respect.gifgoogle.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności