Skocz do zawartości

nod_rewrite i duplicate content

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry, jesli bylo ale nie moglem sie doszukac, wydaje mi sie, ze moglo byc bo duzo jest tu o mod_rewricie i duplicate contencie a ponizsze narzuca sie samo:

stosujac mod_rewrite dostajemy dwa adresy tej samej strony, na obie serwer odpowiada 200OK (nie 301 - sprawdzilem) , tak ze robot nie ma prawa widziec, ze jest to mod_rewrite (czy sie myle) w efekcie taka sama strone moze zaindeksuje dwa razy, dwa razy to zdaje sie nie jest powod do obawy przed duplicate contentem ale jesli serwis ma dajmy na to 50.000 i wszystkie sa podwojone to ja bym sie na miejscu admina wyszukiwarki wkurzyl bo mi to smieci.

Ktos cos wie na ten temat? Co na to googel?

Ktos cos wie na ten temat? Co na to googel?

Google raczej sprawdza treść, a nie adres.

Jak na razie tysiące kopii DMOZ-a chyba dobrze się trzymają?

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

tak ale dmoz to dmoz z googlem sztame trzymaja i google wie co to za czort, ja sie za bardzo nie boje bo na serwisie na ktorym mam najwiecej stron nie mam mod_rewrite, ale zastanawiam sie czy nie jest to potencjalne niebezpieczenstwo

Google raczej sprawdza treść, a nie adres

no wlasnie , ale raz ze musi zaindeksowac dwie/kilka stron a nie jedna i robi sie lekki chaosik prze tysiacach stron nawet jak cashuje jako jedna, nie?

PS cashuje - nie sylabizowac tego slowa prosze ;)

Muszę potwierdzić, że Google coraz lepiej to wykrywa. Straciłem niemal 40% wartości site: w dużym serwisie, ale to też z powodu usunięcia pewnych pierdół dla Google, żeby szybko indeksował ważną treść.

Choć na pewno mam teraz większą moc na tych podstronach.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności