Skocz do zawartości

czy mozna zrobic klikalnego diva na kilka linijek?

pandha

Rekomendowane odpowiedzi

chcialbym zrobic klikalny div, robie poprzez <a href="xx" class="xx"> - jest ok jak jest tekst w linijce. jak chce zrobic na kilka linijek, to mi nachodza jedna na druga, mimo iz w pajaczku pokazuje mi ok...

<a href="ling" style="width:150px; background-color:#D5C3EB; font-size:12pt; margin:5px; border: 5px solid #ECDEFC; padding:5px;"><strong>text</strong><font style="color: black"> text text text text text text text texttext text text texttext text text text</font></a>

teraz mam to w divie, i klikalny jest link ale chcialbym by byla klikalna cala powierzchnia diva.

dzieki za pomoc

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Zamień tag a na element blokowy

a {display:block;}

Albo zrób klikany div za pomocą JS.

<div onclick="...">

Ale wtedy trzeba jeszcze odpowiednie kursory myszy w css ustawić.

Tylko podejrzewam że całe te kombinacje to tylko dlatego że coś jest skopane w css i jakiś jeden element nachodzi na drugi? ;)

.

ta opcja tez mi dziala w pajaczku, jak wrzuce na strone sie sypie. pomecze sie wieczorem i dam znac. dzieki za wskazowki.

chodzi o to ze to ma byc box o szerokosci 150px. jak jest wiecej niz jedna linijka to juz sie sypie...

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

To co dałeś w pierwszym poście zrobiłem tak:

<a href="ling">

<div style="width:150px; background-color:#D5C3EB; font-size:12pt; margin:5px; border: 5px solid #ECDEFC;

padding:5px;">

<strong>text</strong><font style="color: black"> text text text text text text text texttext text text texttext

text text text</font></div></a>

Jezu widzisz i nie grzmisz :|

<a id="blokowy_link" href="gdziestam.html">link</a>

<style>
#blokowy_link {display: block; height: 100px; width: 100px;}
</style>

Dla zainteresowanych https://kurs.browsehappy.pl/HTML/Hipertekst

Szczególnie część:

Nie można umieszczać <a> w <a>, ani otaczać nim elementów blokowych, można jedynie elementy liniowe. Z tego powodu nie można zrobić odnośnikiem np. całego wiersza tabeli bez powtarzania <a> w każdej komórce.

<a href="ling" style="width:150px; background-color:#D5C3EB; font-size:12pt; margin:5px; border: 5px solid #ECDEFC; padding:5px;"><strong>text</strong><font style="color: black"> text text text text text text text texttext text text texttext text text text</font></a>

BTW - Twój kod to jakieś pomieszanie z poplątaniem - raz używasz styli, a raz formatowania w htmlu :|

Nie używaj tego <font style="color: black"> - powinno być <span style="color: black;"> tutaj czarny text</span>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności