Skocz do zawartości

Czy dam rade?

szuwar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam następujący problem. Chcę wypozycjonować forum na pewną fraze. Właściwie nie jest to fraza tylko jedno słowo. Google zwraca 32 200 000 wyników a więc sporo. Jednocześnie na drugim miejscu w wynikach wyszukiwania jest strona wikipedii z podaną frazą, a z tego co czytałem gdzieś tu na forum taka pozycja strony z wikipedii charakteryzuje słabe frazy łatwe do wypozycjonowania. I teraz moje pytanie: czy ja jako bardzo początkujący jestem w stanie wypozycjonować moje forum do top5 za pomocą wpisów do katalogów, wykupieniu kilku linków na stronach z wysokim PR, dodaniem kilku artykułów sponsorowanych, wpisów na forach, księgach gości itd czy może lepiej komuś to zlecić i jaki może być szacunkowy koszt takiego pozycjonowania?

pzdr

ilość wyników - to nie mówi o trudności frazy

wiki w top2 - to również nie mówi o trudności frazy (jedynie że to nie jest bardzo trudna fraza)

Ja jednak uważam, że obecność wiki na pierwszych miejscach jest dość miarodajnym wyznacznikiem. Może nie trudności frazy, ale konkurencyjności. Bo jeśli ktoś pozycjonuje i nie potrafi przebić wiki to dość kiepsko pozycjonuje... chyba że to jakieś popularne w wiki hasło, do którego linkuje naprawdę wiele osób.

Dlatego wyłączyłem z tego trudne frazy. Wiele haseł Wikipedii jest wysoko nawet na oblegane frazy. Może te hasła nie mają bardzo dużo BL ale te co mają są mocne lub bardzo mocne i do tego tematyczne.

Czyli frazy, na które wiki jest wysoko są łatwe, chyba że są trudne? :)

w yahoo uzyskasz lepsze informacje ile linkow prowadzi

polecenie jest gdzies na forum

btw - jakis czas nawet panorama firm miala kilka fraz na 3 miejscu - niewiele wysilku by ich zepchnac, ale zawsze. jak forum ma byc pozycjonowane - daj kilka precli z artami o danej frazie, do tego swla

73321314cb3.gif

dokładnie, 32 mln wyników - wiki w top2 to mówi samo za siebie.

dużo chęci, cierpliwości i starannej pracy i dasz radę ;]

Nie rozśmieszaj mnie :D Gdzieś ty takich bzdur się naczytał, że ilość stron świadczy o trudności frazy.

https://www.google.pl/search?client=firefox...Szukaj+w+Google

Nie mów mi tylko, że jest to mega trudna fraza do wypozycjonowania bo google wypluwa na nią ponad 50mln stron

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności