Skocz do zawartości

[prywata] Nawigacja samochodowa GPS

Kaviorek

Rekomendowane odpowiedzi

Szybki strzał i mam już NavRoad NR410 + AutoMapa Polska + SD 2GB, zamiast 626zł kosztowało 556zł :soczek:

dzisiaj promocja była w Lublinie, w Komputroniku naziemnym, otwarte do 24.00, nie wiedziałem, że aż tyle rabatu dają, na 15min przed końcem musiałem się decydować :]

procesor ma taki sam jak Nokia, powinno równie szybko chodzić, ale nie ma zbyt wielu bajerów, szkoda, że nie ma możliwości oglądania filmów...

Widze ze juz kupiles, ze swej strony chcialem polecic navroda ale 750 (7 cali) :D kosztowala z 8gb karta ~1000pln (bez map) i nie zamienil bym jej za zadne skarby na cos co ma mniej niz 7cali :)

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

kupiłem htc tytana na początku roku z automapą , nie narzekam w miastach dobrze sie sporawdza ale czasami jak jest nowa droga w PL to słysze "jesteś poza trasą wyznacham nową" :D

Natomiast mam pytanie czy ktoś z Was wie o nawigacjach do takich bardziej egzotycznych krajów jak Kenia, Tunezja, Egipt .... ogólnie najlepiej cała Afryka byłaby idealna :) zapomniałem dodać chodząca pod Windozą mobilną :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Kuflik, też mi bardziej odpowiada większy ekran, wziąłem teraz te 4,3 cala, też coś tam widać, ale kolejna faktycznie mogłaby być większa :D

po przejechani 20km po Lublinie mogę powiedzieć, w zasadzie tylko tyle, że:

- przy włączaniu (taki pierwszy start) znajduje GPS w ciągu około minuty jeżeli jest dobry zasięg, wtedy też dokładnie wskazuje pozycję,

a gdy słaby zasięg (przy ścianach budynków, pod drzewami) to dłużej i potrafi na starcie pomylić pozycję nawet o 50 metrów :) np. pokaże pozycję po drugiej stronie ulicy,

po włączaniu ze 'stanu uśpienia' znajduje pozycję w ciągu kilku sekund, tak samo gdy szuka straconego całkowicie zasięgu np. po wyjechaniu z parkingu pod budynkiem,

- gdy już odpali, i jest dobry zasięg to w czasie jazdy wskazuje dokładną pozycję z opóźnieniem tak ze 2-3 sekundy, czyli w porządku,

płynnie też wyznacza nową trasę bo zjeździe z wyznaczonego szlaku, jak dużo trzeba nadrobić to każe zawracać, jeżeli nie to nową trasę podaje, komunikaty głosowe też w porządku,

z minusów to na razie tylko trzeszczące i dość niewygodne mocowanie urządzenia do uchwytu (nie ma żadnej gumy, plastik w plastik), chyba będzie trzeba coś tam podłożyć, kawałek taśmy klejącej,

bateria ma podobno trzymać kilka godzin, na moje oko to wytrzyma do 2 godzin przy najbardziej ściemnionym ekranie i w miarę możliwości ściszonym głosie, więc poza samochodem za bardzo się używać nie da,

i na koniec znalazłem też błąd na mapie, wewnętrzną (osiedlową) jednokierunkową (od wielu lat już) wskazuje jaką dwukierunkową,

na razie jestem bardzo zadowolony :)

ps. od obsługi ekranu idealnie nadaje się ołówek z gumką :)

ciekawe, choć w Automapie widzę, że są też oznaczone radary stałe, w praktyce się okaże wyjdzie :(

choć oczywiście to tylko taki bajer, wszyscy jeździmy zgodnie z przepisami przecież :]

a poważniej to nie pamiętam stałego fotoradaru nie oznaczonego znakiem drogowym, więc można 'poświęcić' trochę cennych sekund i zwolnić...

Co do sprzętu to uważam że to sprawa gustu (firmy) i procesora ...

W nawigacji w pierwszej kolejności liczy się program - mapa

testowałem:

Automapa

MapaMap

IGO 8

Do jazdy po Polsce stanowczo polecam Automapę (dla mnie numer 1) lub MapaMap (numer 2).

Podobno również dobry jest Tom tom ale nie testowałem pożądnie.

P.S. na Automapie przejechałem po Polsce ~2000km

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności