Saint Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Chciałbym się upewnić co do jednej rzeczy jak liczymy termin płatności faktury od dnia jej otrzymania czy od dnia jej wystawenia i czy z tym dniem włącznie czy od dnia następnego? Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gordon Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Od dnia wystawienia i startując od tego dnia. Czyli dziś wystawiona faktura, to jutro upłynie pierwszy dzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Zakładając, że wystawiono ją w piątek rozumiem, że bierzemy pod uwagę dni pracujące czyli w tym przypadku będzie to tak poniedziałek, (wolny wtorek), środa, czwartek, piątek, poniedziałek, wtorek, środa i to właśnie w środę najpóźniej płatność powinna znaleźć się na koncie wystawcy faktury? Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMP Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Licza sie pelne dni, nie wazne czy po drodze byly jakies swieta, dni wolne. Jedynie jezeli termin wypadnie na dzien wolny to termin platnosci jest do najblizszego dnia roboczego - w tym dniu kasa powinna byc juz na koncie. stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Dobrze bo już się pogubiłem troche. Jeśli rachunek wystawiłem w piątek 31 października z terminem płatności 7 dni to w piątek 7 listopada powinien być opłacony czy tak? Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Cytat Od dnia wystawienia i startując od tego dnia. Czyli dziś wystawiona faktura, to jutro upłynie pierwszy dzień.W takim razie jeżeli na fakturze będzie 7 dniowy termin zapłaty a ja ją wyślę po miesiącu to mogę razem z fakturą wysłać ponaglenie zapłaty? Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql. Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON! Wielki Elektronik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Irek: tak w gwoli wyjaśnienia. To jest usługa i nabywca usługi w zapisie umowy chciał aby faktura była wystawiana na ostatni dzień miesiąca i wysłana w przeciągu 7 dni. Umowa nie zawiera zapisów o terminie płatności czy sposobu jegho liczenia dlatego pytam jak w takim wypadku postępować i od jakiego momentu liczyć? Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Cytat Umowa nie zawiera zapisów o terminie płatnościW takim razie może zapłacić Ci po roku i nie masz prawa nic mu zrobić?[dodane] W zasadzie to może wcale nie płacić. Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql. Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON! Wielki Elektronik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Irek napisał(a): Cytat Umowa nie zawiera zapisów o terminie płatnościW takim razie może zapłacić Ci po roku i nie masz prawa nic mu zrobić?[dodane] W zasadzie to może wcale nie płacić. Źle mnie zrozumiałeś. Nie ma zapisu, że termin płatności faktury ustalany jest na 7 czy 14 dni, natomiast jest napisane, że nabywca usługi płaci za każdy miesiąc trwania umowy i że ja musze wystawić rachunek z datą ostatniego dnia miesiąca i dostarczyć go w ciągu 7 dni. Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Inaczej. Czy na fakturze jest podany termin płatności? Jeżeli nie ma go na fakturze i w umowie to klient może nie płacić. Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql. Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON! Wielki Elektronik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Irek napisał(a): Inaczej. Czy na fakturze jest podany termin płatności? Jeżeli nie ma go na fakturze i w umowie to klient może nie płacić. Oczywiście, że na fakturze jest podany temin płatności i jest to 7 dni. Moje pytanie dotyczy dwóch spraw: 1. Czy ten termin liczy się od dnia otrzymania faktury czy od dnia jej wystawienia?; 2. Czy liczy się dni kalendarzowe czy tylko pracujące? Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 1. od dnia wystawienia 2. dni kalendarzowe Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
websign Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 To na fakturze piszesz termin płatności 7 dni? Nie podajesz daty? Ja dla każdej faktury podaję konkretną datę terminu płatności i wtedy jest wszystko jasne... Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=SnU=- Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 websign dobrze prawi, dużo lepszym rozwiązaniem jest podać konkretny dzień np. termin zapłaty: 15.11.2008 niż podawać w ciągu ilu dni ma to nastąpić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 websign napisał(a): To na fakturze piszesz termin płatności 7 dni? Nie podajesz daty? Ja dla każdej faktury podaję konkretną datę terminu płatności i wtedy jest wszystko jasne... Dla mnie wystarczającym jest, że termin to 7 dni do tego data wystawienia faktury więc powinno to być jasne, ale kontrahent mi się upiera przy wersji tej, która mi trochę śmierdzi czyli od daty otrzymania. Cała awantura wybuchła w momencie kiedy zapytałem po terminie kiedy mogę spodziewać się przelewu ... Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.