Skocz do zawartości

Serwer i domena

pala2222

Rekomendowane odpowiedzi

Skłaniam się do serwera https://www.ovh.pl/prywatne/produkty/60gp.xml

i domeny w tym serwisie.

1. Czy te serwery są trudne do o obsługi?

2. To jest dobry wybór?

3.Starczy mi 600mb na forum phpbb

Może znacie lepsze rozwiązanie. Im taniej tym lepiej, ale przede wszystkim musi być proste w opsłudze, głownie chodzi o instalacje forum. (woguoe się na tym nie znam, ale żebym dał sobie rade), żadnych zobowiazań na więcej niż rok i wystarczająca pojemność na forum phpbb

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ta jaki hosting polecacie

Musi być łatwy w opsłudze i tani

Znalazłem jeszcze jedną opcje www.hekko.pl

mam na myśli sewer "startet' On wystarczy

ps.Serwer dedykowany to taki który mamy w biurze, a hosting to serwer wirtualny. Zgadza się?

Jaką pojemność powinien mieć serwer na forum phpbb3 więlkości tego forum?

serwer dedykowany to taka maszyna w serwerowni, która przeznaczona (czyli dedykowana) jest tylko dla Ciebie. Serwer wirtualny to jakaś część zasobów takiej maszyny. Z Hekko jeszcze do niedawna byłem zadowolony, ale ostatnio dało się zauważyć jakieś częste chwilowe przerwy. Miejmy nadzieję, że problemy szybko zostaną wyeliminowane. Odwiedź sobie www.webhostingtalk.pl i tam poczytaj opinię o danych firmach, jest tego naprawdę dużo.

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

Oj, widać że początkujący użytkownik.

Akurat transfer i powierzchnia przy forum to chyba najmniej ważne rzeczy. Ważniejsza jest pojemność bazy danych (jeśli taki limit istnieje) i limity obciążeniowe (CPU/RAM). Wszystko jednak zależy od tego, czy forum będzie miało 10 zarejestrowanych userów, czy 100 000; czy będzie miało 1 usera online, czy 1000. Itd.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

to co byście radzili na forum wielkości monety.pl

Forum średniej wielkości, skromna grafika. Jeżeli nie hostują skanów monet to pewnie 30 GB/miesiąc wystarczy. Jeżeli jest uploadowana grafika to przynajmniej 2 razy tyle transferu.

Myśl perspektywiczne, wybierz hosting średniej klasy gdzieś w zachodniej europie. Ktoś już chyba ci to polecił - zerknij na pakiet hostingowy https://www.hostnine.com, lokalizacja w UK, dobra cena, dobra jakość. Tylko nie daj się naciągnąć i naciąć na dreamhost.com czy tym bardziej servage.net .

co ty na to ?

alexastw.jpg

Na pewno byś sobie poradził. HostNine ma zainstalowany komponent Fantastico w panelu, czyli skrypty można instalować jednym kliknięciem. Jeżeli nie mają standardowo spolszczenia to na pewno w polskim google szybko znajdziesz opis jak to bezproblemowo zainstalować: https://www.google.com/search?q=spolszczeni...=utf-8&aq=t

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności