Skocz do zawartości

Ma ktoś sposób na klikohit ??

strupii

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam!

U mnie po sms nic nie zmienili - co nie zmienia faktu że jestem zawsze 1 pozycję za serwisami z klikohitem :D

Zmiana trwała 24 h i wykonałem ją coś koło 28.10 więc całkiem niedawno.

1) Ogólnie nie sądzę aby pozycja w netsprincie miała cokolwiek do pozycji w wp.pl - klikohit skutecznie miksuje czołówkę.

2) Kiedyś miałem ofertę firmy, która chwaliła się sposobem na klikohita - do realizacji zlecenia jednak nie doszło na etapie podpisywania umowy (tzn do dziś czekam na umowę)

3) Sądzę że sposobu na klikohit nie ma - system jest na tyle durny i często zmieniany, że nie ma bezpośredniej możliwości wpływania na niego. Biorąc pod uwagę problemy wp w ostatnim czasie i masowy odpływ

fachowców z tej firmy "sposób" nagle by się znalazł.

Use Your wise mind, test imagination...

dokładnie netspirnt niema nic wspólnego z WP. nawet jeżeli przejdzie się w WP na wyniki netspirnta to jest to jedynie jeden silnik a całkiem inna baza.

jak widać sposób na klikohit jest, lecz pozycjonowanie na klikohicie niejest już sprawą tanią. Kiedyś robiłem go np. za 50 zł słowo teraz ta cena wygląda całkiem inaczej.

I sam algorytm klikohitu nie zmienił się ani troszkę lecz jednak mało pozycjonerów go wykonuje to też wykorzystując całą sytuację mozna mieć ceny jakie się uznaje za słuszne - oczywiście mówie o ofercie na masowy klikohit.

Spraw wyliczeń prosta - np. hasło: bleble - 5000 wysiwetlen dziennie - koszt linka sponsorowanego 300 zł dziennie. Więc klikohit na takie hasło nie może kosztować już 50 zł msc, niech kosztuje 1:20 linka czyli 15 zł dziennie. I tak jest to atrakcja bo jest to pozycja wysoka a 20 razy cena niższa.

Jak wchodziłem z klikohitem dość sporo osób podchodziło do niego sceptycznie tak tez ceny miałem niskie, teraz gdzie zleca mi kilku pozycjonerów i stron łacznie mam około 250 musiałem zmienić cennik dość mocno a z cześci umów np zrezygnować bo byłyby nie opłacalne

Pozdrawiam

Mariusz

Witam!

1) Ogólnie nie sądzę aby pozycja w netsprincie miała cokolwiek do pozycji w wp.pl - klikohit skutecznie miksuje czołówkę.

Nie do końca o to mi chodziło, jesli to ta sama wyszukiwarka a bazy są inne to jeśli wypozycjonujesz w netsproncie to wiesz że jeden czynnik masz załatwiony.

W klikanych zawodach biąrą tylko udział strony z katalogu wp.

Dalejjest kreska i cała reszta - wynik z maszyny netsprintowej.

To sie zgadza netsprint ma bardzo malo wspolnego z wp, np. moja strona w pierwszej wyszukiwarce pod haslem miniportal znajduje sie na 14 miejscu a w wyszukiwarce wp nawet nie doczekalem sie jej w wynikach, choc jest zarejestrowana w wp. Zas w google na 9 miejscu. Czyli co kraj to obyczaj.... ;P

Czytając temat "Ma ktoś sposób na klikohit" chce mi się odpowiedzieć: Nie ma sposobu na głupote :D

Ja poprostu nie pozycjonuje pod WP - poczekam aż coś zrobią - zmienią algorytmy, albo chociaż zaczną indeksowac wszystkie storny - nie tylko te, ktorych admini wyslali smsa...

Ay, caramba!

Prawdopodobnie to wam w niczym nie pomoże, ale rok temu, gdy odbywał się konkurs na człowieka roku w WP i zwyciężył Rokita, to stało się to dzięki mnie :P Konkurs polegał na tym, że każdy oddawał swój głos przez 14 dni w ankiecie na wp.pl. Nie żebym Rokitę jakoś specjalnie lubił, padło na niego dosyć przypadkiem, ale wywiad z nim walneli po tym "zwycięstwie" ;)

chodziło o to, że w każdej ankiecie na WP można głosować tyle razy ile się chce - tymczasowo przydzielony identyfikator widoczny w tym długim adresie jako aprametr do php - działa za każdym razem. Nie wiem dlaczego, ale tak jest. W każdej ankiecie w której próbowałem działało. A skryptu niestety nie mogłem napisać żeby zadziałał, widocznie są do tego wykorzystywane pliki cookies i kupę innych rzeczy....

Więc zamiast tego ściągnąłem program - automat, który powtarza wcześniej nauczone ruchy myszką lub wciska przyciski które się go nauczyło wciskać. i po prostu wcisnąłem w nim "nagrywaj" , potem wcisnąłem F5 czyli odswież po wysłaniu i skonczylem nagrywac, a potem kazalem mu tak robic z 5 razy na sekundę i wróciłem za pół godziny i ilość głosów oddanych była sporo zwiększona.

Jeśli w klikohicie jest wykorzystywany ten sam system, to może jakoś to może też zadziałać?

Z góry mówię, że nie jestem pewien jak działa klikohit, czytałem na wp.pl o tym, ale nie ma tam słowa o technicznej realizacji tego, tylko o tym jakie są jego efekty i co powinien robić... Może ktoś z was wie?

sorry za ten esej ;)

Czasami Was nie rozumiem. :)

Wiem, że wygodnie byłoby mieć system, który 'klika' podając się za różnych użytkowników. WP wyraźnie zaznacza, że sprawdzany jest referer, ilość wyświetleń do ilości kliknięć, IP, można się domyślić że także zmienna ticket (ichniejszy rodzaj nr-u sesji) i być może cookie. Świetnie. Czyli coś dosyć skomplikowanego, a zrobienie programu któremu powiesz "klikaj" na "Strona Ziutka" pod hasłem "tapety", jest równie skomplikowane.

Nie łatwiej tak?

1. Policz jaką długość ma tytuł i opis w katalogu.

2. Uruchom rozum, perswazyjny copywriting i napisz dobry opis.

3. Ludzie sami będą klikać.

Dzięki temu podejściu, bez "cudownych sposobów", moje strony są w granicach 1-3 miejsca. Uważam to za dobry wynik zważywszy na fakt, iż ten system faktycznie jest pop... :)))

Pozdrawiam, J.

Dokładnie, zgadzam się, ja też staram się tworzyć opisy, które przyciągają uwagę, dzięki temu, moje strony dość często same wskakują na klikohita. Nie są to oczywiście 1 pozycje, ale zawsze.

Nie wiem Panowie czy wam pomoge w rozważaniach nad tym kilochitem ale jest taka strona mojego klienta https://www.szczawnica.com.pl którą w niedalekiej przyszłości bedziemy modernizować.

Na WP pod chasłem Szczawnica jest na pozycji 10 z kilohitem 1.5 jakim cudem nie wiem strona nie ma wiecej wejść jak 50 dzienie. No chyba ze tyle wystarczy zeby załapać sie na kilochit ;)

Marketing internetowy dla firm

juz ci powiem jak to się stało, ja jak robię klikohita :D to moja maszynka czasem podbija sąsiednie strony, wiem jak go robić ale nie rozumiem :-) dlaczego jak robiłem np klikohita nahasło pozycjonowanie to potrafilem wybic 20 innych pozycji przy okazji - hm tzn teraz juz wiem rok temu nie wiedziałem.

Powiem tak sposób jest dosć prosty tylko czytać to co piszą należy z zrozumieniem. Ja to zrozumiałem swoje zarobiłem teraz mogą go wyłączyć bo i tak będę nr 1 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności