Skocz do zawartości

Jak przekonać klienta, że grozi mu ban?

shaun_black

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Podawanie adresu strony pozycjonowanej jest ze szkodą dla właściciela jak i pozycjonera z bardzo prostej przyczyny - pozycjonowanie jest niezgodne z wytycznymi Google. Pomijając etykę i tajemnicę zawodową (może taka być) to pozycjoner sam prosi się o zafiltrowanie strony a może nawet i o bana. Chyba że właśnie o to chodziło podającemu adres.

Może nie wszyscy wiedzą ale zaglądają tu regularnie pracownicy Google ;)

A jeśli chodzi o podawanie ostatnich realizacji na stronach oferujących darmowe pozycjonowanie?

Z dokładnością jaka strona, na jakie frazy itp.

Tego też firmy nie powinny robić?

Też nie powinny. Zauważ zanim zaczniesz drążyć temat że nie napisałem tam nigdzie o pewności filtra czy bana tylko ryzyku. Takie strony mają dużo większe szanse na zainteresowanie się nimi przez Google.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

To podasz te swoje dane? Czy coś Ci w tym przeszkadza? A kto tu pisze o spamie, google pozycjonownie jako takie uznaje za niedozwolone.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Tak do tematu.

shaun_black: skoro nie potrafisz przekonać tej osoby, nie reaguj. Niech zrobi swoje, otrzyma filtr to się przekona kto miał rację. Człowiek uczy się na błędach i nawet jeśli będziesz mu mówił, że źle, nie rób tego on i tak zrobi po swojemu. No, chyba że masz w tym jakiś interes?

Tak do tematu. ;)

Zakres pomocy właściciela najlepiej mieć określony w umowie. Działania właściciela mogą doprowadzić do bana lub filtra winą za co może on obarczyć pozycjonera. Jeżeli taki klient nie rozumie tego to najlepiej się z nim rozstać.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Co do danych to nie miałem wątpliwości, że nie podasz. Czyimiś natomiast szafujesz, mam na myśli adres strony. Napisałem, że google pozycjonowanie jako takie czyli w całości uznaje za niedozwolone. Celowo przeinaczasz moją wypowiedź?

Zapytaj Xanna co sądzi o pewnej liście na której były ogólnodostępne dane stron internetowych. Na Twojej jest tylko jedna ale ma to to samo znaczenie.

Zapytaj Xanna co sądzi o pewnej liście na której były ogólnodostępne dane stron internetowych. Na Twojej jest tylko jedna ale ma to to samo znaczenie.

Nowy argument (poprzedni odpuściłeś?), więc co powiesz na to, że strona należy do mojego znajomego, który właśnie zaczyna pracę w branży, a ja próbuje mu w tym przeszkodzić. Hmmm... mam nadzieję, że jeden post wystarczy.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności