Skocz do zawartości

Aż tak szybki sandbox?

BuKoX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od razu zaznaczam, że trochę poczytałem forum ale chcę się upewnić czy dobrze rozumuję. Około miesiąc temu postawiłem stronę https://win-rar.pl i dodałem linka do kilku swoich stron o wyższym PR do stopki (link widoczny na wszystkich podstronach ze słowem winrar). Na początku strona w ogóle nie była widoczna w wynikach (słowo winrar) ale po pewnym czasie pojawiła się na 11 zakładce. Potem dodałem stronę do kilkudziestu SWLi i kilkudziesięciu precelków. Strona na chwilkę wskoczyła na 3 miejsce ale dosłownie po chwili (parę minut) spadła na 100 pozycję i tam się trzyma od kilku dni. Co do backlinków to też jest dość dziwnie bo na początku było 0 a teraz nagle wskoczyło 135 i to w większości z 1 strony (ze stopki większego mojego serwisu).

Z objawów wygląda mi to na sandboxa (na słowo winrar) ale dziwię się, że google mnie tak potraktował skoro w BL 99% linków pochodzi z 1 domeny. Dodam, że w innych frazach strona jest wysoko w wynikach a google dance potwierdza, że problem jest tylko ze słowem winrar.

Czy to faktycznie wygląda na sandbox i czy mam zapomnieć o obecnej domenie?

pozdrawiam...

Potem dodałem stronę do kilkudziestu SWLi i kilkudziesięciu precelków. Strona na chwilkę wskoczyła na 3 miejsce ale dosłownie po chwili (parę minut) spadła na 100 pozycję i tam się trzyma od kilku dni.

co znaczy kilkudziesiecu SWL'i ???

Marketing internetowy dla firm

Około 40 katalogów co z resztą widać jak się wpisze w szukarce https://win-rar.pl. Najbardzioej dziwi mnie jedna rzecz. Wygląda to na sandbox (przyczyna: skok BL z 0 do 135 w ciągu kilku dni, skutek: widać w google dance) ale nie rozumiem dlaczego G policzyło mi 130 BL ze stopki 1 mojej strony (1 domena + 1 subdomena) - przecież to nielogiczne bo to 1 strona. O ile wiem to dość częsta praktyka że dodaje się linki do stopki, że by nie bawić się w dodawanie na konkretnych stronach. Reszta to 5 innych moich stron gdzie BL są już pojedyncze. Czy mam czekać czy szukać już nowej domeny? Czy G może rozpoznać że strona z której jest tyle BL jest moja (obie są podłączone w narzędziach dla webmasterów, analyticsach, adWordsach do 1 mojego konta)?

pozdrawiam...

Co ciekawe po zalogowaniu się do G (keyword winrar) strona jest na 3 pozycji a po wylogowaniu na 98 pozycji. Skąd ta różnica?

Google dance pokazuje moją stronę w TOP10 dla fraz allinanchor:winrar, allintitle:winrar, allintext:winrar a samo winrar na pozycji 98 a wpisując np. winrar zakup, winrar pobierz itp strona jest na 1 miejscu - czy to oznacza sandbox'a?

A wracając do poprzedniego pytania - dlaczego G podliczyło mi 150 BL z 1 strony (link w stopce) - czy to normalne bo jeśli tak to pewnie powód nałożenia filtra?

pozdrawiam...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności