Skocz do zawartości

"Jak Google postrzega linkowanie"

relons

Rekomendowane odpowiedzi

Dinth, czy google nie wywiązuje się wobec Ciebie z jakichś zobowiązań za które zapłaciłeś? Czy to może Ty, my wszyscy korzystamy bezpłatnie z usług google. Podaj jakie Twoje prawa łamie google, jakie ma wobec Ciebie zobowiązania??

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

• Odpowiedzi 211
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Google jest mi winne za zużyty transfer w czasie pobierania mojej strony. Nie muszę znać zasady blokowania robotów wyszukiwarek a żadnego z nich nie zapraszałem do siebie. Wyszukiwarki natomiast korzystają z zawartości moich stron do budowania swojej/swoich.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Irek to napisz im , że nie chcesz być w ich indeksie bo to dla Ciebie zbyt kosztowne z powodów które wymieniłeś. Myślę, że to zrozumieją. Wg. mnie koszty które ponosimy są bardzo niskie w stosunku do efektów jakie uzyskujemy. Inaczej byś my tego nie robili.

PS. Ktoś nas zmusza do indeksowania stron w google?

Google jest mi winne za zużyty transfer w czasie pobierania mojej strony. Nie muszę znać zasady blokowania robotów wyszukiwarek a żadnego z nich nie zapraszałem do siebie. Wyszukiwarki natomiast korzystają z zawartości moich stron do budowania swojej/swoich.

Roboty indeksujące to ogólnie przyjęty standard sieciowy, i jak wiadomo każdy może je zablokować, google przestrzega tych standardów.

Jeżeli jesteś webmasterem musisz poznać obowiązujące w sieci prawa, nawyki i standardy - nieznajomość nie zwalnia z ich przestrzegania.

Swoją drogą ja żadnego urzędnika nie zapraszałem po moje podatki, a też kurde doją ile się da, co prawda nie transfer ale też jest do xxxx.

Właśnie o to chodzi że nie powinienem być zmuszany od wypraszania ich od siebie, jest to działanie wymuszone przez nich i nie muszę o tym wiedzieć czy umieć to zrobić. Jako szanująca się firma nie powinni się pchać bez zaproszenia.

Wg. mnie koszty które ponosimy są bardzo niskie w stosunku do efektów jakie uzyskujemy
Jakie efekty mogę uzyskać z bycia na 150 pozycji w wynikach?

[dodane]

Jeżeli jesteś webmasterem musisz poznać obowiązujące w sieci prawa, nawyki i standardy
O czym Ty piszesz? Gdzie te przepisy? Nie znalazłem czegoś takiego w umowie na Neostradę czy umowie na hosting.

Irek, pomińmy sprawy drugorzędne. Mamy wybór, dobrowolnie wybieramy google. Google do niczego wobec nas się nie zobowiązuje. Zawsze możemy wy indeksować stronę jak nam się ta " współpraca " nie podoba. Nie bardzo wiem co możemy zarzucić google, że nas na przykład nie lubi? To trochę mało.

Gonzo23: ja chciałem żebyś mi podał miejsca gdzie jest opisane to o czym mówisz i co akceptował każdy webmaster.

bogdansenator: czytałeś moje wcześniejsze posty? Mam wrażenie że nie.

Czy już czas zacząć promować w naszym kraju inną wyszukiwarkę? ;)

Czytałem i z tym się zgadzam w zupełności. Śmieszy mnie tylko wypromowanie jednej wyszukiwarki do niebywałych rozmiarów i dzisiejsze narzekanie. A i nie wiem czy już nie jest za późno

Rozumiem że zmieniamy temat ;)

O promowaniu innej wyszukiwarki już kiedyś był temat (nie pamiętam kiedy). Tak jak wtedy poparłem zdanie Edyty tak i teraz twierdzę że jest to teoretycznie możliwe. W praktyce nasz naród jest zbyt kłótliwy żeby zrobić to wspólnie ;)

W dalszym ciągu zakładasz że się zajmuję budową stron i/lub ich zarządzaniem. Jako rolnik zapłaciłem za zrobienie strony i kupiłem sobie serwer żeby ją tam trzymać. Cała reszta mnie nie interesuje natomiast osoby która czasami wprowadzi jakieś poprawki na stronie nie interesuje ile płacę za serwer. Na podobnych zasadach wbrew pozorom dział wiele firm (zlecenie wykonania i utrzymania strony) i dlaczego mają one płacić za "wścibstwo" robotów wyszukiwarek.

Może nie dość jasno to wcześniej napisałem?

W dalszym ciągu zakładasz że się zajmuję budową stron i/lub ich zarządzaniem. Jako rolnik zapłaciłem za zrobienie strony i kupiłem sobie serwer żeby ją tam trzymać.

Cała reszta mnie nie interesuje natomiast osoby która czasami wprowadzi jakieś poprawki na stronie nie interesuje ile płacę za serwer. Na podobnych zasadach wbrew pozorom dział wiele firm (zlecenie wykonania i utrzymania strony) i dlaczego mają one płacić za "wścibstwo" robotów wyszukiwarek.

Może nie dość jasno to wcześniej napisałem?

Heh ;) A Jak kliknę na twoją stronę to fakturę za zużyty transfer wyślesz pocztą ?

Jeżeli zapłaciłeś za stronę, to powinieneś wiedzieć za co płacisz - możesz się domagać od twórcy strony żeby wydał Ci instrukcję obsługi internetu..

Skoro Ciebie cała reszta nie interesuje, to o czym tu rozmawiamy...

Pamiętaj, że Google samo na twoją stronę nie wejdzie - robi to albo dlatego że ktoś ją dodał do indeksu, albo z linku na czyjejś stronie.

Myślę że temat zakończony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności