Skocz do zawartości

"Jak Google postrzega linkowanie"

relons

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 211
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pakinter e-weblink jest produktem firmowym pisze na nim ewidentnie ze nie służy do robienia PR czy podbijania pozycji a rekalmie storn na stronach klientow, jest to produkt konkurencyjny do google , zapis google w tłumaczeniu na chłopski rozum jest taki: jeżeli będziecie używać e-weblinka wasze strony mogą byc potraktowane bardzo źle przez naszą wyszukiwarkę

Ale w takim razie ten produkt nie spełnia wytycznych googla - linki reklamowe powinny posiadać atrybut nofollow.

Oni nie ingerują w to, czy Ty się zastosujesz do tego, czy nie - twoja sprawa

Ale ty nie możesz ingerować w to na którym miejscu google Cię zindeksuje, czy na 1 czy 801. Jeżeli chcesz być wyżej - stosuj się do zasad :)

To że są monopolistą nie ma znaczenia - oni ustalają zasady indeksowania, i zgodnie z wyborem internautów ich algorytm został wybrany jako najlepszy, a ich działania mają na celu ochronę użytkowników przed spamem i nadużyciami bla bla bla. Nigdy nie wiesz, czy strona została dodana do filtra manualnie, czy też automatycznie.

Ale w takim razie ten produkt nie spełnia wytycznych googla - linki reklamowe powinny posiadać atrybut nofollow.

Google gra a ty tańczysz , google mówi jemy śniadanie o 9:00 i cały naród je śniadanie o 9:00, google mówi ubieramy dziś czerwone majteczki i cały naród ubiera dziś czerwone majteczki kto się nie zastosuje zostanie spalony na stosie.

Widzisz jak zajmiesz się pozycjonowaniem zawodowo to zmienisz zdanie.

Marketing internetowy dla firm

Xann jeżeli przychodzisz do czyjegoś domu, zaproszony przez gospodarza, to czy narzucasz w nim swoje reguły postępowania czy dostosowujesz się do reguł gospodarza? A w sytuacji jeżeli Ci one nie odpowiadają to po prostu wychodzisz z takiego domu. Postępujesz inaczej? Jeżeli tak to odpowiedz jak?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Google gra a ty tańczysz , google mówi jemy śniadanie o 9:00 i cały naród je śniadanie o 9:00, google mówi ubieramy dziś czerwone majteczki i cały naród ubiera dziś czerwone majteczki kto się nie zastosuje zostanie spalony na stosie.

Uff, na szczęście jeszcze nie.

Widzisz jak zajmiesz się pozycjonowaniem zawodowo to zmienisz zdanie.

Ja tylko piszę jak to wygląda patrząc z innej perspektywy

Ja tylko piszę jak to wygląda patrząc z innej perspektywy

Sorry zapewne masz racje, ja od zawsze podkreślam ze pozycjonowanie jest śliskim tematem niezależnie od tego czy używa się SWL'i czy spamuje komentarze na blogach i nigdy tego nie ukrywałem że robimy coś co w oczach google jest dozwolone, każdy musi się z tym liczyc,

W całym tym zamieszaniu dziwi mnie ze nasze społeczeństwo jest tak podzielone moralnych i bardziej moralnych , bo wszyscy wiedzą ze łącznie z Lexy ze nie ma czegoś takiego jak naturalne pozycjonowanie ale trzeba udawać ze robi się to naturalnie , wystarczy zadac banalne pytanie zeby ten bardziej moralny zaczął wymyślać niestworzone historie.

Zobaczcie jak to wygląda z góry od paru dni rozmawiamy tylko o google to jest dopiero moc reklamy jeden post na blogu i dyskusja o google na wszystkich forach i blogach trwa , a ile by google musiało zapłaci za rekalame na tych forach i blogach.

Dobrze wiemy ze google czyta to forum ze ma swoich ludzi tu na forum, dobrze wiemy od pewnego czasu ze lepiej chowac stopki

Marketing internetowy dla firm

A ja sądzę, że po prostu "koncepcja" algorytmu googla jest trochę naiwna - ok, jeżeli chodzi o PR, przekazywanie jego siły itd. natomiast kompletną bzdurą jest branie pod uwagę anchorów linków - no jest bardziej niż bez sensu z punktu tego co propagują czyli "naturalnego" linkowania. Bo wybaczcie, ale nie spotkałem się z linkowanie użytkowników (albo bardzo rzadko) typu:

Fajne i tanie meble. (pogrubienie to link)

tylko raczej:

Fajne i tanie meble znajdziecie pod adresem: www.xxxx.yy albo Fajne i tanie meble kupisz tu. (pogrubienie to link)

Jak dla mnie osobiście to zbyt duży wpływ mają anchory na wyniki. Może kiedyś doczekamy się lepszych algorytmów analizujących teksty itd. Wtedy content będzie na prawdę rządził. Do tego czasu....

A tak na marginesie - z tego co niektórzy tu mówią to wynikałoby, ze Google w ogóle robi łaskę webmasterom prezentując ich witryny w wynikach wyszukiwania. Prawda jest taka, że gdyby nie nasze wartościowe witryny (nie, nie ironizuję tu na temat spamu), to nikt nie odwiedzałby ich wyszukiwarki bo nic nie mógłby tam znaleźć. A pozycjonowane witryny, na których pozycjonowanie właściciele często wydają grube pieniądze to często także witryny bardzo wartościowe.

A co do tego że Google może robić co chce... wybaczcie ale, czy Microsoft na który większość z was psioczy też może? Czy Telekomunikacja też może? Może.... ale skrzydełka im się sukcesywnie podcina. Od tego są regulacje antymonopolowe i sądzę, że jeżeli Google nie zmieni swojego postępowania to niedługo też mu się dostanie. A jest już parę takowych przykładów - np. jeden z amerykańskich sklepów z zabawkami oskarżył Google o usunięcie jego witryny z wyników i przed sądem wygrał sprawę. Dostał nie dość, że odszkodowanie za poniesione straty z tytułu nieobecności w wynikach wyszukiwania, dodatkowo nakazem sądowym musiał się z powrotem znaleźć w wynikach.

A to, że niestety w wynikach teraz pełno spamu, bezwartościowego badziewia to inna sprawa.

tourpages_baner.png

Xann jeżeli przychodzisz do czyjegoś domu, zaproszony przez gospodarza, to czy narzucasz w nim swoje reguły postępowania czy dostosowujesz się do reguł gospodarza? A w sytuacji jeżeli Ci one nie odpowiadają to po prostu wychodzisz z takiego domu. Postępujesz inaczej? Jeżeli tak to odpowiedz jak?

A jeżeli jedyna przejezdna droga do twojego domu przebiega przez działkę twojego sąsiada to ma prawo postawić na niej szlaban i żądać opłat za przejazd samochodem?

nihil fit sine causa

A jeżeli jedyna przejezdna droga do twojego domu przebiega przez działkę twojego sąsiada to ma prawo postawić na niej szlaban i żądać opłat za przejazd samochodem?

Bezczelne to jest, ale odpowiedź brzmi: tak, ma taki prawo. Czy jest to etyczne? Na pewno dla wielu nie. Dlatego wielu zależałoby na tym, aby do swoich domów mogli dojechać przez działki różnych sąsiadów. Dobra konkurencja wyszła by nam wszystkim na zdrowie.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Moim skromnym zdaniem dzięki rozwojowi SEO Google na Adwordsie zarabia miliardy. Czemu? Bo wejście na top pod mocne frazy to kwestia miesięcy, a czasem nawet lat. Która firma uderzająca w internet jest w stanie tyle poczekać na klientów? Tylko największa. Reszta nieczekając na efekty uderza do Adwordsa i ma klientów od zaraz.

Najwieksze firmy nie kupuju boksow, a pozycjonuje ich podobnie jak tych ktorych filtruje i banuje - gogolek, wierzcie lub nie oprocz boksow i linkow sponsorowanych zapewniaja taka funkcje na poziomie firm typu najwieksze spolki akcyjne

Oczywiście, ze ma prawo i etyka też nie ma tu nic do rzeczy :). Mój teren, kupiłem go więc dlaczego mam go komuś oddawać?

Inna bajka, że w takiej sytuacji zazwyczaj ustanawia sie ppp z dziada pradziada :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności