Skocz do zawartości

Spadek o 60-100 pozycji - Filtr 17.11.08r ?

LucekLS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
...zadbane strony robione innymi tematycznymi, oryginalnymi wpisami w preclach lecą a spamy jechane punktami się trzymają.

No właśnie chciałbym zobaczyć te zadbane strony. Jak na razie to wszyscy tylko płaczą i podają "swoja wersję" ale boją się podać o jakie strony chodzi.

Tak na marginesie ostatnio przez przypadek wszedłem na pierwszą stronę którą w życiu zrobiłem i pojechana tylko adderem kiedyś i co widzę, a złapała sobie PR5. A strona masakra jeśli chodzi o kod i ogólnie taka bardzo średnia żeby nie napisać co innego ;)

I jeszcze jakiś wirus tam siedzi a już nawet nie pamiętam loginów do niej bo to na darmowym hostingu postawiłem wtedy

Ja i zapewne wielu innych wie, ze jesli sie tylko poda tu url, po paru h lub dniach dochodzi mail od google bo ktos "uprzejmie doniosl".

Podalem kiedys tu adresik tak sie wlasnie stalo.

Tak jak to mowia, przekladajac, pokaz mi strone a znajde pkt regulaminu google ktory lamie. W tej tematyce, niemal kazdy co tu pisze wie ze stosowal mniej lub bardziej niezgodne z regulaminem google metody.. sek w tym ze tam walsciwie wszystko oprocz adwordsa, jest niezgodne..

Chyba odbiegamy od tamtu. Pewnie dlatego, że nie ma recepty. Wiele stron które odnotowały poważne spadki nie musiały być niewinne. Gdyby przeanalizować wszystkie ryzykowne sposoby pozycjonowania to prawie wszystkie strony www byłyby winne i zasługiwały na gorsze traktowanie. Osobiście napisze Wam, że staram się stosować tylko dozwolone metody podwyższania pozycji. Gdyby jednak zostawić stronki tylko naturalnemu linkowaniu byłoby mało ciekawie... Spadki zanotowałem na stronie naprawde "grzecznej" i ostatnio nie pozycjonowanej w terminie 15-17 listopada br. Już kilka razy spotykałem się z taką sytuacją i wcześniej pozycje powracały. Było to może z 3 razy. Ostatnio różnice są większe. Chyba coraz częściej opłacalnym będzie kupno starej domeny, bo pozycje na nich są stabilniejsze.

Czekam aż pozycje powrócą bo z mojego punktu widzenia strony które poleciały nie zasłużyły na to.

Witam!

Miałam dokładnie taką samą sytuację na początku sierpnia. Strona, która była pozycjonowana na 4 różne frazy i wisiała w wynikach na 2 stronie, z dnia na dzień spadła na 10-15 strony na wszystkie frazy. Strona była linkowana jedynie poprzez katalogi i była zoptymalizowana pod kątem wyszukiwarek. Przez jakiś czas mimo dodawania nowych linków strona nie wracała na wcześniejsze pozycje. Na szczęście po jakimś czasie (około miesiąca) strona powróciła na poprzednie pozycje (choć linków w tym czasie dodawanych było nie wiele). Ktoś pisał na forum że taki spadek mógł mieć związek z updatem PR przez Google. Co z tego spadku na plus pozostało - Page Rank skoczył z 0 na 3 w 3 miesiące pozycjowania:-) Pozostaje wierzyć, że w Twoim przypadku będzie tak samo. :-) Pozdrawiam

Chciałbym zobaczyć te "niewinne strony" o których piszecie, że bez powodu spadają.

Takie bicie piany bez konkretów do niczego nie prowadzi.

wedle życzenia https://www.byd-pol.pl strona nie jest wykonana przeze mnie lecz pozycjonowana. Może dla tego spadła ;) bo wszystkie moje projekty brną powoli w górę.

no chyba, że za linki zwrotne na dole strony w odnośniku LINKI ale nie wydaje mi sie bo przeciez to sa linki zewnętrzne, stałe a nie rotacyjne z SWL'ów

tekst bez linka w stopce...

Coś czuje, że na PR4 jeszcze u mnie za wczesnie, większość moich stron ma PR3 i na 4 poczekam. Mam jedną domenę z 1996 roku która miała PR3 i po przekierowaniu na nową domenę domena przejeła to PR3 pomimo braku pozycjonowania obu domen. Teraz są to 2 odbrębne serwisy nie linkujące do siebie a PR3 pozostał. Niestety domena jest traktowana nadal jak nowa domena. Mam za to nadzieje, że pozycje powrócą. widać, że wszystkie pozycje poleciały w dół, prócz jednej z podstron która wyprzedza w tej chwili stronę główną serwisu (przynajmniej dziwne) na jedną z głównych fraz. Na starych domenach bez zmian w wynikach, ale są małe przetasowania na frazy niepozycjonowane, przypadkowe utworzone przez treści z podstron. Jest chaos i czekam na stabilizację. Może rzeczywiście wyszukiwarki chcą nas wygłupic? Heh za duzo tych zmian, pozostaje czekanie i monitorowanie. Sam sprawdzam ręcznie pozycje stron co jakiś czas i czasem nachodzą różne głupie myśli pod tytułem jak bardzo Google sprawdza czego szukamy w jego rankingu :angry: bo gdy za często łączymy się z jednego IP możemy dostać informacje w stylu: "Twoje zachowanie przypomina działanie wirusa Sorry..." i nie wyświetla rankinku stron. Wtedy czyścimy pliki cookie ale nie zawsze pomaga. Wracając do tematu - filterki to chyba nie są. Nie mają za co karać zoptymalizowanych stron, chyba, że za często używa się słów kluczowych w treści witryny..

Strona którą podałeś nie ma najlepszej budowy, same warstwy w warstwach i dużo niepotrzebnego kodu, podejrzewam, że każda ze stron które sam projektowałeś są lepsze od tej. Troche dużo tej zawartości w meta...

no chyba, że za linki zwrotne na dole strony w odnośniku LINKI ale nie wydaje mi sie bo przeciez to sa linki zewnętrzne, stałe a nie rotacyjne z SWL'ów

No tak, nie są z SWL-ów, ale nie są tematycznie powiązane z treścią strony, wręcz z ich treści wynika że chodzi o SEO a link "tworzenie stron" też nie jest tematyczny, zgodnie z wytycznymi powinien mieć tag "nofollow"

Poza tym, filtry lecą też za zbyt szybko pozycjonowane strony itd.

Ale dostałem, nawet po wklejeniu całego title w gogle witryna jest dopiero na drugiej stronie. Główną chyba całkiem mi wywaliło a podstrony znacznie spadły. Za to w tym samym czasie inna stronka wyszła z tego wcześniejszego "filtra" (w sumie to nie wiadomo co wielkie G robi :angry: ) i jest nawet wyżej niż przed spadkiem.

Ja stawiam że niedługo wszystko wróci do normy, ale co dziwne te strony z jakąś sensowną treścią linkowane z unikalnych artykułów tematycznych dostały po du..ie a te co leciały z SWL (np. stronka która wróciła, wyżej opisywana) się trzymają.

G specjalnie sieje zamęt, żeby udowodnić że jedyną słuszną metodą jest wykupienie u nich reklam :D

Strona którą podałeś nie ma najlepszej budowy, same warstwy w warstwach i dużo niepotrzebnego kodu, podejrzewam, że każda ze stron które sam projektowałeś są lepsze od tej. Troche dużo tej zawartości w meta...

Toro1000 pozycjonuje przede wsystkim witryny firmy w której pracuję, gdzie poza tą co zaprezentowałem wszystkie pozostałe zrobiłem sam na divach starając się właśnie unikać zbędne tagi (podejrzewam, że ta Pani co wykonała tą stronę pracowała na jakimś generatorze) Stronę zoptymalizowałem pod kątem pozycjonowania doczepiając tu i ówdzie słówka ale nie poprawiałem kodu bo musiałbym ją praktycznie pisać od zera.

Chyba uśmiechnę się do wykonawcy strony z reklamacją :angry: ponieważ od początku mowilem, że to "fuszerka" jednak nikt mnie nie chciał słuchać.

Gonzo23 o dopisaniu nofolow rzeczywiscie przyznam sie bez bicia, nie wiedziałem.

tekst bez linka w stopce...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności