Skocz do zawartości

Spadek o 60-100 pozycji - Filtr 17.11.08r ?

LucekLS

Rekomendowane odpowiedzi

moze bedzie jak ostatnio, pojdziemy spac, obudzimy sie rano i wszystko bedzie tak samo jak przed 2 dniami :) oby... ;)

Kiepska perspektywa, te nowe filtry trzymają już przecież prawie tydzień - dwa dni Cię nie zbawi :D:)

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak przy okazji, czy zanotowaliście zwiększoną aktywność bota na zafiltrowanych stronach? U mnie indeksuje jak szalony i nabił mi już ponad 78k site.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Tak przy okazji, czy zanotowaliście zwiększoną aktywność bota na zafiltrowanych stronach? U mnie indeksuje jak szalony i nabił mi już ponad 78k site.

no niestety u mnie site spada :) a bot rzadziej niż kiedyś odwiedza zafiltrowaną witrynę ;)

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

:) U mnie pozycje powróciły na miejsca mniej więcej tam gdzie miały być. Stało się to dokładnie dziś. Oby więcej nie spadły bo denerwuje mnie ta huśtawka. Zmiana w rankingu o 50 stron wyników jest dla mnie nienaturalna. Stało się to już 2 raz i mam nadzieje, że będzie stabilniej, bo inaczej będzie trzeba obliczać średnią aby ustalać czy strona idzie w górę czy w dół... Najważniejsze, że coś się zmieniło i w moim przypadku raczej nie był to filtr bo strona za szybko wróciła.

prostrony Czekaj cierpliwie, cierpliwość to chyba jedna z największych zalet pozycjonera. Męczą mnie te huśtawki ale dobrze, że chociaż nie jest to filtr. Strona zachowywała się troche inaczej. To, że podstrona serwisu była wyżej od głównej było dziwne. Nie wiem jak temu zaradzić bo to już któryś raz się powtarza. Życzę wszystkim aby klęska minęła, bo z tego co widzę jeszcze trwa...

Skoro nikt nie chce działać na konkretach to może ja zacznę. Prowadzę hobbistycznie stronę klubu Terytorium126p (fanklub małych fiatów).

Strona www.terytorium126p.pl była w top 5 na frazy:

• fiat126p
  • fiat 126p
  • klub 126p
  • klub malucha

Teraz dostała chyba filtr, bo żeby znaleźć ją w wynikach trzeba wpisać nazwę domeny. Strona używa 2 rodzaje SWL’i. Ktoś ma jakieś pomysły od czego zacząć (usunąć SWL’e?)?

Jeśli szukasz ciekawego upominku, proponuję Ci żebyś odwiedził sklep z Niegrzecznymi prezentami, fanom polskiej motoryzacji polecał bym bardziej klub Fiata126p, no chyba że po prostu chcesz odwiedzić mój blog. Na pewno znajdziesz coś interesującego.

filtr to naturalna rzecz. nie nalezy sie go obawiac. wiadomo ze przynosi duze straty finansowe. ale to jest dobra metoda dla G na sprawdzenie czy rzeczywiscie strona jest spamowana linkami - wielu pokezycjonerow przestaje wtedy linkowac i to jest gwozdz do trumny. TEMATYCZNOSC LINKOW jest bardzo wazna. nietematyczne linki sa nie tylko malo wartosciowe ale i niebezpieczne. Wielu z Was pisze o tym ze katalogi sa juz przeszloscia, a aktualnie to najszybsza metoda pozyskiwania tematycznych linkow. trzeba tylko wlasciwie ulozyc opisy. szczerze odradzam SWL. ten sposob pozycjjonowania juz po prostu nie zyje.

Inna sprawa to roznorodnosc anchorow z backlinks. jezeli linkujesz 10x anchor1 bo jest trudny i 2x nachor2 bo niszowy to masz Sandboxa murowanego.

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj (bądź wczoraj bo nie skanowałem wczorajszego dnia) czyli 5.12.08r wróciłem z filtra.

Ciesze sie ogromnie ponieważ trwało to 2x dni a nie kilka miesięcy jak pisali w niektórych postach inni forumowicze. Różnica jest widoczna na załączonym niżej obrazku.

Nie wiem co było przyczyną powrotu, jedyne zmiany jakich dokonałem na stronie to usunąłem ze strony głównej odnośnik LINKI, w którym zamieszczone były linki zwrotne do katalogów, które takowego wymagały.

po_filtrze.jpg

tekst bez linka w stopce...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności