Skocz do zawartości

Spadek o 60-100 pozycji - Filtr 17.11.08r ?

LucekLS

Rekomendowane odpowiedzi

Usunąłem linki ze stopki w Sobotę - dziś po dwóch dniach google webmaster tools zaczął ponownie wyświetlać wyniki wyszukiwania z ostatniego tygodnia (wczesniej były dostepne tylko miseiącami - nie było opcji tydzień/2 tygodnie) zdaje się, że tak się zaczyna wychodzenie z tego filtra? Automat.

Poprawka - machnąłem się - dalj były linki - więc pojawienie się wyników jest niezależne.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wiem co oni tam sprawdzają, ale według mnie są w środku zmian i taki bugi się objawiają od czasu do czasu, wybiło mi do tej pory ok 3-4 stron klientów wróciły same w ciągu tygodnia na swoje pozycje.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

Możecie napisać co robiliście, że wróciły wam strony ? Ja linków w stopce nie mam tylko w bocznym menu, część oblanych tekstem.

A strona poleciała mi dzisiaj na kilkanaście fraz z top 10 do top 60 - 70. Szkoda bo domena prawie 4 lata w sieci :/

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

W sumie widziałem dwa różne spadki to co ty mówisz Buncol spadek na 60-70 to zazwyczaj był efekt duplikatu jakiś inny syf został uznany za ważniejszy niż strona pozycjonowana. Zazwyczaj na obydwóch domenach było to samo pełna kopia lub coś podobnego. Po zlikwidowaniu wszystko wróciło do normy.

Drugi spadek to poza 100 i tutaj nic nie robiłem i samo wróciło w przeciągu tygodnia.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

Free Monitor For Google

dokladnie ;P

A co do zgłaszania witryny do weryfikacji to kompletnie niczego nie zgłaszałem. Po prostu ze strony usunąłem całkowicie podstronę z linkami zwrotnymi oraz odnośnik do tej podstrony też wywaliłem ze strony głównej. Po tych czynnościach niespełna miesiąc czekałem aż nagle oczom uwierzyć nie mogłem :blink:

tekst bez linka w stopce...

Witam,

Podobnie u mnie po prawie miesiącu filtr puścił - nareszcie ;):). Jedyne co zrobiłem to usunąłem SWL ze strony pozycjonowanej , napisałem do google prośbę o ponowne rozpatrzenie i w tym okresie dodałem stronę do kilku precli to wszystko co zrobiłem. Strona zaczęła wychodić z filtra dzisiaj na wszystkie słowa na które była pozycjonowana. Niektóre powróciły na pozycje niższe o kilka oczek niektóre na te same niektóre na wyższe.

Ogólnie Google się ulitowało..

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności