Skocz do zawartości

Zgłoszenie witryny do ponownego rozpatrzenia

Gonzo23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam.

Kilka dni temu zostałem niemiło zaskoczony. Po kilku tygodniach administrowania forum i jego dalszym rozwojem otrzymałem filtr na wszystkie frazy. Wszystkie pozycje spadły o jakieś 50 pozycji, tak więc zamiast widywać odnośnik do forum na czołowych pozycjach, zauważałem go dopiero na mniej więcej 6 stronie.

W dniu wczorajszym przejrzałem co mogło być nie tak. Wszystko wyglądało ok poza 1 rzeczą - zainstalowany SWL. Usunąłem go i wysłałem Zgłoszenie do ponownego rozpatrzenia.

Po niecałych 24h forum powróciło na wcześniejsze pozycje.

Pozdrawiam,

Artur

a ja dzis przypadkowo zobaczylem ze sa tzw swiete krowy.

Na mojej frazie zwiazanej z rowerami od miesiecy forum sfd.pl utrzymywalo sie w topie z jakimis syfnymi postami, forum korzysta chyba z seo.net.pl bo ich linki widizalem wiele razy u siebie na stronkach z zaplecza.

W nocy dostali filtr a ok 18 juz filtra nie bylo.

Wylecieli za linki bo mieli mala farme w stopce.

Zastanawiam mnie fakt dlaczego inni mimo ze tez np usuwaja linki nie sa przywracani lub po dlugim oczekwaniu a takie szajsowate fora, przeladowane reklamami (z uciekajacymi krzyzkami zeby w adsense klikac) sa odrazu?

Tam tez jest zastosowane pelno technik np ukrywania h1 (widoczne tylko w wersji tekstowej dla google), tylko akurat nie wiem czy to jest niezgodne z regulaminem google?

Czy to sa jakies ukladziki z google? Czy np mozna do nich sie w PL dodzownic i tak szybko interweniowac?

Sam straciłem kilka domen ale pisalem i nic, olewka.

Taka polityka tej wielkiej korporacji...

Wszystko zmierza w jednym kierunku, ja bym to nazwał kupa.

trance_is_not_a_techno_v2.0_by_tvg.gif

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

pewne jest, ze to sprawdzają i przegladaja.

Ja odbanowałem kilka zakupionych domen z banem, na których nastepnie postawiłem cos w miarę wartościowego. Czekałem po kilka tygodni. Niestety miałem tez sytuacje odwrotną: mialem stronke w filtrze, w sumie nie bardzo wiedziałem za co, niedawno zgłosiłem z prosba o rozpatrzenie, za kilka dni patrze, a tam ban na nią i na kilka innych. Wyszedłem na tym, jak zabłocki na mydle, bo to nie były jakies spamy.

Tak więc żeby sie domagac, trzeba najpierw samemu dokladniutko rączki umyc, zeby nie ucieło paluchów.

Nauczka dla mnie a dla was przestroga.

pzdr

co by tu wstawić...

Witam,

Usunalem SWL ze strony i chciałem ją zgłosić do ponownego rozpatrzenia, jednak mam problem, ponieważ po zalogowaniu się na moje konto i wejsciu w dział "Żądanie ponownego rozpatrzenia zgłoszenia" nie mogę pod "Żądanie ponownego rozpatrzenia uwzględnienia:" wybrać mojej witryny, jedynie z menu można wybrać opcję "Wybierz witrynę", bez tego nie da rady zgłosić ponownego rozpatrzenia , ponieważ na samym dole nieaktywny jest przycisk :Żądanie ponownego rozpatrzenia zgłoszenia .

Czy ktoś z was też miał taki problem ?, czy robie może coś źle przy zgłoszeniu ?

z góry dziękuje za pomoc,

pozdrawiam

No i wszystko ucichło... google na początku zareagowało na kilka próśb o ponowne rozpatrzenie witryny żeby pokazać że czytają te maile. Kilka osób się tu pochwaliło że im strona wyszła z filtra, narobili innym "smaku" i teraz cisza.

Swoją drogą jestem ciekawy jak oni ręcznie zdejmują te filtry - mają adres witryny obok niej jakiś "ptaszek", odznaczają ptaszka i filtr się kończy? hmmmmm

Kilka osób się tu pochwaliło że im strona wyszła z filtra, narobili innym "smaku" i teraz cisza.

Ja należę do tych, którzy nadal czekają ;-)

mają adres witryny obok niej jakiś "ptaszek", odznaczają ptaszka i filtr się kończy?

Ewentualnie okres, na jaki filtr został nałożony. W przypadku przedostatniej zafiltrowanej strony filtr trwał równo 6 miesięcy. Za kilka dni mija 6 miesięcy kolejnego, więc zobaczymy czy również minie.

Zgłaszanie prośby o ponowne rozpatrzenie nic nie daje. Czasami zbiega się to czasowo z naturalnym zakończeniem filtra i wtedy widzimy na forum wpisy pt. "google reagują na ponowne zgłoszenie w 24h". Bzdura. Nie raz już wysyłałem prośbę i jak do tej pory mają wszystko w d....

Pomimo tego, że usunąłem przyczyny.

Czasami nawet przyczyna filtra nie wynika z naszej strony. Jakiś pseudo pozycjoner jakich jest wielu, zamiast pozycjonować swoją stronę woli pozostałe zgłaszać jako spam lub przywala linkami na tydzień, później je zdejmuje i filtr gotowy.

Pomyślmy, że do google dziennie wpływa od kilkuset do kilkunastu tysięcy takich próśb. Każdą trzeba przeczytać i zweryfikować. Powiedzcie mi komu się chce. Poza tym oni mają jeszcze sporo innych zajęć jak np. nakładanie nowych filtrów - a to zapewne lepsza zabawa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności