Skocz do zawartości

Zgłoszenie witryny do ponownego rozpatrzenia

Gonzo23

Rekomendowane odpowiedzi

Czasami zbiega się to czasowo z naturalnym zakończeniem filtra i wtedy widzimy na forum wpisy pt. "google reagują na ponowne zgłoszenie w 24h".

Szczerze mówiąc to jednak zauważyłam parę razy, że Google reagowało i to dotyczy przypadków, kiedy ktoś zgłaszał problem na grupie Google i sugerowano mu skorzystanie z formularza. Były więc przypadki, w których było widać, że zgłoszenie pomogło tuż po jego wysłaniu, aczkolwiek mnie się nie poszczęściło jeśli zgłoszenie dotyczyło filtra.

Największym minusem zgłoszeń jest to, że nie wiemy czy w ogóle ktoś do nich zajrzał. Przydałaby się opcja, w której albo dostawalibyśmy automatyczną odpowiedź o przeczytaniu zgłoszenia, albo wskazówkę dotyczącą tego, co jeszcze poprawić. Z wielu filtrów omawianych na tym forum były też takie, które z SWL'ami nie miały nic wspólnego i nie zawsze można było domyślić się w czym problem.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
......Z wielu filtrów omawianych na tym forum były też takie, które z SWL'ami nie miały nic wspólnego i nie zawsze można było domyślić się w czym problem.

zgadzam sie z tym

filtry i bany są od zawsze , były na długo przed SWL , główna walka g jest skierowana na MFA który dla nich jest zmora a nie na pozycjonowanie stron

Zwalanie wszyskiego na SWL jest jedną wielką bzdurą

jak wcześniej wspomniałem 17 dałem do odfiltrowania domenę e-pieniny.info mija dwa tygodnie i nadal nic , po za zagrywkami personalnymi nie zauważyłem żadnej różnicy w serpach i filtrach

Marketing internetowy dla firm

Ja kiedyś opisywałem, jak po zgłoszeniu strony wylazła ona z filtrów w ~2 tygodnie.

Teraz mam zgłoszone 2 inne strony i zero odzewu.

Co do samych SWL wiadomo, że są przeciwnicy i zwolennicy i równie dobrze można zganiać winę na katalogi, księgi gości i inne...

Wszystko co w umiarze jest dobre.

Marketing w sieci - da się ?

ponowne rozpatrzenie działa, nawet na domenach zbanowanych za spam (autoblogi, kopie wikipedii). Odbanowałem tak kilka domen już, zwykle czekałem ok. tygodnia. Pamiętajcie że trzeba postawić jakąś ciekawą i nie podpadającą pod wytyczne google stronę, napisać że jest się nowym właścicielem i chcecie aby wasza strona była uwzględniona w wynikach wyszukiwania Google - i to działa.

@stwór dobry pomysł, lecz tam masz Oświadczam, że w przyszłości będę przestrzegać wskazówek jakościowych Google. Więc przyszlosciowo moze miec skutek niepożądany :hello:

......Z wielu filtrów omawianych na tym forum były też takie, które z SWL'ami nie miały nic wspólnego i nie zawsze można było domyślić się w czym problem.

zgadzam sie z tym

filtry i bany są od zawsze , były na długo przed SWL , główna walka g jest skierowana na MFA który dla nich jest zmora a nie na pozycjonowanie stron

Zwalanie wszyskiego na SWL jest jedną wielką bzdurą

jak wcześniej wspomniałem 17 dałem do odfiltrowania domenę e-pieniny.info mija dwa tygodnie i nadal nic , po za zagrywkami personalnymi nie zauważyłem żadnej różnicy w serpach i filtrach

@Xann dokładnie !

A dla tych, którzy chcą wyjść z filtra warto pisac ponowne rozpatrzenia, tylko

- ważną rzeczą jest to, jak przylozymy sie do naprostowania strony.

- jak sprecyzowanie napiszemy co bylo naszym bledem, co poprawilismy taka szczera "spowiedź" duzo sie moze przyczynic na +

- same usuniecie SWLi jak Xann dobrze napisal nie ma ostatecznego glownego czynnika na pozytywne rozpatrzenie

- po prostu trzeba zaczac robic strony pod SEO wartosciowe, ktore wnosza duzo dla drugiego uzytkownika jak i z drugiej strony dla wartosci rankingu, a jest on juz nie co inny niz dotychczas.

- nadchodzi era stron dla uzytkownika, nie botow

- przewiduje szybkie nadejscie wartosci rankingu, poprzez uniwesalne "spersonalizowane wyszukiwania" + Google tools, narzedzie analizy = SearchWiki.

troszke na temat. https://searchengineland.com/google-searchw...guide-15580.php i szerszej perspektywy tematu.

pozdrawiam.

how to keep a good position at google ?...

I like that... :]

pozdrawiam Grejf

Bardzo mnie zaciekawiłeś czy mógłbyś rozwinąć tą myśl i powiedzieć coś więcej o

Nie za bardzo wiem o czym mówisz a wydaje mi sie to bardzo ciekawe

- przewiduje szybkie nadejscie wartosci rankingu, poprzez uniwesalne "spersonalizowane wyszukiwania" + Google tools, narzedzie analizy = SearchWiki.

czy będą dostępne dla niezalogowanych użytkowników te spersonalizowane wyniki ?

Chyba kilka lat się spóźniłeś z tym stwierdzeniem :P

Nie tak kilka lat :) nie wieszcze tu nowosci, tylko raczej co jest wartościowe dla nowego Rankingu :P

chyba raczej powinienies to skierować do tych, którzy robią strony pod roboty czyż nie? A masz ich tu sporo ;) Więc działaj !

how to keep a good position at google ?...

I like that... :]

pozdrawiam Grejf

Oświadczam, że w przyszłości będę przestrzegać wskazówek jakościowych Google

A można bez tego i czemu to służy?

W sumie to nie trzeba tego pisać w treści zgłoszenia ale wysyłając je do google jednocześnie oświadczasz że będziesz przestrzegał w przyszłości wskazówek dla webmasterów.

Zauważ co jest napisane nad polem, w którym wpisujesz swoje żale i smutki jak Ci jest źle z filtrem :)

Są tam takie trzy punkty, które i tak musisz potwierdzić żeby w ogóle wysłać Request reconsideration.

wszystko jest fajnie tylko .........

otrzymując w "prezencie" filtr za chiny ludowe nie otrzyma się jasnych sprecyzowanych powodów dlaczego się dostało ten prezencik , natomiast zgłaszając ponownie trzeba wszystko precyzyjnie opisać ....... :)

Pomijam fakt kiedy to "moderator" może mieć paskudny dzień czy też nie odróżnił rotatora od SWLi :)

PS

w formularzu przydałoby się jeszcze jedno pole do obowiazkowego odptaszkowania :

zobowiązuję się , że w przyszłości ani ja ani nikt z mojej rodziny ani przyjaciół nie postawi żadnego spamu :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Powiem, wam, ze domena zoozool była w filtrze i w podaniu napisałem że korzystałem z gotlinka, ( a to szczere kłamstwo) filtr zdjęty, po 1 dniu, Dla sprawdzenia wysłałem inną domenę i ten sam powód, filtr zdjęty, kiedyś miałem w gotlinku domenę dostała bana (czysty wordpress i w stopce linki Gotlinka) też mi ją przywrócili, teraz zainstalowałem na domenie e-weblinka i sam zgłosiłem domenę jako spam i co ? nawet filtra nie dostała... Domena 1 rok 100k BL

sygnaturka.png

Powiem, wam, ze domena zoozool była w filtrze i w podaniu napisałem że korzystałem z gotlinka, ( a to szczere kłamstwo) filtr zdjęty, po 1 dniu, Dla sprawdzenia wysłałem inną domenę i ten sam powód, filtr zdjęty, kiedyś miałem w gotlinku domenę dostała bana (czysty wordpress i w stopce linki Gotlinka) też mi ją przywrócili, teraz zainstalowałem na domenie e-weblinka i sam zgłosiłem domenę jako spam i co ? nawet filtra nie dostała... Domena 1 rok 100k BL

Ale jaki to ma wpływ na zdjęcie filtra? Jedne SWLe są lepiej traktowane a inne gorzej? Że jak używałeś gotlinka to zostaniesz rozgrzeszony ale już za linkme musisz cierpieć ...

Ale jaki to ma wpływ na zdjęcie filtra? Jedne SWLe są lepiej traktowane a inne gorzej? Że jak używałeś gotlinka to zostaniesz rozgrzeszony ale już za linkme musisz cierpieć ...

ta juz bez przesady nikt tam nie rozpoznaje jakie SWL;e używasz po prostu BO TAK , filtry nie są nadawane ręcznie ;) bo by się zajechali na śmierc

Pomyślcie dostają dziennie tysiące zgłoszeń o odfiltowanie , ile są w stanie przeklikac ? otwiera stronę stwierdza brak reklam patrzy na stopke brak linków i następna ocena w góra 3s. - o ile jest jakaś manualna weryfikacja bo zaczynam twardzic ze to tez automat co jest wielce prawdopodobne

ps. z drugiej strony jak zwonią te 10 tys osób będzie mniej filtrów , chyba ze przymą 100 tys chińczyków za te pieniądze to wtedy juz po nas

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności