Skocz do zawartości

Co dla was jest spamem a co zapleczem?

Czachapl

Rekomendowane odpowiedzi

Jak do tej pory tylko Ty uważasz takie strony za spam więc nie licz na dostosowanie się całej reszty do tego.

Irku wcale nie liczę tylko trochę obłudą mi tu bije w tych wypowiedziach :)

a to ja zapytam: Czachapl w takim razie czym dla Ciebie jest zaplecze?

Pozdrawiam :)

A jak myślisz???

Tego "tylko" to bym się przyczepiła ;-) Osobiście szkoda byłoby mi czasu i pieniędzy, gdybym zaplecze traktowała wyłącznie jako źródło linków wg zasady "link to link" idąc na ilość a nie jakość.

Póki to działa i robi się powiedzmy 3 x szybciej to czemu nie ??

jesli byla stawiana tylko po to zeby pozniej na niej umieszczac rekalme czy linki to już dla mnie tak strona jest spamem.
Skąd będziesz wiedział z jakim zamiarem wstawione były na niej jakiekolwiek linki albo reklamy? To nie zawsze widać na pierwszy rzut oka.

Sory masz racje bo znajduje się na forum dla kucharzy :) Ludzie stawiaj tu stronki tylko dla sportu nie dla określonych celów.

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no to o kucharzeniu... jezeli pozycjonujesz firmę np knoora (nazwa przypadkowa) i stawiasz bloga o pichceniu, na ktorym zaczynają się wymieniac ludzie przepisami, mają tam niezłe źrodło informacji, to dla Ciebie jest to spam w czystej postaci bo stawiałeś bloga w konkretnym celu, ale dla innych jest to źródło wiedzy jakiej szukają i jaką się dzielą :)

pytanie co lepiej postawić, wartościową strone czy 100 kopi bezużytecznego byle czego...

dopóki takie byleco będzie miało przełożenie na pieniądze, a SWL własnie takie badziewie super spienięża to chyba nie ma o czym pisac...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Ludzie stawiaj tu stronki tylko dla sportu nie dla określonych celów.

Być może już wielokrotnie wchodziłeś na strony zapleczowe, których na pierwszy rzut oka nie oceniłeś w ten sposób.

no to o kucharzeniu... jezeli pozycjonujesz firmę np knoora (nazwa przypadkowa) i stawiasz bloga o pichceniu, na ktorym zaczynają się wymieniac ludzie przepisami, mają tam niezłe źrodło informacji, to dla Ciebie jest to spam w czystej postaci bo stawiałeś bloga w konkretnym celu, ale dla innych jest to źródło wiedzy jakiej szukają i jaką się dzielą :)

Czyli cel jest jeden pozyskać miejsce na linki w ten czy inny sposób

Być może już wielokrotnie wchodziłeś na strony zapleczowe, których na pierwszy rzut oka nie oceniłeś w ten sposób.

Właśnie znając to trochę od podszewki nie oceniam stron innych :)

Smieszne dla mnie jest to gdy ktos mowi,postawilem strone tematyczna dla ludzi,a po co ja stawiales?no oczywiscie zeby bylo zaplecze tematyczne.Dla mnie smietnikiem jest strona ktora po prostu jest stworzona w celu linkowania do strony pozycjonowanej.Wielokrotnie rozmawiajac z innymi osobami przekonalem sie ze nie ma zadnego white seo,bezpiecznego itp.Albo sie walczy z regulaminem albo sie nie potrafi robic tego co sie oferuje.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

I tutaj się z Tobą nie zgodzę. Strona śmieciowa stworzona w celu linkowania do innej strony jest w konflikcie z regulaminem Google. Strona stworzona w celu linkowania do innej strony, która ma wartość dla użytkownika nie jest sprzeczna z regulaminem Google. Patrząc na moje narzędzia pracy daleko mi od white hat seo, ale zaplecze wartościowe, tematyczne, podlinkowane jest bezcenne.

Prawie wszystkie strony robione są dla jakiś korzyści.

Przecież samo Google jest postawione dla korzyści (linki sponsorowane) - to w takim razie wyszukiwarka jest spamem ?

Ewenementem jest wikipedia ,która nic nie reklamuje i nie zarabia.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

@Czachapl cel jest ten sam, ale rózne drogi, jedna polega na robieniu syfu inna na robieniu porządnych stron

oczywiście zdarzyło mi się postawić i syf i porządne strony na zaplecze, może dlatego odróżniam syf od czegos co ma wartość :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

A od kiedy coś postawione dla korzyści to spam? I od kiedy sprzedają linki sponsorowane?

Proponuje przeczytać całą dyskusję przed zabraniem głosu. Ktoś wcześniej wspomniał o tym. Oczywiście ja jestem odmiennego zdania.

To jak myślisz, z czego utrzymuje serwery?

Z darowizn - nie wiedziałeś o tym ?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Sory masz racje bo znajduje się na forum dla kucharzy smile.gif Ludzie stawiaj tu stronki tylko dla sportu nie dla określonych celów.
Więc skoro oczywista jest oczywistość po co pytasz?

Po trzech stronach tego tematu, nadal widzę, że jesteś jedyną osobą, która uważa, że to co jest zrobione po to, żeby zarabiać jest spamem, jak już koledzy wyżej pokazali masz jakieś zboczenie zawodowe, bo w tym wypadku wszystko wokół Nas jest po to by zarabiać... i to nie tylko w internecie..

Smieszne dla mnie jest to gdy ktos mowi,postawilem strone tematyczna dla ludzi,a po co ja stawiales?no oczywiscie zeby bylo zaplecze tematyczne.
A co nie mogę powiedzieć, że postawiłem zaplecze tematyczne która także jest dla ludzi? Nie mogę postawić sobie portalu społecznościowego, którego dla mnie celem jest zaplecze, nie koniecznie linkowe, które będzie zrzeszać setki ludzi o danej tematyce, którym będę oferował swoje produkty? Możesz wytłumaczyć co w tym śmiesznego?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Po trzech stronach tego tematu, nadal widzę, że jesteś jedyną osobą, która uważa, że to co jest zrobione po to, żeby zarabiać jest spamem, jak już koledzy wyżej pokazali masz jakieś zboczenie zawodowe, bo w tym wypadku wszystko wokół Nas jest po to by zarabiać... i to nie tylko w internecie..

Mar jak widzę już mniej więcej się 3 osoby ze mną zgadzaj, wiec nie jestem już sam. :)

Jeszce raz napisze nigdy nie próbowałem nawet oceniać jakie strony są spamem a jakie spamem zapleczowym. Postrzeganie przydatności każdej strony jest zbyt indywidualne, a ja mam za małe kompetencje zeby oceniac co jest smieciem a co nie. Tu na forum i nie tylko sa osoby co jak widze posiadaj takie kompetecje do oceniana czyis stron i dawania im łatek spam, super strona.

Czyli jak postawie blogaska jako 13 letnia Malwinka i bede na nim pisal o swoich pazurkach i innych bzdurkach, bo G lubi takie blogaski to mam nie traktowac tego jako spam tylko porzadna strone zapleczowa??

Ciekwai mnie zcy jak wchodzisz na takiego blogaska to myslisz ale fajowa stronak dam mu linka u siebie, czy ale smieci co one tu robia?? :)

Dla mnie każda strona postawiona tylko w celu późniejszym czy od razu linków do innych stron jest tak zwanym spamem
Jeszce raz napisze nigdy nie próbowałem nawet oceniać jakie strony są spamem a jakie spamem zapleczowym

Bo jak pisałem wyżej już kilkakrotnie, o przydatności decyduje użytkownik, tak samo jak jak w sztuce, masz prawo wyboru, co Ci się podoba, coś dla jednych jest śmieciem, a dla innych to dzieło sztuki... Ty o tym decydujesz.. a nie ktoś inny!

Jednak z małym wyjątkiem, bo w naszej społeczności wszystko zbiło się do tego co jest w Google, a tu już w to ingeruje wielki brat, który narzuca nam co jest bee a co jest dobre.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności