Skocz do zawartości

Co dla was jest spamem a co zapleczem?

Czachapl

Rekomendowane odpowiedzi

Xann konkurencja z samego założenie to wróg czy tego chcesz czy nie, oczywiście wroga też można szanować... ja szanowałem zawsze tych co ciężko pracują :]

każdy pozycjoner względem drugiego jest konkurencja w serpach ale to nie znaczy ze nie możemy razem się bawić , to jest jak sport większość trenuje i sprawdza się na zawodach a są też tacy co jadą na dopingu.

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

o zabawie można mówić przy konkursach lub na spotkaniach, jak w grę zaczynają wchodzć pieniądze i zlecenia, zabawa się kończy no chyba że masz Klientów którzy płacą i mają w d... czy ich strona jest na odpowiednim miejscu czy nie :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

A ja was zaskoczę nowym terminem spam naturalny : https://www.google.pl/search?hl=pl&q=ko...+Google&lr=

Ostatnio poszukiwałem aktualnej wersji tego kodeksu i innych ustaw/rozporządzeń, niestety większość wyników zawiera przestarzałe i nieaktualne informacje :/ łącznie ze stronami *.gov.pl (archiwa).

nihil fit sine causa

@Czachapl nie wiem po zapoczątkowałeś tą dyskusje, skoro wg Ciebie wszystkie strony to spam i nie przyjmujesz innej wersji.

Określenie czy strona jest spamem czy nie to indywidualna sprawa.

Dla mnie na przykład wspomniana wcześniej https://www.astro.bielack.pl/, nie jest spamem, a

np. https://www.great-cars.yoyo.pl/mercedes.html jest

e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków

Wg mnie spamem nie są strony które:

- są przydatne dla innych użytkowników poza autorem strony i ew. jego zespołem czy firmą;

- właściciel chce aby inni wchodzili na tą stronę i podejmuje działania w tym kierunku;

- właściciel nie ma nic przeciwko umieszczeniu tej strony w swoim portfolio albo nawet opisania jej na pierwszej stronie gazety, z podaniem jego imienia, nazwiska i ew. innych danych.

Przytoczony wcześniej przykład blogu 14 letniej Kasi spełnia te warunki - inne dziewczyny w jej wieku chętnie go obejrzą, ona sama stara się go promować tak jak potrafi najlepiej, no i nie miałaby nic przeciwko żeby jej blogasek został opisany np. w piśmie dla nastolatek.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

@Czachapl nie wiem po zapoczątkowałeś tą dyskusje, skoro wg Ciebie wszystkie strony to spam i nie przyjmujesz innej wersji.

Może chcialem poznać wasze zdanie, może po to jest forum właśnie,a może co niektórzy przez to zobaczyli co naprawdę robią :)

Mar : metod jest tyle ile osob,ktore cos probuja.Dla mnie liczy sie efekt i nie bede sie rozdrabnial i myslal czy stworzyc strone dla ludzi czy dla wyszukiwarek,nie kazdy ma na to czas,zeby rozwijac caly czas portal.Powtarzam strona utworzona tylko po to zeby miedzy innymi wstawic do niej link do strony pozycjonowanej jest dla mnie tyle samo warta co artykul w preclu.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Już odejdę od terminologii słowa SPAM, uznam, że wszyscy wiemy o co chodzi, czyli o strony, których Google nie chce mieć w swoim indeksie.

Tak na zdrową logikę będą to strony:

- Zawierające wielokrotnie powielane treści [po co tracić zasoby na indeksowanie tego samego pod innym adresem?]

- Nie oferujące żadnych korzyści użytkownikom względem podobnej, starszej strony. Czyli np. 10000 kopii opisów GG na tej samej bazie. Wartościowa dla Google może być pierwsza strona, którą potem klonowano oraz strony, która dodała możliwość np. wysyłania emaili z opisami znajomym, dodawania opisów, oceniania, rankingów itp. To taki przykład żeby było łatwiej zrozumieć co mam na myśli.

Nie będę tu pisał, że strony przydatne użytkownikom nie są SPAMem w rozumieniu Google bo są [dlatego SPAM to złe określenie, ale mniejsza o to]. Przykładem stron, których Google chętnie by nie miało w indeksie i nie traciło zasobów na indeksacje, stron, które zarazem są przydatne dla użytkowników są różnego rodzaju kopie baz czasami tylko z zmienioną grafiką. I zaliczamu tu wszystkie kopie wikipedi, opisów gg, cytatów i bardziej wymyślnych rozwiązań bazujących na nabiciu podstron nigdzie indziej jak w SWLach :P

• 2 tygodnie później...

Moja definicja jest następująca:

Zaplecze - strona na której z czystym sumieniem można umieścić reklamy AdWords, bez obawy na zawieszenie konta

Śmietnik - zamieszczenie reklam AdWords z dużym prawdopodobieństwem będzie się wiązało z utratą konta.

Profesjonalne badania rynku wykonywane przez socjologów

Prywatny blog

Pozycjonownie i optymalizacja stron

z definicji słowo SPAM - jest to coś niechcianego , wiec zaplecze nie jest SPAMEM

Tylko wyszukiwarka może określać strony jako SPAM WYSZKIWARKOWY i je usuwać z indexu jako niechciane , po tym co się ostatnio dzieje to to spamem wyszukiwarkowym jest wszystko co sie moderatorowi Google nie spodoba na oko.

Głównym założeniem Google jest poprawna jakość wyników wyszukiwania i śmiem twierdzić że Google bardziej sie przejmuje tymi wynikami niż pozycjonerami którzy dostając rykoszetem uważają to za walkę z SWL'ami

[...] Głównym założeniem Google jest poprawna jakość wyników wyszukiwania i śmiem twierdzić że Google bardziej sie przejmuje tymi wynikami niż pozycjonerami którzy dostając rykoszetem uważają to za walkę z SWL'ami

Głownym załozeniem google szanowny kolego jest troska o akcjonariuszy czyli zarabianie pieniedzy a na ilość zarobionych pieniedzy wpływaja oszczędności - oszczędności powstają w wyniku wyrzucania z indeksu (czyszczenia) DC , zwróć uwagę ile dziennie produkuje sie i daje do zaindeksowania googlarce nowych stron.

Oczywiście mozna te wszystkie działania ubrac w ideologie czystości indeksu czy etyki tylko nikt rozsądny w to nie uwierzy ;)

Zmiany które szykuje google IMO zmierzają w jednym celu totalnego monopolu a każdy totalista przecież chce mieć poparcie ideologiczne mas, IMO czas wesprzeć rodzimy biznes i w końcu podziałać coś w kierunku polskiej szukajki , tym bardziej, że mamy kolege z forum, który już coś w tym kierunku dłubie :(

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Głownym załozeniem google szanowny kolego jest troska o akcjonariuszy czyli zarabianie pieniedzy a na ilość zarobionych pieniedzy wpływaja oszczędności - oszczędności powstają w wyniku wyrzucania z indeksu (czyszczenia) DC , zwróć uwagę ile dziennie produkuje sie i daje do zaindeksowania googlarce nowych stron.

Chyba nie do końca wywala banowane domeny tylko dalej zbiera dane o nich, przechowuje i przetwarza.

Za przykład mogą posłużyć zbanowane systemy co wróciły do indeksu.

Na przykład eweb mimo ze dziś wrócił ma kopie strony z:

Zdjęcie przedstawia stan strony z 27 Lis 2008 11:22:13 GMT.

a dopalcz z :

Zdjęcie przedstawia stan strony z 24 Lis 2008 19:34:57 GMT

czyzby google wycofywało sie z "cenzury" , czyżby nasze uwagi przyczyniły sie do odbanowania domen systemów wymiany ??

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności