Skocz do zawartości

Nowe formaty linków tekstowych

michal

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wiem, wiem, czepiłem się tej śmiesznie niskiej stawki:p

jakbys zobaczyl moje stawki za wczoraj to bys sie zlapał za głowe, że można aż tak nisko upaść ;)

stawki za wczoraj

Od czwarku czyli od wczoraj jeszcze gorzej jest niż było... a ja już sie cieszyłem, że na koniec miesiąca będzie przyzwoita sumka...jeśli takie CPM się utrzyma to będzie kiepsko..

A te nowe formaty są całkiem ciekawe, szkoda, że nie dla Polaków.

...

nie jest aż tak źle, jak płaczecie - ostatnio za 2 (słownie dwa kliknięcia) - 1,1$, ale zauważyłem dziwną sprawę - stronę odwiedza dziennie 2500 osób, a wyświetleń adsense 250-300 - ktoś to także zauważył?

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

infobank a co my prowadzimy twoje strony czy jak? To sie ciesz i klaskaj uszami a nie podważaj naszych ocen.

co do twojego pytania: dziwne statsy. z tego co pamiętam jak miałem ok 2500 UU to przekladalo to się na ok. 1000 odslon reklam.

beha, EDDY, lovemole u mnie jest gorzej niż tragedia. cepeem poniżej ćwiartki. Kilka miesięcy temu przy takiej ogladalności to miałem takie wyniki, że ho ho... a teraz nawet nie ma połowy tego!!! Rozumiecie? tyle samo odsłon, tyle samo kliknięć, kasy ok. 40% z tego co wcześniej...

zabawne w tym wszystkim jest to, ze 3 dni temu miałem jednorazowy skok o 400% tego co codziennie ;) oczywiście cały czas podobna liczba wyświetleń i kliknięć. ot adsens jakiejś czkawki musiał dostać, odbiło mu sie w jeden dzień i wrócił do smutnej rzeczywistości.

;) żeby wyjśc na tyle co kiedyś będę musiał postawić jeszcze z 2-3 jakieś serwisy ;)

oczywiśce na https://www.google.com/adsense/adformats dla pl nie ma żadnych nowych formatów linków ( u nas wogóle sie nie pojazują formaty linków) ,

sa za to w panelu

Nie rozumiem :?

Jak wchodzicie na swoje konto w Adsense i wybieracie Ustawienia reklam to nie macie opcji z radiobuttons Ad Unit i Link Unit?

Jak ja wybiore Link Unit to format reklam mam do wyboru:

728x15

468 x 15

200 x 90

180 x 90

160 x 90

120 x 90

Jak ja wybiore Link Unit to format reklam mam do wyboru:

728x15

468 x 15

200 x 90

180 x 90

160 x 90

120 x 90

Ma mamy tak samo - mozna wybrac ale informacji o tych nowosciach jak zwykle nie ma .

Podobnie czesc odnosnikow na stronach nie dziala. I tak wlasnie dbaja o wydawcow w Polsce :?

pozycjonuj.png

A propo jeszcze tego g... CPM ja mam głównie kichę na frazy związane z turystyką, sezon się zaczął i zauważyłem, że dużo ludzi sie pozycjonuje na frazy związane z urlopem.

W pewnym momencie był znaczny wzrost zarobków związany z wejściem w sezon, ale minęlo ok 12dni i liczba wyświetlających adsense (temacie urlopu) chyba wzrosła niewspółmiernie do zainteresowanych reklamami adwords i ceny znacznie spadły, i ilość wyświetlen reklamy na 1000 odwiedzających także.

Może też część reklamodawców jest zniechęcona tym widząc to gdzie się wyświetlają ich reklamy i skupili sie tylko na samej wyszukiwarce...

Jak by nie było CPM mam o ok 50% niższy niż 2 miesiące temu nadrabia się tylko ilością wyswietleń, ale od wczoraj wzrost liczby wyświetleń przestał wystarczać na pokrycie różnicy.

Reasumując reklamy turystyczne niewiele warte.

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności