Skocz do zawartości

Ban na domen w G. Za co?

Czachapl

Rekomendowane odpowiedzi

google od dawna mowi nam co mamy robic. a z racji przytlaczajacego monopolu google sa dwa wyjscia. robic co google mowi albo nie korzystac z ich systemu. proste.

Czyli wszystkie strony co piszą o systemach czy czarnym jak smoła pozycjonowaniu też powinny wylecieć??

Według mnie dopalcz nie łamie żadnych zasad czy to wielkiego G.

Czy też prawa.

Moje zdanie jest takie ze wrzucili wszytko do jednego worka i cieli po większej całości. po zastanowieniu nie wiedza sami co z tym fantem zrobić i tyle.

Tak na marginesie znajomy dostał filtr na domenę. Nie korzystała z żadnej promocji w internecie oprócz wpisów do porządnych katalogów typu Onet w sumie 6 takich sztuk. Nic więcej.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
w sumie to ban na tę stronę jest bardzo pozytywny - świadczy o tym, że seodopalacz jest skuteczny i google go nie lubi.

M

w sumie chyba masz racje.

A to ze nie zbanowali allegro to pewno swiadczy o tym ze linki tam sprzedawane sa syfiaste, nie skuteczne i nic nie daja ( same farmy linków) W sumie ja juz od dawna doszedłem do wniosku ze linki sprzedawane na allegro sa g** warte i tym posunieciem mysle ze google faktycznie to potwierdziło i moja teoria znowu okazała sie słuszna. Gdyby linki z allegro cos dawały to allegro tez by bana dostało za pośrednictwo w ich sprzedaży.

pozycjonowanie - skuteczne pozycjonowanie stron

w sumie to ban na tę stronę jest bardzo pozytywny - świadczy o tym, że seodopalacz jest skuteczny i google go nie lubi.

Nie zgadzam się co do skuteczności. No chyba, że masz na myśli skuteczność dla właściciela systemu.

90% linków z zaplecza prowadzi do nieistniejących wpisów. Wszystko wygląda jakby było realizowane od d..y strony. Problem jest znany od kilku miesięcy i nadal nie został naprawiony.

A to ze nie zbanowali allegro to pewno swiadczy o tym ze linki tam sprzedawane sa syfiaste, nie skuteczne i nic nie daja ( same farmy linków) W sumie ja juz od dawna doszedłem do wniosku ze linki sprzedawane na allegro sa g** warte i tym posunieciem mysle ze google faktycznie to potwierdziło i moja teoria znowu okazała sie słuszna. Gdyby linki z allegro cos dawały to allegro tez by bana dostało za pośrednictwo w ich sprzedaży.

Ale się czepiacie na silę - allegro nie sprzedaje linków do stron - robią to ich właściciele. Google ma gdzieś to czy te linki są sprzedawane przez allegro, świstaka, portal ogłoszeniowy czy też oferta jest wywieszona na słupie - chodzi o tego który je oferuje.

Co więcej nie chodzi o linki reklamowe, tylko o te "pozycjonujące", jeżeli dodasz nofollow to możesz sprzedawać do woli.

Dla ścisłości - kategoria na allegro mówi "linki" a nie "linki pozycjonujące"

Google jasno postawiło sprawę - nie można sprzedawać linków pozycjonujących, nie wolno korzystać z SWL-i, więc nie rozumiem o co to halo - zbanowali domenę ? To kup nową (to kieruję do autora wątku), albo podaj ich do sądu, życzę powodzenia, regulamin jest jasny, albo pozycjonujesz strony czym chcesz i masz gdzieś regulamin i liczysz się filtrem lub banem, albo zgodnie ze wskazówkami.

A w kwestii mocy linków z allegro - są takie co nic nie dają, ale to zależy od strony, przed zakupem każdy wie co bierze.

Mam nadzieję, że google sprawdza wcześniej czy sprzedajemy linki reklamowe z nofollow a nie pozycjonujące i nie banuje wszystkiego jak leci z kategorii linki. Niedługo chcę tak sprzedać linki reklamowe z nofollow.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Według mnie dopalcz nie łamie żadnych zasad czy to wielkiego G.

Czy też prawa.

Kolega podał ci konkretny przykład z wytycznych Google i z opisu Seodopalcza, który egzemplifikuje problem - jasno i wyraźnie. Więc po co było to pytanie, skoro i tak wiesz swoje. Dopalacz jest systemem wymiany, pełnym śmieci i bezsensownej treści. Google nie popiera systemów wymiany, nie popiera stron zaśmiecających internet.

Poza tym - Google to nie złotówka, nie jest "obowiązującym środkiem wyszukującym w Polsce" i z tego prostego powodu nie ma prawnego obowiązku nikogo trzymać w indeksie, a tym bardziej tłumaczyć się z usuwania / dodawania stron.

Te posty "gdzie strona x łamie regulamin", "jak oni mieli prawo" itd. są już naprawdę męczące.

Nikt inny, tylko uczestniczy tego forum (w pewnym stopniu również ja) naprodukowali w ciągu ostatnich lat milionu stron spamu, a teraz narzekamy, że Google walczy o czystość swoich wyników. Jeśli przypadkiem -wiadomo, że nad bazą zawierająca miliardy stron nie da się zapanować ręcznie - filtr dotknie niewinną stronę, padają gromy, że Google niszczy zwykłych, Bogu winnych użytkowników. Przez kogo ta sytuacja?

Naprawdę proponuję trochę się zastanowić, ostatnio na tym forum hipokryzja kwitnie szybciej niż spam w indeksie.

była...

Za co ? Oczywiscie, ze za to, ze pomysl im sie nie podoba :) To logiczne, ze im sie podoba, w koncu jest skuteczny. Oczywiscie, ze pare precli precli tez dostanie bana, ile ? napewno nie wszystkie, sa tak sprytnie generowane, ze nie wsposob je wyplapac wg. okreslonego klucza. Czy bac sie ? rezygnowac ? Oczywiscie, ze NIE :P Seo to ryzykowanie, kto nie gra ten nie wygra. Link-vault, pionierski system tez dostal bana, minely 3 lata i system dalej sie trzyma, nawet w serpach sie trzyma.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

hehe jak dzieci no coraz gorzej :) Jak ktoś nie rozumie dlaczego dopalacz mógł dostać bana a allegro nie to serdecznie współczuję.

A druga sprawa to ten ban kompletnie nie przeszkadza dopalaczowi. Swoją drogą bana złapał też nexto a i parę domen freehostowych ostatnio też wyleciało z indeksu. Nie płakać, nie kwilić i się nie zastanawiać co dlaczego w takich jasnych i prostych sprawach.

nie ma seodopolacza w Indexie, nie ma eweba, lada moment poleca inne SWL-e i PRECLOwuele wiec nie ma co płakac. trzeba wziąć się do roboty :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

nie ma seodopolacza w Indexie, nie ma eweba, lada moment poleca inne SWL-e :P

jakie inne ??? jeszcze tam są ???

po drugie gdyby faktycznie G brało się za SWL,e znikly by na całym świecie a nie tylko w Polsce , jest to typowa zagrywka typu Polak polakowi bo tak.

Marketing internetowy dla firm

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności