Skocz do zawartości

4 identyczne strony linkujace do siebie

Rekomendowane odpowiedzi

kiedyś testowałem ale tylko przez 3-4 miesiące bo potem host wygasł a nie miałem ochoty tego przenosić

test polegał na wrzuceniu standardowych spamów: senniki, kawały, teksty piosenek itp., jeden host, 8 domen, na każdej po 8 subdomen a na każdej subdomenie inny spamik i tak na każdej domenie, zawartość serwisów identyczna, layouty identyczne, podlinkowane lekko na początek aby się ciutkę zaindeksowały i zainstalowany prywatny swl który linkował tylko i wyłacznie te 64 serwisy nawzajem, powalających efektów indeksowania nie było ale po tych 3-4 miesiącach każdy spamik miał po około 1k zaindeksowanych stron i bana nie było na żadną subdomene

jednak nie wiem jakby to było gdybym mocniej linkował a także jakby strony te stały dłużej

powalających efektów indeksowania nie było ale po tych 3-4 miesiącach każdy spamik miał po około 1k zaindeksowanych stron i bana nie było na żadną subdomene

Bo użyłeś treści już powielonych tysiące razy. Przecież google nie będzie banował każdego serwisy z cytatami, opisami czy tekstami piosenek. Co innego, kiedy unikalny, wartościowy kontent zacznie się pojawiać na mało wartościowej stronie. Ale w takim przypadku to już totolotek, jednoznacznie nie można napisać czy zindeksuje czy zbanuje.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Mam coś takiego - ta sama baza i layout, strony linkują nawzajem do siebie, różne są tylko tytuły stron. Takie coś stało przez kilka ładnych miesięcy, na pewne zapytania nawet w TOP1. Potem dodałem element losowości żeby poprawić indeksowanie. W tej postaci stoi to nadal. Jedna strona (linkowana) ma PR4 i jest w filtrze od lipca, pozostałe (linki tylko na tamtej) mają PR2 i są w filtrze sprzed tygodnia (za boxy linkme). Poza tym nie odnotowałem żadnych problemów ze strony Googla. Dodam jeszcze że wszystkie strony mają GA, są w GWT i kiedyś miały też AdSense.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności