Skocz do zawartości

Czy to spam?

Elbow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę rozwianie moich wątpliwości...

Wiem, że wysyłanie masowego mailingu z reklamą bez zgody odbiory to spam, co do tego nikt nie ma wątpliwości, ale jeśli ja chcę pozbierać maile i powysyłać ofertę pracy... czy to też jest spam?? Nie mam z tego żadnego zysku, a tylko można pomóc innym, którzy takowej pracy szukają...

Jeśli coś takiego jest dozwolone to może wiecie jak zdobyć maile np tylko ludzi z Poznania, albo tylko z Województwa Wlkp??

Np jakieś skrypty, programy itp.

Pozdrawiam.

ale jeśli ja chcę pozbierać maile i
A gdzie je będziesz zbierał? W lesie jak grzyby?

Jeśli będziesz zbierał je zgodnie z prawem, tj. że internauta wyraża na to zgodę, np. rejestrując się w Twoim portalu, akceptując regulamin, w którym masz napisane, że będziesz wysyłał takie maile, nie będzie to SPAM.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Dokładnie, czegokolwiek by treść maila nie dotyczyła to jeżeli jest to masówka a nie korespondencja prywatna to wysłanie takiej poczty bez zgody właściciela to SPAM (nawet gdybyś mu oferował darmowe koszenie trawnika na zimę).

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

ale jeśli ja chcę pozbierać maile i
A gdzie je będziesz zbierał? W lesie jak grzyby?

Jeśli będziesz zbierał je zgodnie z prawem, tj. że internauta wyraża na to zgodę, np. rejestrując się w Twoim portalu, akceptując regulamin, w którym masz napisane, że będziesz wysyłał takie maile, nie będzie to SPAM.

Mar.

W lesie już szukałem i niewiele znalazłem... ale może na polu poszukam... :P

Dzięki za info i rozwianie wątpliwości :P pozdro...

A ap ropo trawy... jakby ktoś chciał to chętnie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności