Skocz do zawartości

Czy końcówka domeny ma znaczenie?

Ryco

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma znaczenia.

Jedynie domeny edu oraz gov są bardziej wiarygodne dla Google. Ale zwykły śmiertelnik ich nie uzyska a i na same linki z nich trzeba ciężko polować :)

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Ogólnie nalezy unikac tylko EU a kupowanie zaczynać od .com , ale to tylko moje odczucie

W e-weblinku dają więcej pkt chyba za .pl niż .info. To tak tylko dla przykłądu jak byś chciał podpiąć swl.

Dlaczemu unikać .eu? Mógłyś rozwinac myśl?

Powoli się to zmienia, ale tak samo jak .info na .eu było dużo śmieci a mało wartościowych stron (bo były tanim i łatwym kąskiem dla spamerów). Przez co niektórzy uważają, że strony na takich domenach mogę mieć dla google mniejszą wartość.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

relons - wiem o co chodzi, ale bardziej niż co myślą ludzie interesują mnie jakieś dowody na to :)

Sam posiadam mase domen .eu zakupionych z myślą postawienia normalnych serwisów - poprostu tylko w .eu zostały takie nazwy jakie by mnie interesowały.

Dodatkową zaletą jest to, że ludzie zaczynają robić więcej interesów wewnątrz wspólnoty i siłą rzeczy będą coraz częściej sięgać po domeny .eu

Więc jeśli nawet google różnicuje domeny pod względem (no właśnie czego?) to nie sądzę, żeby czepiało się domen .eu

Tak samo jest z .info - podobno lepiej unikać, w związku z tym, że stoi na nich głównie spam i Google może to gorzej traktować. Ale jak jest naprawdę to nie wiadomo...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Czekamy na dowody, że .com jest lepsze od .eu (oczywiście patrząc pod kątem SEO) :)

Ja bym jedynie nie stawiał na "subdomeny" typu .waw.pl itp. Ale to też raczej subiektywnie, bez żadnych złych doświadczeń.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Co do eu nie mam zastrzeżeń. Natomiast wiele razy przewijał się temat odnośnie domen info, na których stoi głownie spam jak ktoś już wspominał. Teoria jest taka, że google gorzej traktuje te domeny. Nie wiem ale u mnie właśnie pr poleciał do 0 tylko na stronach info przy ostatnim update. Poleciał blog, kilka sklepów na oscommerce i kilka innych stron (nie mówię tu o śmietnikach ale zwykłych stronach). Czemu stało to na info ? a no bo kiedyś kupiłem takich kilka domen i nie chciało mnie ę tego zmieniać tym bardziej że miałem klientów, którzy wchodzili już po domenach a nie tylko z wyszukiwarek.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności