Skocz do zawartości

Problem: wyszukiwarki a przekierowania.

Easter

Rekomendowane odpowiedzi

Historia wygląda tak.. Zakupiłem domene w serwisie domenytanio.pl. W panelu admina włączyłem przekierowanie maskowane na moją strone.

Sklep jest zrobiony w php i wszystkie teksty są pobierane z bazy. Wygląda na to, że przekierowanie maskowane tworzy ramke - taką samą dla wszystkich podstron (zawierajaca jedynie slowa kluczowe i opis, nie ma tresci strony).. Tak wiec po włączeniu maskowania źródło strony dla każdej ze stron było takie same.

Tak wygląda fragment żródła strony przy przkiekierowaniu maskowanym:

...

<title>Afroshop.pl</title>

<base href="https://www.afroshop.jx.pl/">

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css">

</HEAD>

<FRAMESET ROWS="100%,*" BORDER=0 FRAMEBORDER=0 FRAMESPACING=0>

<FRAME NAME="top" SRC="https://www.afroshop.pl" NORESIZE>

</FRAMESET>

...

Chcąc aby wyszukiwarki(glownie google) indeksowaly zawartosc strony wlaczylem przekierowanie proste, dzieki czemu wszystkie teksty byly dostepne dla robotow.

Co sie stalo ???

W googlach pojawil sie link do strony jako www.afroshop.jx.pl (co bylo nazwą docelowego serwera na ktorym znajdowala sie strona), a calkiem zniknął www.afroshop.pl - chce aby tylko link afroshop.pl wystepowal w googlach.

Postanowilem wlaczyc z powrotem przekierowanie maskowanie i jeszcze raz zglosic strone na google. Postanowilem sie skupic na zwiekszeniu link popularity tej domeny.

Czy moje rozumowanie jest dobre, co powinienem zrobic?

Jak usunąc link z google do afroshop.jx.pl ??

Czy przypadkiem google nie potraktowal domeny www.afroshop.pl jako

przekierowania i zbanowal ją?

Czy są jakies sposoby na indeksowanie zawartosci strony przy przekierowaniu maskowanym z jakim mam w tym przypadku doczynienia?

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności