Skocz do zawartości

Godaddy Domain Suspension - POMOCY!

An Lor Xen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Włąsnie dostałem od godaddy.com email o takiej treści :

Dear Imie Nawisko,

The following domain names have been suspended for violation 
of the GoDaddy.com, Inc. Abuse Policy:

NAZWA DOMENY (.INFO)

If the domain name(s) listed above are private, your Domains By 
Proxy(R) account has also been suspended.

View our Legal Agreement & Terms of Service policies:
https://www.godaddy.com/gdshop/agreements.asp

Please contact us by email at mailto:abuse@godaddy.com 
for additional information regarding this notification.

Sincerely,
GoDaddy.com, Inc.
Spam and Abuse Department
Abuse Department Hotline: 480-624-2505

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Copyright 2008 GoDaddy.com, Inc.. All rights reserved.

I zablokowali moja domenę.

Strona była na temat gry cała treść strony była w języku polskim.

Proszę Was o pomoc i jakieś porady co powinienem teraz zrobić i czy ktokolwiek z Was spotkał się z taką sytuacja.

Księgarnia medyczna - Książki i literatura medyczna

Ciężka sprawa. TOS mają taki, że domenę mogą zawiesić za cokolwiek, nie muszą nawet pisać za co a decyzja jest ostateczna. Z tego co czytałem takie zawieszone domeny można bez problemu odzyskać bodajże za kilka dziesiąt/set $.

Napisali za co zawiesili? To trochę dziwne dawać link do TOS gdzie sami piszą, że mogą w każdej chwili przerwać świadczenie usługi z jakiegokolwiek powodu który uważają za słuszny.

@arek_inc: również wiele razy o tym pisałem. Wystarczy sobie poczytać wypowiedzi ich rzeczników, że "za taką kasę to nie będą świadczyć usług nikomu, przez którego oni bądź inni mają problemy". A później domeny lądują albo na ich parkingach albo ludzie bulą sporo kasy, żeby je odzyskać. Ostatnio jak sprawdzałem ich ofertę to za głupią zmianę danych whois (kiedy np. klient się pomyli) chcieli 10$, dodatkowo blokowali możliwość transferu na 60 dni!!

No i mamy jak na razie plotkę o godaddy która pójdzie w eter. Kolega który zgłosil problem jakoś nie był chętny do pokazania strony ale co tam jest temat.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Oczywiście mogę podać nazwę domeny jeśli Wam to w jakiś sposób pomoże.

https://gtaonline.info

Domene przeniosłem tak ok. miesiąca temu, i właściwie od tego czasu nic się tam praktycznie nie zmieniło.

Niestety chwilowo nie mogę podać linka do serwera na, którym leżą pliki, ale jak ktoś chce zobaczyć treść strony zawsze może obejrzeć cache googla

np.

https://209.85.129.132/search?q=cache:FKlH5...lient=firefox-a

Byłbym wdzięczny gdyby mi ktoś jakoś poradził co robić, bo to że błędem było przenoszenie tam domeny to już widzę...

Księgarnia medyczna - Książki i literatura medyczna

Masakra, a ja tam trzymam ze 100 domen. Już wiem, że nic wartościowego tam nei może stacjonować. Przyznaję się, że chłopaki ostrzegali, ale jakoś mi się nie chciało wierzyć, a teraz widać ewidentnie, że ta stronka o GTA to zwykła strona.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności