Skocz do zawartości

Personalizacja wynikow wyszukiwania, koniec SEO etc...

Wlodzimierz775

Przyszlosc SEO  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy nadchodzi koniec SEO?

• Nie, zmienia sie tylko metody pozycjonowania.
      4
    • Nie, nic sie nie zmieni.
      6
    • Tak, pora powoli zmieniac branze
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm wszystkich!

Jako zupelnie swiezy i wciaz uczacy sie pozycjoner nabralem ostatnio troche watpliwosci co do sensownosci nauki SEO. Temat jest bardzo inetersujacy, po kilku miesiacach ciezkiej pracy sa juz efekty. Mam zamiar mocna sie zaangazowac w temat i nijako z SEO zrobic swoje zrodlo utrzymania. Pytanie czy warto sie w to pchac?

O jakiegos czasu pojawiaja sie glosy czy to u bardziej zasluzonych w branzy czy to na blogach branzowych, w prasie o zmierchu SEO. A juz na pewno koncu SEO takim jakie znamy. Wszystkim jest juz pewnie znany ten:

https://www.webhosting.pl/Google.searchwiki...zatek.konca.SEO

artykul. O samej personalizacji tez juz kilka postow na forum jest. A nie o tym chcialem tu pisac.

Google coraz silniej promuje SEM, odbywa sie coraz wiece szkolen etc.. Da sie zauwazyc (przynajmniej ja zauwazylem) tendencje do "wypychania" SEM na pierwszy plan a odrobine marginalizowania SEO. Z punktu widzenia firmy (bo Google to w koncu firma) bardzo slusznym jest kierowanie swoich dzialan na SEM, bo to wlasnie ono przynosi bezposrednie dochody. A nie oszukujmy sie - kazda firma skierowana jest na generowanie zyskow i w dluzszym okresie wszystkie dzialania beda wlasnie skierowane na jego generowanie.

Nie sadze, zeby nagle z dnia na dzien SEO przestalo miec znaczenie, tysiace ludzi pozostalo by przeciez bez pracy, a wydaje mi sie, ze Google nie chcialo by dostac opinii "zlego przedsiebiorstwa" ;)

Bardzo mozliwe, ze zmieni sie tylko sposob pozycjonowania (roboty, roboty, roboty) a efekty beda takie same. Tak czy inaczej przyszlosc SEM wydaje sie byc duzo pewniejsza od SEO.

Co o tym myslicie? Gdybyscie teraz mieli zaczynac przygode z Google poszlibyscie znow w strone SEO czy wybrali SEM?

Bardzo zalezy mi na opiniach bardziej doswiadczonych i zorientowanych w temacie uzytkownikow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności