Skocz do zawartości

Zamiana domen, spadek pozycji?

Halwus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Prosze o pomoc, gdyz nie wiem jak wyjsc z problemu i wrocic na pozycje, do ktorych juz bardzo przyzwyczaiłem wlasciciela serwisu.

Pierwszy problem polega na tym, ze strona miała 2 adresy.

Końcówka .pl - zarejestrowana od 2004-05-28, oraz .com.pl - rejestracja 2007-12-05.

Stronka (pod .pl) w miare moich mozliwosci zoptymalizowana, katalogowana i linkowana ("recznie") przez poltora roku. W miedzyczasie był bum na swl-e, zatem podażajac za opiniami dodalem na swoje strony bedace zapleczem system wymiany (linkme). Linki kierowałem na domene .pl, na której nigdy dany swl nie był zainstalowany, linków wychodzących ze strony 1-2 (taka sytuacja do dzis). Stopniowo przybywało linków dla .pl, bylem zadowolony z dzialania. Dodatkowo co jakis czas adres dodawany byl do katalogow.

Pod koniec 2007 roku dowiedzialem sie ze szef naprodukował reklamowek z adresem domeny z koncowka .com.pl Opłacalne bylo zatem wykupic domene i podlaczyc ją pod te same strone. Obie domeny- starsza i nowa wskazywaly zatem na 1 strone.

Ostatnimi czasy pozycje zaczeły stopniowo upadac, co jakis czas pozycja nizej i nizej, zaczeło sie narzekanie, ze kiedys bylo lepiej. Dzisiejsze wyniki juz zupełnie mnie zadziwiły, pozycja 11, pod innym haslem 9 i kolejnym na 8. Wszystkie pod adresem .com.pl !?

Powodem spadku moze byc ( wnioskuje czytajac forum ) pojawiające sie niezgodnosci miedzy Google a systemami wymiany linkow?

Co jezeli odłącze system? Poleci mi nagle mnóstwo linków? Wyniki spadną kolosalnie?

Co moze byc przyczyną zamiany domen?

Czy takie przypadku i na Waszych serwisach miały miejsce? Czy jest możliwośc poradzenia sobie z takim niefartem?

Bardzo prosze o informacje, porady, sytuacja doscyc stresująca, zachaczająca juz o byt.

Pozdrawiam Krzysztof

nie wiem czy dobrze zrozumialem.....byla strona pl ladnie wypozycjonowana lub mniej ladnie ale zadawalajaco.....potem powstala identyczna com.pl ? i teraz zamiast pl wychodzi com.pl nawierzch?

i dziwisz sie ?

dwie rozne domeny ta sama identyczna tresc.....

pomoze przekierowanie z jednej na druga 301...

chyba ze o cos innego Ci chodzilo :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności