Skocz do zawartości

Sklep internetowy z blogiem

Witer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam takie pytanko.

Czy lepiej dopisać do istniejącego sklepu cześć w której będą publikowane artykuły czy może lepiej postawić typowy blog na subdomenie sklepu?

Zastanawiam się z punktu widzenia pozycjonowania.

G i tak widziałby to jako całość więc...

Może macie jakieś doświadczenia z tej beczki...

sklep właśnie jest najłatwiejszy - artykuły ze sklepu - masz do nich opis stawiasz inna zupełnie stronke, dzielisz na kategorie i wrzucasz artykuły do nich linki do artykułów w sklepie

kolejną stronę z takimi tematami jak: porady, co lepsze - tu dajesz linki do kategorii poprzedniej strony -

]

tak mozesz kombinowac w kolko:)

73321314cb3.gif

Opisy opisami. W blogu pisz recenzje (własne przemyślenia) produktów z top sprzedawanych z danej kateogrii. Porównania produktów, odpowiednie produkty dla określonych grup ludzi, takie peirdoły. I oczywiście linkuj do sklepu. Najważniejsza jest dobra treść, bo musisz łapać na długi ogon.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

• 2 tygodnie później...

Tak wiem,

Tylko zastanawiałem się nad formą - ze sklepu czy z bloga postawionego na subdomenie...

Ale mam blog na subdomenie i teraz zaczynam tworzyć content.

Poza tym co mi poradzicie oprócz standardowych opcji presell i katalogów - wspomnę tu iż zaczołęm tworzyć zaplecze ale unikalny content to jest wyzwanie...

Myślałem nad autoblogiem ale słyszałem że ich żywot jest króciutki...

Dziękuję za porady i liczę na więcej...

Od razu na myśl przyszła mi ewentualna współpraca z serwisami typu https://stylespace.pl/ ;-)

W tej tematyce studentki chętnie popisałyby tani content na strony o tym co jest ostatnio modne, które gwiazdy w jakich kreacjach najgorzej wypadły (m.in. na podstawie rankingów z wp.pl), strony o najpopularniejszych modelkach, o modzie ślubnej czy ogólnie o sukniach wieczorowych, a także o modzie ciążowej w zależności od tego, co w tym sklepie dokładnie jest. Dodatkowo forum, na którym można o tym wszystkim popisać, wstawić swoje fotki i je ocenić. Pewnie nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, ile kobiety czasu mogą nawijać o ciuchach i plotkować (np. o kreacjach Kingi Rusin na YCD) ;-) Do tego możesz dodać poradnik w stylu - jak się ubrać na daną okazję począwszy od randki, poprzez egzaminy (matura, egzaminy językowe czy w końcu obrona) kończąc na weselu. A jak dodasz do tego jakiś mały konkursik z jakimiś ciekawymi gadżetami do wygrania, będą aktywnie komentować artykuły i zapraszać psiapsiółki na forum. To tak na szybko z punktu widzenia kobiety ;>

Nie musisz przecież wszystkiego robić naraz ;-) Zrób sobie burzę mózgów, spisz wszystkie pomysły i wybierz te najciekawsze, zaznacz ile będą Cię kosztować (jeśli np. zlecisz komuś pisanie tekstów) i zastanów się, co będzie Ci potrzebne w pierwszej kolejności, a później stopniowo powiększaj swoje zaplecze.

dziękuję za informacje i wskazówki...

Tak też robie, pokoleii, nie wszystko na raz. Teksty zlecam, sam też pisze.

Mam kilka innych pomysłów bardziej w strone społecznościową ale musze je przemyśleć bo chyba nasze społeczeństwo nie dorosło jeszcze do umieszczania linków i korzystania z w ten lub inny sposób...

Lexy, dzięki bardzo za twoje posty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności