Skocz do zawartości

Spam na poczte

Hitynaczasie.net

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam adres meilowy firmy niewiem jakies szwabskie natrety go przechwycily i co 10 minut dostaje jakiegos meila z reklama, normalnie szlag mnie trafia! niemoge dodac tych spamow do czarnej listy bo co meil to z innego adresu przychodzi, adresu email tez niemoge zmienic bo jest na wielu wizytowkach...

Macie jakis pomysł jak sie ich pozbyć?

pio.gif

Zacznij używać Thunderbirda do odbierania poczty - ma b. dobre filtry antyspamowe do tego b. dobrze uczy się nowych spamów (mi np. wszystkie reklamy z o2.pl automatycznie lądują w koszu, do tego nigdy nie oznaczył mi jako spam normalnego listy - a używam Thunderbirda na kilku skrzynkach od kilku lat).

Innym rozwiązaniem będzie przeniesienie poczty do usługi google dla domen (https://www.google.com/a/). W wersji bezpłatnej (standard) możesz podpiąć do 100 skrzynek po domenę. Musisz mieć dostęp do edycji DNSów, jeżeli chcesz zainstalować pocztę google w domenie (trzeba pozmieniać wpisy MX i wyedytować SPF).

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Ja bym polecił obsługe poczty przez jakis serwer gdzie jest zainstalowana paczka filtrów:

-postgrey

-spamassasin

-amavis

-razor

-pyzor

Ewentualnie poszukaj kogoś kto Ci to zainstaluje na Twoim serwerze

To że serwer powtarza wysyłkę po trzech dniach nie jest winą konfiguracji postgrey'a a serwera z którego taka wysyłka jest wysyłana....

Ja polecam postgreya, maile przychodzą standardowo z opóźnieniem 5-10 minut (pierwszy mail - później już adres znajduje się w bazie i przychodzą normalnie).

Po wdrożeniu postgreya na serwerze ilość przyjmowanych spamów na serwer spadła drastycznie (co przyczyniło się do zjadania mniej mocy przez amavisa).

Marketing w sieci - da się ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności