Skocz do zawartości

Co w przypadku gdy firma w której kupiłem domenę upadnie ?

Gonzo23

Rekomendowane odpowiedzi

Przykładowo:

Rejestruję domenę w nowej, małej firmie, która oferuje tanie domeny.

Po 7 miesiącach firmie nie udaje się przetrwać na rynku, ogłasza upadłość, lub kończy działalność z innego powodu.

Co się dzieje z moją domeną ? Tracę ją ? Muszę gdzieś przenieść ? Czy będę ją mógł jakoś przedłużyć ?

Zakładamy że firma kończy działalność z dnia na dzień, nie informując mnie o swoich zamiarach.

Ludzie, to Wy jestescie włascicielami domen a nie partner NASK. Poza tym, jak juz zostalo to powiedziane, domeny sa rejestrowane w NASK a nie w bazie partnera. Dalem porownanie gwarancji bankowych, poniewaz musialoby zbankrutowac panstwo (vel. NASK) zeby stracic kase na koncie (domene).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności