Skocz do zawartości

Czy google naprawde rozpoznaje tematyczność strony?

pawelut

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
O ile wcześniej sam byłem przekonany ze linki tematyczne mają znaczenie i warto iśc w tym kierunku to teraz jestem pewny że SWL oszczedzają dużo czasu i pieniędzy.

Zwłaszcza eweblink

Prawda Tomku :)

To tak jak na onet.pl jeśli pojawia się obojętni jaki news, czy to jest lądowanie na marsie, trzęsienie ziemi, czy nowy lek, zawsze w komentarzach piszą, że jest to wina/zasługa PO/PIS - każda okazja jest dobra :)

(pamiętam jak pod newsem o trzęsieniu ziemi w Olsztynie, ktoś napisał - "za komuny tego nie było")

A wracając do tematyczności to mam wrażenie, że w wielu przypadkach nie da się określić tematyki strony, nawet przez człowieka, a co dopiero przez algorytm.

Strony takie jak onet, wykop czy blogi można z grubsza nazwać, że są to portale, społeczniaki czy blogi, ale jaką one mają tematykę ? Jak wpisy na blogach są raz na temat komputera, a za chwile o tym co właśnie zjadłem na obiad...

Google napisali na blogu, że nie tematyczne strony linkujące nie przenoszą pełnej wartości PageRank jaką mogły by dać stronie o tej samej tematyce, ale podejrzewam, że różnica w tej niepełności nie jest aż tak duża, żeby się rozpłakać.

no tu się mogę zgodzić , ale właśnie przed chwilą po prawej zaczeły się wyświetlac limuzyny jak to ma sie do PIO to juz nie wiem

jak to to ?? świetnie dobrana reklama , większość albo już się rozbija limuzyną albo będzie to robić z tego co ostatnio widzę :)

i przestańcie zachwalać już te swlki :) bo się tu zaraz zwymiotuje ,

po co to utrwalać , wiadome jest że ilością przebija się wszystko , tematyczne , nietematyczne , mocne , mniej mocne a ostatnio wydaje mi się że na PIO zawiązał się klub wzajemnej adoracji właścicieli sweli , a to nie jest takie proste :) bo z waszych wypowiedzi wynika że kupuje milion punktów i każda fraza moja , a jest to bzdura

a co do samej tematyczności , google rozpoznaje tematyczności strony i basta , ale nie tylko po tematyce strony i słowach kluczowych

O ile wcześniej sam byłem przekonany ze linki tematyczne mają znaczenie i warto iśc w tym kierunku to teraz jestem pewny że SWL oszczedzają dużo czasu i pieniędzy.

Linki w jakimś tam stopniu są tematyczne z tego powodu że anchor linka jest często tematyczny :)

Proponuje sobie zrobić test:

- za pomocą na przykład livelinka stworzyć linki z tematycznym opisem i nie tematycznym

- za pomocą swojego zaplecza umieszczając link na zoptymalizowanej stronie pod anchor linka i niezoptymalizowanej

Co do rozpoznawania tematyczności za pomocą linków do strony linkującej chyba nie trzeba udowadniać => seodopalacz.

Jeżeli chodzi o A$ tekstowe ładnie się tutaj dopasowują a reklam graficznych jest mało w obiegu stąd cudowne medaliki (po za tym był niedawno temat o cudownym medaliku). I chyba nie trzeba tłumaczyć że dobra optymalizacja strony wpływa na prawidłowe dopasowanie reklam.

nihil fit sine causa

no tu się mogę zgodzić , ale właśnie przed chwilą po prawej zaczeły się wyświetlac limuzyny jak to ma sie do PIO to juz nie wiem

w204.png

O samochodach też się na PiO dyskutuje, więc to chyba nic nadzwyczaj dziwnego.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Rzetelność wyników i przedstawienie użytkownikowi jak najbardziej trafne informacje to bzdura. Wpisuje swoją frazę i 80 % to nie zarejestrowane firmy i szara strefa tego już k..... nie sprawdzają bo ich tylko kasa z reklam interesuje. A może by tak algorytm to weryfikacji regonu i nipu a nie będą mi tu klikać zielonymi klikohitami. Każde słowo dopasują jak będzie trzeba taka jest prawda tylko trzeba posmarować porządnie. Te auta ostatnio często widze......

O samochodach też się na PiO dyskutuje, więc to chyba nic nadzwyczaj dziwnego.

uznając to za tematyczność to na tym forum o pozycjonowaniu są do puszone juz wszyskie reklamy , no chyba nie na tym polega kontektosowośc reklam ze ktoś powie o matko boska i już jadą z reklamami z medalikami.

Marketing internetowy dla firm

uznając to za tematyczność to na tym forum o pozycjonowaniu są do puszone juz wszyskie reklamy , no chyba nie na tym polega kontektosowośc reklam ze ktoś powie o matko boska i już jadą z reklamami z medalikami.

Ale nie da się ukryć, że mniej-więcej tak to działa. Zwłaszcza kiedy sama treść jest prawie o niczym (jak to na forach bywa z punktu widzenia algorytmu), zwłaszcza na PiO często rozmawia się o czymś abstrakcyjnym a coś do reklam trzeba dopasować.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności