Skocz do zawartości

Precel vs Katalog

Marches

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem, że wpisy do wartościowych katalogów, szczególnie takich gdzie mamy wizytówkę swojej strony a nie znajdujemy się na stronie z 5-10 innymi linkami trzeba podlinkować np. z SWL-i. Możecie podać jakąś ilość punktów, jakie trzeba przeznaczyć na taki wpis żeby miało to jakiś sens?

Dzięki temu będę mógł sobie policzyć ile takie coś będzie kosztować.

Brizu.

Tibia Libera Serwer Społeczności Polskiej na Liberze

czym sie rozni np https://www.katalog.wzrost.com od precla? Dla mnie i jedno i drugie ma sens, szczegolnie zarowno w wymienionym jak i wielu innych, np Zgreda, mozna dawac linki w tresci, a opis musi byc dlugi i unikalny.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Moim zdanie mnie ma znaczenia czy katalog czy precel. To zależy tylko od jakość jak pisałem wcześniej. Dodaj wpis do strony, na której nam zależy pamiętać trzeba od dość długim wpisie nie tylko o trzech linijkach testu.

Co do podlinkowania takiego wpisu to wiele zależ od tego z jakiego sytemu.

Moim zdaniem na przykład 500 z eweba to za dużo. Od 3 do 10 pobrań na dobę w okresie miesiąca myślę ze w zupełności wystarczy. Chyba ze się chce lepszy efekt uzyskać to zwiększyć pobrania na dobę i czas likowania.

Kolejny temat tego typu - jedno i drugie jest potrzebne. Precel jest o tyle lepszy że nasze linki są w formie anchor textów jakie chcemy i to jeszcze otoczone sensownym tekstem - często również na kilka dni linki są ze strony głównej z najwyższym PR. Katalog zazwyczaj posiada tylko podlinkowany tytuł i dodatkowo ze strony głównej link kieruje dopiero do szczegółów wpisu ale...czasowo napisanie i dodanie 1 unikalnego artykułu do precla to z dobrych 10 minut kiedy przez ten czas można dodać wpis do ok. 20 katalogów.

Podlinkować warto i jedno i drugie chociaż podane wcześniej 5k punktów to masakra - 200 eweb, 300-500 gotlink w zupełności wystarczą.

A zaplecze to swoją drogą jedziemy adderem i synonimkami...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

no też mnie to zastanawia , czym się różni podlinkowany wpis do katalogu od podlinkowanego wpisu w wordpress ? nie zastanawiałem się nigdy nad tym

Raz. W wordpressie linkujesz jak chcesz. Dwa. W wordpressie jest znacznie więcej treści w stosunku do ilości linków na stronie (oczywiści w takim zadbanym, moderowanym preclu), przez co nie wygląda jak farma.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

WP jest trudniej namierzyć przynajmniej teoretycznie niż katalog. Katalogi są stawiane tylko dla linków, a WP mają różne zastosowania. Teoretycznie np. bot może mieć zakodowane, żeby nie brać pod uwagę stron ze stopką qlweb, mini itd.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

np. bot może mieć zakodowane, żeby nie brać pod uwagę stron ze stopką qlweb, mini itd.

Lekka przesada, skrypt tu nie ma znaczenia, a jedynie w przypadku precel vs katalog, stosunek treści do linków.

Dla Google, nadal najważniejsze jest linkowanie, później content a dopiero potem bardzo daleko reszta.

I przykładów można mnożyć, np. wpis z kataloog.info jest 100 razy bardziej wartościowy niż z precla na ML,

który i tak za chwilę dostanie bana. I tak samo jak precel nie równy preclowi tak katalog nie równy katalogowi.

Póki co jedno i drugie bardzo potrzebne.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności