Skocz do zawartości

Ukryte linki w kodzie serwisu

Panda

Rekomendowane odpowiedzi

skrypt na pewno nie jest dziurawy firma która pozycjonowała do dała te ukryte linki i sama je dzisiaj skasowała po interwencji

no to cie na minę wsadzili bo ukryte linki mogą spowodować ban strony , pochwal sie która to firma , i tak będziesz musiał pisać do webmaster google tols

a jaki jest adres do nich

A może faktycznie skrypt był dziurawy? Zdarzają się błędy, przez które można dodać dowolną treść na stronie, np. ukryte linki.

Łatwo będzie odróżnić czy to chińskie trojany infekujące strony czy linki pozycjonujące dodane celowo. Nikt raczej nie szuka luk w oprogramowaniu, żeby dodać kilka linków i w ukrytym divie.

Może pokaż jak te linki wyglądały (tj. kod HTML, który został doklejony).

niestety po wykasowaniu przez firmę tego kodu z linkami nie posiadam kopi tego ale było strasznie dużo lików do innych stron a nie były widoczne dla oko na stronie

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
skrypt na pewno nie jest dziurawy firma która pozycjonowała do dała te ukryte linki i sama je dzisiaj skasowała po interwencji

no to cie na minę wsadzili bo ukryte linki mogą spowodować ban strony , pochwal sie która to firma , i tak będziesz musiał pisać do webmaster google tols

niestety po wykasowaniu przez firmę tego kodu z linkami nie posiadam kopi tego ale było strasznie dużo lików do innych stron a nie były widoczne dla oko na stronie

Jeśli link jest ukryty, to nie ma znaczenia gdzie prowadzi - pozycje spadną, na wszystkie frazy. Na spadek ma jeszcze wpływ sposób pozycjonowania (źródło linków).

Jeśli masz na przykład menu rozwijane, gdzie praktycznie wszystkie linki są ukryte a pokazywane dopiero po najechaniu myszą, to jak robot ma to odróżnić od linków ukrytych celowo dla pozycjonowania? Oczywiście zgadzam się, że prędzej czy później strona poleci ale stanie się to albo za sprawą pracowników G albo konkurencji.

Oczywiście zgadzam się, że prędzej czy później strona poleci ale stanie się to albo za sprawą pracowników G albo konkurencji.

A może za sprawą zgłoszenia od firmy, która te linki tam umieściła ? Współpraca się nie ułożyła po myśli...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Nikt raczej nie szuka luk w oprogramowaniu, żeby dodać kilka linków i w ukrytym divie.

Przykładem są dziurawe Wordpressy ;-) Ostatnio na swoich znalazłam po kilkaset ukrytych linków.

Witam,

Proszę o poradę ponieważ firma która nasz serwis pozycjonowała zaprzestała jakiś czas temu ale miała dostęp i ukryła linki w kodzie.

Od ostatnich kilku dni wszystkie pozycje strasznie spadły i wejścia czy może być to powodem czy po prostu spadły słowa kluczowe ale nawet spadło to co wychodzi z domeny np: oferty mieszkań

Proszę o opinnie

Pewnie pozycjonowali SWL-em i po prostu zdjęli punkty po skończeniu współpracy... Proponowałbym jednak podanie nazwy tej firmy, by ostrzec innych klientów.

Nikt raczej nie szuka luk w oprogramowaniu, żeby dodać kilka linków i w ukrytym divie.

Przykładem są dziurawe Wordpressy ;-) Ostatnio na swoich znalazłam po kilkaset ukrytych linków.

w najnowszym skrypcie? nie zdazylo mi sie aby kto wrzucil mi linki na strone.. moze przez jakis plugin albo cus? jak to wygladalo?

w najnowszym skrypcie? nie zdazylo mi sie aby kto wrzucil mi linki na strone.. moze przez jakis plugin albo cus? jak to wygladalo?

Witam

czy po zaprzestaniu pozycjonowania jest możliwe aby zaindeksowane strony z np:z 26000 mogły spaść do 1500

czy po zaprzestaniu pozycjonowania jest możliwe aby zaindeksowane strony z np:z 26000 mogły spaść do 1500

Tak mogło już parę razy obserwowałem, spadek site, gdy spada ilość linków, nie jest to regułą, ale często się zdarza, tym bardziej jak zostaną zdjęte bardzo silne link.

Tak mogło już parę razy obserwowałem, spadek site, gdy spada ilość linków, nie jest to regułą, ale często się zdarza, tym bardziej jak zostaną zdjęte bardzo silne link.

Dziękuje za odpowiedz a jeżeli nowa firma zacznie pozycjonować czy taka sytuacja wypadających zaindeksowanych stron się zatrzyma i zacznie z powrotem rosnąć, jestem laikiem w tych sprawach więc pytam

usługi reklamowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności