Skocz do zawartości

Optymalizacja duzego serwisu

seba17

Rekomendowane odpowiedzi

Jak mozna zoptymalizowac kod serwisu majacego np. 1000 podstron ?

Czy kazda strone trzeba recznie optymalizowac ? Czy sa jakies narzedzia do tego ? Moglby mi ktos wytlumaczyc jak w praktyce wyglada taki proces optymalizacji takiego duzego serwisu ? Np. jakie meta tagi wpisywac do roznych podstron itd.

Jak mozna zoptymalizowac kod serwisu majacego np. 1000 podstron ?

A czy ten serwis jest dynamiczny czy statyczny? Mógłbyś adres podać.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Rozumiem, że to do mnie. Tekst był, tylko były małe problemyi teraz tylko to jest, ale bedzie nowy :lol:. Co do tej sesji to jak ją usunąć, nei znam sie w ogóle na php, a skrypt kupowałem. Jak bys miał jakies inn pomysły to napisz. Dzięki.

Jeżeli nie wiesz czemu mój post jest taki, a nie inny to zajrzyj tutaj

Nie chodzi mi o konkretny serwis. Tylko ogolnie jak wypozycjonowac serwis majacy 1000, 100 a nawet tylko kilkanascie podstron.

Widzicie, wszedzie w kursach pozycjonowania jest podane jak ukladac meta, title, naglowki h1, linki itd. Dobrze to juz pojalem i wiem wszystko.

Jednak nigdzie nie ma podane jak w praktyce pozycjonowac SERWIS, czyli strone glowna z podstronami. Czy mozna skupic sie tylko na glownych podstronach ?? Czy tez trzeba optymalizowac wszystkie podstrony ?? Chodzi mi o pozycjonowanie tylko pod 1, 2, 3 slowami kluczowymi. Bardzo bym prosil zeby ktos napisal cos obszernego na ten temat i podal przyklad pozycjonowania serwisu pod np. 2 slowami.

Nie wiem czy tylko ja mam taki problem, ale z tego wychodzi taka parodia ze mimo iz znam zasady pozycjonowania to gdybym dostal nawet maly serwis i polecenie zoptymalizowania tylko pod 2 slowami, to zoptymalizowalbym index no i dalej kompletnie bym nie wiedzial jak sie do tego zabrac, co i jak zrobic z podstronami.

Tylko ogolnie jak wypozycjonowac serwis majacy 1000, 100 a nawet tylko kilkanascie podstron.

Wydaje mi się, że fakt, czy serwis jest dynamiczny, czy statyczny jest BARDZO ISTOTNY. Jeśli każdą stronę robisz ręcznie, to lepiej dla każdej dać osobne title, description, keywords (jeśli pozycjonujesz pod inne niż Google).

Jeśli strona jest dynamiczna, to robi się przyjazne linki i optymalizacja polega na przerobieniu skryptu PHP, który generuje stronę.

Jeszcze mapa strony.

To tak ogólnie, szczegóły znajdziesz na Forum.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

A czy koniecza jest optymalizacja wszystkich podstron ? czy nie mozna skupic sie poprostu na glownych podstronach najlepiej odpowiadajacych slowom kluczowym ?? Caly czas chodzi mi o pozycjonowanie pod 2, 3 slowami kluczowymi. Czy duze znaczenie dla google ma liczba zoptymalizowanych podstron ? Bo z tego co sie dowiedzialem to niewielkie chyba, ale czy wyszukiwarka to zlicza jakos ?

Chyba juz zrozumialem koncepcje pozycjonowania ;) napisze moje przemyslenia i bardzo prosze zeby ktos napisal czy dobrze mysle.

Wiec zadaniem wyszukiwarki jest znalezienie odpowiednich informacji, ktore wyszukuje pewna osoba podajac zapytanie.

Czyli jesli stronka ma byc pozycjonowana pod odpowiednim haslem to musi sie na niej znalezc jak najwiecej informacji dotyczacych danego slowa. I nie wazne jest czy to jest duzy serwis czy tez mala stronka posiadajaca kilka podstron ( jesli chodzi o 1, 2 slowa kluczowe i malo popularne). Dlatego wlasnie google duza wage przywiazuje do Title, naglowkow h1, linkow z danym slowem kluczowym, nazw katalogow i domen. Wiec optymalizujac strone nalezy tak ja przygotowac aby wyszukiwarka uznala ze to nasza a nie inna strona posiada informacje, ktore stara sie znalezc osoba wpisujaca dana fraze. Jesli jakas fraza nie jest konkretnie powiazana z nasza strona, mimo ze nawet wystepuje na niej to pozycjonowanie pod nia poprostu nie ma sensu, bo i tak nie osiagniemy wysokiej pozycji, chyba ze zdobedziemy duzo linkow zewnetrznych z odpowiednim anchorem.

Dlatego wybierajac slowa kluczowe musimy dokladnie przeanalizowac strone i wyodrebnic te slowa, ktore najbardziej odpowiadaja tekstom i informacjom zawartym w naszym serwisie.

Meta tagi są gó**o warte.

na jakiej podstawie tak sądzisz ?- dzięki dobrze napisanym dynamicznym metatagom - w wynikach wyszukiwania pojawiają się wyraźnie opisane dla użytkownika podstrony serwisu - i wtedy nawet 2-strona google na frazę typu "kociełapcie w pierdkowie" nagle staje się "kilkalna"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności