Skocz do zawartości

Optymalizacja duzego serwisu

seba17

Rekomendowane odpowiedzi

Duzy serwis.

A. Dobra mapa strony

B. Zmienny title, meta i desc na podstronach zgodny z trescia strony.

Wiec podam przyklad. Masz produkty, artykuly czy cokolwiek na

podstronach. W bazie danych masz jakies info o tym wrzucasz to

w title plus standardowe title do tego powtarzasz to w desc i meta

plus standardowe meta i desc (moze byc duze) i to wszystko z dwa

razy powtarzasz na www w roznych miejscach.

Do tego linki do tych podstron z anchorem odpowiadajacym title itp

na mapie lub gdzie indziej.

A strone glowna linkujesz z mieszanym anchorem nie jednolitym i jak

zdobedziesz odpowiednia ilosc linkow masz bardzo szeroki zakres

keywordow z ktorych lapiesz odwiedziny

Check email deliverability tool Maildog

Melass masz racje przykład możesz zobaczyć tutaj:

www.city4you.pl/pozycjonowanie.html

co prawda nie optymalizowałem jeszcze tego całkowicie ale

zostasowanie:

TiTLE - słowa kluczowe ściśle powiązane z wyszukiwaną podstroną. powtórka 2 razy.

DESCRIPTIONS - scisle dopasowane chyba 3 razy .

KEYWORDS Ścisle dopasowane do kazdego zapytania pow. 4

owszem jeżeli występują.

Póżniej jest wynik wyszukiwania.

Po prawej stronie znajdziesz ściśle dopasowane linki do podstron ściśle związane z tematyką danej podstrony.

Teraz wystarczy dodać jakies h, boldy itp i lata.

Takie zastosowanie można zrobić w każdym serwisie ;).

Baza słów podpowiedzi jest rozwijana i budowana ściśle o to co jest faktycznie wpisywane w wyszukiwarkach, nie są to słowa przypadkowe tylko faktyczne podobne zapytania składane przez użytkowników do wyszukiwarek.

Tak więc zoptymalizowanie serwisu można wykonać na mase spososbów a metatagi uważam że także mają swoją wagę.

Moim zdaneim meta są bardzo ważne, ktoś tu kiedys wspominał, że najpierw jest brane 1000 stron do których prowadzą linki a potem dopiero inne aspekty.

A jednak mam masę fraz... np: jak pokazuje allinanchor: ok.200wyników. około 1000 000 wyników w ogóle.

A dopasowanym tytułem, description i keywords jestem w pierwszej 10, do podstrony nie prowadzą żadne linki, więc jednak content czasami wygrywa z linkami.

Tak naprawdę to biorąc wszystko do kupy, to z takich z optymalizowanych za pomocą meta podstron jest więcej wejść niż z tych pozycjonowanych.

Raczej ilość wejść do serwisów www jest zazwyczaj uzależniona od niszowych fraz i meta bardzo w tym pomaga.

...

beha, tak dla niszowych tak i generuja spory ruch.

Ale linki także są ważne, małe serwisy pozycjonuje się inaczej i duże inaczej, wiem że może niema się czym chwalić ale wiem że przy serwisie indeks 20 kola, dobra optymalizacja ilość wizyt nie odsłon to około 100-150 tys miesięcznie.

Tak więc to wszystko zależy do tego co chcemy osiągnąć ważne aby tylko nie przesadzić :-) z optymalizacją bo widziałem już maniaków z dziwnymi sekcjami w head :-), nagłówkami :-) masą altów :-)

Przy dużym serwisie dobrze jest też puścić trochę rotacyjnych linkówz innego dobrze zaindeksowanego serwisu, i dla niszowych fraz ten jeden czy dwa linki dają bardzo dużo, przy sprzęgnięciu tego wszystkiego ze skryptem do generowania mapy strony i wyciąganiu title można osiągnąć bardzo wiele bardzo małym wysilkiem pozycjonerskim.

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności