Skocz do zawartości

Małe zarobki

kamilkos

Rekomendowane odpowiedzi

Na forach klikalność na poziomie 1% - to nie najgorszy wynik.

Stawki 2-3 centy, niestety stały się już standardem, kiedyś takie stawki był w BARDZO nielicznych tematykach. Teraz są w większości, niestety sądzę, że dużo więcej z tego się nie wyciągnie - może trochę - ale na pewno nie można tu mówić o 10x większych przychodach a może o 50%-100% większych.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Ja mam stronę w tematyce rozrywka i od kilku lat obserwuję stały i systematyczny spadek średnich zarobków z klik. Gdzieś dwa lata temu było to od 2 do 3 centów za klik i od tamtego czasu ciągle równia pochyła. Jak gdzieś tak na początku tego roku wyliczyłem, że mam średnio półtora centa za klik, myślałem że już gorzej być nie może. Szybko się jednak okazało jakże bardzo się myliłem, bowiem spadek średnich zarobków za klik cały czas następuje i obecnie zarabiam średnio 1,2 centa za klik, co przy 1000 klików dziennie daje całe 12 USD. Doświadczenie nauczyło mnie, że to nie koniec i spodziewam się, że będzie jeszcze gorzej, niestety. Jedyna nadzieja jest taka, że za 1000 klików nie będę zarabiał mniej niż 10 USD, choć znając Google to nigdy nic nie wiadomo...

www.seworld.eu

I co możecie mi poradzić ?

Jak na takie forum masz dobre CTR. Jednak jak patrzę na układ reklam i kolorystykę, to wydaje mi się, że pracując nad układem reklam na stronie możesz wyciągnąć jeszcze więcej. Ja w podobnych miejscach jak Ty miałem reklamy poziome 728x90px. Wstawienie zamiast jednego 728x90 dwóch kwadratów leżących poziomo koło siebie 250x250 dało wyraźny wzrost CTR. Dlatego myślę że warto abyś potestował czy i u Ciebie nie będzie tak lepiej.

Druga rzecz to tematyka i zasób słów kluczowych. Powiedzmy sobie szczerze - na forum ciężko sprawić aby było wypełnione dobrze płatnymi słowami, bo ludzie pisząc posty na forum używają różnego słownictwa. Na to jakby nie masz wpływu. Z moich doświadczeń wynika, że na forach czasem więcej można zarobić w OnetKontekst (system portalu Onet.pl). Tam tematyka reklam nie jest dobierana automatycznie, tylko Ty sam musisz zdefiniować 30 słów dla Twojej strony, do których będą się dopasowywać reklamy. W ten sposób unikniesz dobierania reklam niezgodnych z tematyką strony (do słownictwa używanego przez użytkowników forum).

Oczywiście OnetKontekst może wypaść jednak słabiej niż AdSense. Mówię tylko, że mi w pewnym okresie bardzo się opłaciło właśnie na forum, gdzie AdSense dopierało reklamy bardzo niezgodne z główną tematyką strony. Zachęcam więc abyś spróbował i porównał przez jakieś 2 - 3 tygodnie.

Pozdr.

Mam stronę zbliżoną tematyką do twojego forum, troszeczkę większa liczba dziennych odsłon, jednak stawki są bardzo przybliżone. Zarabiam na niej 2x więcej od ciebie, ponieważ udało mi się wyciągnąć 2x większy CTR dzięki temu, że jest to jednak strona, poza tym długo bawiłem się ustawieniami reklam.

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności