Skocz do zawartości

Google i SWL - raz jeszcze

SirZooro

Rekomendowane odpowiedzi

Przez przypadek znalazłem na stronie googla ciekawy tekst:

Mit: Udział w programach wymiany linków wpływa korzystnie na ranking witryny.

Fakt: Systemy wymiany linków często bardziej szkodzą witrynom niż im pomagają. Oferta wielu witryn reklamujących programy wymiany linków ma niską wartość. Korzystając z niej, udostępnia się ponadto adres e-mail, który jest rozpowszechniany bez zgody właściciela, co powoduje napływ niepożądanej poczty.

Ciekawe które systemy wysyłają tą niechcianą pocztę?

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
„Szanowni Państwo!

Odwiedziliśmy Państwa witrynę, google.com, i stwierdziliśmy, że nie jest wymieniana w większości najważniejszych wyszukiwarek ani katalogów...”

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Odgrzewany kotlet , echa o SWL ustały dwa dni temu , wyszło na jaw to co wyszło i lecimy dalej

cos ciekawego przegapilem ?

Używaj Cuilla i Hakii

Xann chce chyba powiedzieć, że wszystkie ostanie nasilone filtry, robienie szumu przy swlach, nagle spadki stron etc to wynik propagandy prowadzonej przez Google, której celem jest zniechęcenie ludzi do pozycjonowania, natomiast zachęcenia do wykupienia reklam w Adwords ; ) Aby to zrealizować potrzeba zamieszania, patrząc na pio udało im się to świetnie ; ) To taka mała moja refleksja. Prawdziwa czy też nie - ja tak to na dzień dzisiejszy postrzegam. Każdy patrzy od swojej strony.

SirZooro - A mnie najbardziej zaciekawił fragment z cytowanej strony gugla :

Niewątpliwie jednak należy zrezygnować z SEO, który:

...używa wielu aliasów i sfałszowanych informacji WHOIS ...

To akurat jest prawda, bo gugiel czyta whois, a odnośnie aliasów to już dawno zauważyłem mniejszą moc linków z nich aniżeli z domen TLD.

Jeśli chodzi o SWL-e...

to bułka z masłem aby wykryć stronę korzystającą z rotacyjnego swl-a, szczególnie tam gdzie site strony jest duże.

Więc to tylko kwestia czasu aż wszystko co bazuje na rotacyjnej wymianie padnie, tyle że co niektórzy nie mogą się wciąż z tym pogodzić...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności