Skocz do zawartości

Szczyt głupoty czy szczyt prehistorii? a może jedno i drugie?

Saint

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś dowiedziałem się że w serwerach www proponowanych przez firmę, która ponoć tak ochoczo określa się miałem "hosting numer 1 w Polsce" aby dodać domenę zarejestrowaną u innego rejestratora niż Home.pl trzeba wysłać ich listę mailem ponieważ nie przewidziano takiej funkcjonalności w tym "idealnym" panelu, ale to nie wszystko zapisów o takiej konieczności nie ma też w regulaminie, a dlaczego? "taka informacja nie jest zawarta w regulaminie ponieważ nie jest zwiazana z oferowanymi funkcjami usług w naszej sieci". Do wszystkiego należy dodać, że po pytaniu gdzie można dodać do dns-ów domenę zarejestrowaną w innej firmie od razu pada propozycja przeniesienia jej do Home.pl co moim skromnym zdaniem jest naganne!!!

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dokłądnie w nazwie.pl tez tak jest. W home.pl jest jeszcze to wkurzajace, ze jak sie wysle te domeny mailem to pozniej odsylaja maila zeby podac np. 2, 6 i 9 litere hasla, co znacznie wydluza caly proces. Dla mnie tez to bylo strasznie irytujace...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Z chatem roznie bywa np. w Nazwie nie chcieli mi podpiac 20 domen przez chata i kazali maila pisac. Pjedyncze sztuki raczej sie da zalatwic.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

to rozwiązanie jest dobre jak chcesz dodać 30 domen jednak jak Ci się

śpieszy z jedną domeną to jest do bani

po za tym jak wysłałem listę 60 domen to dwie trzy pominęli...

chyba je ręcznie przepisują :)

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

dużo jest hostingów, które pozwalają na samodzielne dodanie domeny? i po tym od razy działa?

teraz raczej jakiś administrator musi zatwierdzić operację, więc tak czy siak czasu za wiele się nie oszczędzi,

skoro masz domenę zarejestrowaną w innej formie, z jej DNS'ami to po co zmieniasz na DNS home.pl? jeżeli nie chcesz jej przypisać do konta i z niej korzystać...

chyba to oczywiste, że firma nie ma interesu trzymać nie-swoich domen na swoich DNS bez powiązania ich do serwera użytkownika...

dużo jest hostingów, które pozwalają na samodzielne dodanie domeny? i po tym od razy działa?
Jest sporo.
skoro masz domenę zarejestrowaną w innej formie, z jej DNS'ami to po co zmieniasz na DNS home.pl? jeżeli nie chcesz jej przypisać do konta i z niej korzystać...

chyba to oczywiste, że firma nie ma interesu trzymać nie-swoich domen na swoich DNS bez powiązania ich do serwera użytkownika...

Przecież tu chodzi o podpięcie zewnętrznej domeny do serwera na home.pl, a nie tylko ich DNS'ów :)

Procedura taka ma za pewne ukrócić działania typu dodawania domen typu poczta.onet.pl, etc... jednak naturalnie wszystko zależy już od specyfikacji działania systemów.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Przecież tu chodzi o podpięcie zewnętrznej domeny do serwera na home.pl, a nie tylko ich DNS'ów

nie miałem z tym nigdy problemów, nikt nie oferował przeniesienia domeny do home.pl, nie było żadnej różnicy pomiędzy domeną rejestrowaną w home.pl a innym rejestratorem,

w specyfikacji serwerów jest podane, że do konta może być podpięta nieograniczona ilość domen, nie ma żadnego zastrzeżenia, że mają to być domeny z home.pl, i dodają te domeny bez żadnego komentarza bo za to się im płaci... więc za bardzo nie rozumiem o co Saintowi chodzi, podejrzewałem, że chciał podać DNS home.pl do domen innego rejestratora...

ps. co do namawiania do przenoszenia domen to oczywiście ono występuje, dzwoni pracownik, mówi 'zauważyłem, że konta jest podpiętych wiele domen innych rejestratorów' i proponuje przeniesienie domen do home.pl w zamian za np. darmowe przedłużenie serwera o pół roku, czy na innych warunkach jakie się ustali, ale nigdy nie przytrafiło się aby przypisanie do konta było uzależnione od transferu do home.pl...

Dokłądnie w nazwie.pl tez tak jest. W home.pl jest jeszcze to wkurzajace, ze jak sie wysle te domeny mailem to pozniej odsylaja maila zeby podac np. 2, 6 i 9 litere hasla, co znacznie wydluza caly proces. Dla mnie tez to bylo strasznie irytujace...

Wystarczyło trochę pomyśleć i od razu pierwszym poście podać 3 litery z hasła.

Przecież tu chodzi o podpięcie zewnętrznej domeny do serwera na home.pl, a nie tylko ich DNS'ów

nie miałem z tym nigdy problemów, nikt nie oferował przeniesienia domeny do home.pl, nie było żadnej różnicy pomiędzy domeną rejestrowaną w home.pl a innym rejestratorem,

w specyfikacji serwerów jest podane, że do konta może być podpięta nieograniczona ilość domen, nie ma żadnego zastrzeżenia, że mają to być domeny z home.pl, i dodają te domeny bez żadnego komentarza bo za to się im płaci... więc za bardzo nie rozumiem o co Saintowi chodzi, podejrzewałem, że chciał podać DNS home.pl do domen innego rejestratora...

Chodzi o to że takie postępowanie jest 100 lat za murzynami, jest abstrakcyjne, głupie, idiotyczne ...i jednoznacznie daje do zrozumienia, że jeśli chcesz podpiąć domeny do kont, które masz u nas to: zarejestruj domenę u nas, albo ja przenieś do nas a my skasujemy cię po kosmicznej cenie za odnowienie i nie podamy AuthInfo, a przynajmniej utrudnimy to na tyle żeby ci sie odechciało, a jeśli chcesz podpiąć domeny od innych rejestratorów to męcz się człowieku ... bo trwało to będzie dwa dni plus propagacja dns.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności