Skocz do zawartości

Czy macie tak samo?

eddy3291

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Ostatnio ku mojej uciesze, uzyskałem wysoką pozycję w Google dla strony https://imagehosting.pl. Jednak moja radość nie trwała długo, ponieważ jak się póżniej okazało, nastąpił jej gwałtowny spadek o kilka, kilkanascie stron, w zależności od frazy. Czy powodem tej sytuacji są moje ewentualne błędy popełnione przy pozycjonowaniu, czy jest to po prostu jakiś update ze strony Google?

Pozdrawiam,

EDDy

Było to FSB.

Moim zdaniem to było do przewidzenia, gdyż masz bardzo mało treści na stronie.

Też borykałem sie z tym problemem z galeriami fotograficznymi, wyjściem jest aby zdjęcia miały jakieś tytuły i sensowne w miarę długie opisy. Warto pomyśleć o tym, przy hostingu obrazków, jak wymusić na użytkownikach aby dodawali sami sensowne opisy, a jednocześnie sie nie zniechęcali.

Dodatkowym atutem tego rozwiązania jest to, że możesz wtedy serwis pozycjonować na Long Tail :)

Internetowa galeria fotografii turystycznej z różnych zakątków Polski

Tanie telefony komórkowe w sklepie Orange

Dziel się z innymi ciekawymi informacjami internetowymi za pośrednictwem serwisu społecznościowego

sam posiadałem stronę ze zdjęciami i pod każdym zdjęciem opisywałem również jakim aparatem robione było zdjęcie. strona poszybowała do top 20 na ten aparat - poprzebijała się przez sklepy...

73321314cb3.gif

To jeszcze ja dorzucę stronę, która z pierwszego z listą linków poniżej poleciała cholera wie gdzie, nawet nie chce mi się tak daleko szukać. Promowana przez SWL, PR na stronie jednak został bez zmian i trzyma 5. Może wróci...

No mam tez podobnie strona www.e-holandia.info od ponad roku zajmowała pozycje od 1- 4 po frazą Holandia, Polacy w Holandii itp od wczoraj można ja znaleźć dopiero na 7 stronie pod czyli 70-80 pozycja pod frazą "holandia", używma tylko linkme.pl więc dziwne że aż taki drastyczny spadek :D

Pozdrawiam

No mam tez podobnie strona www.e-holandia.info od ponad roku zajmowała pozycje od 1- 4 po frazą Holandia, Polacy w Holandii itp od wczoraj można ja znaleźć dopiero na 7 stronie pod czyli 70-80 pozycja pod frazą "holandia", używma tylko linkme.pl więc dziwne że aż taki drastyczny spadek :D

Pozdrawiam

Właśnie sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. G wywołało wojnę SWL, podobnie jak wcześniej katalogom i wielu preclom https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=61159

A po drugie pozycjonowanie nie może się opierać tylko np. na jakimś SWL :D

Internetowa galeria fotografii turystycznej z różnych zakątków Polski

Tanie telefony komórkowe w sklepie Orange

Dziel się z innymi ciekawymi informacjami internetowymi za pośrednictwem serwisu społecznościowego

Uzywam systemu linkme.pl do pozycjonowania swoich serwisów, lecz żadne filtry mnie nie dotknęły.

SWl-i trzeba używać umiejętnie. Też sądzę że google zaczyna walczyć z SWl, ale jak na razie to twierdzę że walczy bardziej z SWL rotacyjnymi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności