Skocz do zawartości

Telewizownia 42'' gdzie i jaki kupić

s4lc

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak w temacie, jaki telewizor LCD kupić, no i gdzie (może być sklep internetowy)

budżet do 3000 brutto, 42 ''

słyszałem ze Samsungi są najlepsze, ale nie obyty w TV jestem

czy ktoś może doradzić

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

A dlaczego akurat LCD? Nie jestem specjalistą ale z tego co wyczytałem w internecie to firmie sony bardzo zależało na wypromowanie tej technologii. Natomiast użytkownicy plazm, którzy mieli też LCD w znakomitej większości polecają tą pierwszą technologie.

Ja polecam Panasonic TH-42PY80P, dobrze sobie radzi nawet z sygnałem SD.

A nie zastanawiałeś się nad zakupem projektora HD? :aniolek: Ja mam i do filmów i gier z TV zrezygnowałem całkowicie, co najwyżej pogodę i wiadomości mogę obejrzeć na 42"

Niedawno kupiłem LG 42' Full HD, 3200zł brutto wyszedł. W połączeniu z "n" kiedy jest nadawany program/film w HD obraz kładzie na kolana... w technologi S-IPS

btw, TVN HD swietnie nadaje filmy i programy w hd, "twarzą w twarz", "You Can Dance" itp. nawet "Detektywi" :)

matkro - 9 lat doświadczenia.

mant.pl - 7 lat doświadczenia w branży SEO. Jesteśmy na rynku od 1 czerwca 2008 roku!

to ma być telewizor dla rodziców na święta, dla tego projektory i inne tego typu wynalazki nie wchodzą w grę

do TV podłączone będzie kino domowe + dekoder polsatu (HD)

czyli najlepiej żeby lcd miał odświeżanie 100hz

no dobra a dlaczego wybrać plazmę a nie lcd?

dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

polsat nadaje duza czesc kanalow w marnej jakosci (tvp, discovery i 70% innych kanalow nie maja nawet pelnej rozdzielczosci PAL tylko 544x576) a to ich hd to tak naprawde w wiekszosci sa reskalowane do HD rzeczy z ze zwyklej rozdzielczosci (pomijajac to, ze do ogladania sa cale dwa kanaly - MTV HD i Eurosport HD bo Polsat Sport HD pokazuje od roku to samo) wiec ogladanie tego na duzym lcd bedzie meczace.. jesli Twoi rodzice ogladaja glownie telewizje w SD pomyslalbym o jakies plazmie hd ready bo to idealnie wystarczy. niezle telewizory plazmowe philipsa, samsunga czy lg mozna kupic w granicach 2-2,5 tys.

pozdrowienia.

googlerulz.

no dobra a dlaczego wybrać plazmę a nie lcd?
Bo są droższe i zużywają więcej prądu :D

Dla niektórych to zaleta :)

Najlepiej idź do sklepu i porównaj.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Bo są droższe i zużywają więcej prądu

kompletnie się nie zgodzę... moja plazma Panasonic Viera 42' zużywa dokładnie tyle samo prądu co LCD o tym samym rozmiarze, dużo ludzi piszę że plazmy zużywają dużo prądu a to jest jakiś mit rozpuszczony chyba przez producentów LCD

Wyniki z badań prowadzonych przez niezależne laboratorium niemieckie AVT.O.P. Messetechnik pokazały, że ekrany plazmowe zużywają tyle samo energii – a nawet czasami mniej – co ekrany LCD.

powiem jeszcze tyle że plazma do oglądanie telewizji w zwykłej jakości jest dużo lepsza, na LCD marnie to wygląda

do tego czas reakcji plazmy jest dużo lepszy niż LCD

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

do oglądania TV (też HD TV), DVD, itp. w zupełności wystarczą 32 cale HD Ready,

większe to nie ma sensu, bo i tak żadna telewizja nie jest dostępna na Full HD, tak samo z DVD,

zakładam, że rodzice nie grają na konsolach, nie oglądają filmów blu-ray, więc nie wykorzystają najwyższej rozdzielczości nigdy,

im większy ekran do oglądania TV/DVD tym z większej odległości będzie go trzeba oglądać, aby obraz był jako taki,

dla tych 42 cali będzie to ze 4 metry

32 cale to też nie tak mało, w sklepie co prawda wygląda jak monitor, ale w domu, w pokojowej scenerii nie jest źle,

dlaczego akurat 42 cale?

bo pokój jest ogromny i 42 '' to absolutne minimum, za daleko się siedzi

moja plazma Panasonic Viera 42' zużywa dokładnie tyle samo prądu co LCD
Zużywa tyle co niektóre LCD, jednak są LCD zużywające jedynie 200W zamiast 260W. Nadal jednak większość plazmowych zużywa ponad 300W.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

O ile się nie mylę LCD pobiera zawsze tyle samo Watów (troszkę mniej kiedy wyświetla jasny/biały obraz) - dlatego, że podświetlenie musi świecić cały czas, Plazma natomiast zużywa energię jedynie do wyświetlania wszystkiego innego niż czarny - czyli teoretycznie przy ciemnym filmie zużywa mniej niż LCD :)

Zresztą zobaczcie sami - dość duże porównanie:

https://reviews.cnet.com/4520-6475_7-6400401-3.html

Plazmy mają podawane w instrukcji zużycie energii maksymalnej. Maksymalne zużycie występuje tylko podczas wyświetlania białego koloru, czym ciemniejszy tym mniejsze zapotrzebowanie na prąd.

Stare technologie plazm popsuły ich renomę, aktualnie mamy 11 generacje w której wyeliminowano wszystkie niedoskonałości jakie zarzucano plazmom.

Poczytaj komentarze ludzi, którzy widzieli obok siebie dobrą plazmę za 3000zł i nawet LCD za 6000zł na tym samym sygnale.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności