Skocz do zawartości

Przekierwoanie 301 - jaki skutek ostatecznie?

Kirgo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilka stron, które muszę przekierować 301 na nowy adres.

Wiem, że podobne tematy już były poruszane. Mam jednak pytanie, na które nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi.

Czy przekierowując stronę przez 301 na nowy adres Google aktualizuje linki do niej (tzn te będące w jej indeksie)? Czy stary link ma jakieś powiązanie z nowym? Chodzi mi o backlinks do starej strony www.

Czy ostatecznie zostaną "przepisane" na nowy adres stare backlinks?

Po to jest przekierowanie, żeby przenieść ruch. Tym samym google przechodząc z backlikns przez przekierowanie powinien przenieść moc tych lików na nową stroną. Tylko, że nie dzieje się to od razu, trzeba poczekać na efekty.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

A czy stare BL zostaną przyporządkowane do nowego adresu?

Fizycznie oczywiście że nie - przecież same linki na stronach na których się znajdują nie zmienią się, natomiast jeśli chodzi o google to moc tych linków powinna zostać przeniesiona na nowy adres. Nowe linki natomiast dodajesz już na nowy adres

No niestety z tym przekierowaniem nie zawsze jest kolorowo. Zmienilem adres strony po filtrze - wszedzie naglowki 301 moved permanently. Strona miala okolo 4000 linkow z swl + naturalne linkowanie. Niestety google nie ma zamiaru zaindeksowac tego ponownie, mimo ze minely juz 3 tygodnie. Może ten filtr byl jakiś szczegolny (rozumiem go jako kara za stosowanie swl - 60 -70 strona wynikow na kazda fraze).

No niestety z tym przekierowaniem nie zawsze jest kolorowo. Zmienilem adres strony po filtrze - wszedzie naglowki 301 moved permanently. Strona miala okolo 4000 linkow z swl + naturalne linkowanie. Niestety google nie ma zamiaru zaindeksowac tego ponownie, mimo ze minely juz 3 tygodnie. Może ten filtr byl jakiś szczegolny (rozumiem go jako kara za stosowanie swl - 60 -70 strona wynikow na kazda fraze).

mi tez nie pomoglo 301 na zafiltrowana strone - filtr przelazl.

ale poczytaj moja dyskusje o tym:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=60658

jak pisza ludzie, samo 301 nie pomoze, trzeba zrobic reedycje stron, zeby google widzialo cos nowego i swiezego :hello:

pozdrawiam,

Cyb

Jak już jest ten wątek to się podepnę z pytaniem - dałem na starej domenie (nie miała filtra, po prostu zmieniam adres) 301 w htaccess, wszystko pięknie działa, nowa domena została dziś zaindeksowana w Google, tyle że w tej chwili w wynikach są oba adresy, ten z przekierowaniem, i ten nowy.

Chciałbym się upewnić - czy Google samo wyindeksuje tę starą domenę, czy raczej muszę ją sam usunąć ręcznie z indeksu w narzędziach ?

Jeśli zrobisz to przekierowanie google samo usunie starą domenę

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności