Skocz do zawartości

Czy polozenie fizyczne serwera (Kraj) ma znaczenie na SEO

bluezg

Rekomendowane odpowiedzi

nie ma żadnego znaczenia

Widzę że od czasu jak mnie nie było nic się nie zmieniło ... Znów xann piszesz o rzeczach o których masz znikome pojęcie ...

Bardzo dobry przykład na Twoją wiedzie wręczc idealny :)

Ty myślisz ze ze wszystkie polskie strony stoją na serwerach zlokalizowanych w Polsce ? ;)

I wszystkie "Polskie" firmy hostingowe mają w Polsce rozlokowane serwery. :)

No cuż myśl tak dalej.

hmmmmm, ciekawe jak sie ma firma OVH.pl ? czy polskie strony postawione na ichnich serwerach nie są widoczne w TOP ?

Twoje pisanie bzdur przekracza juz ludzkie granice wyobraźni.

Marketing internetowy dla firm

Twoje pisanie bzdur przekracza juz ludzkie granice wyobraźni.

Różnica między nami jest taka, że ja pozycjonuje setkami linków a nie milionami. Opieram wszystko o własne doświadczenia a nie bezmyślne ładowanie z swl. Dlatego też staram się wykorzystać na maxa możliwości uzyskania konkretnej geolokalizacji i skupienia największej siły na tym. Jak do tej pory mój sposób świetnie się sprawdza, nie wpadam w żadne filtry itp. Ponadto ja nie mówię że ma to ogromny wpływ, bo każdą domenę krajową bądź tld da się przepozycjonować na inną geolokalizację... tylko po co dodawać sobie roboty ? Chyba tylko po to by trzeba użyć więcej PKT w SWL !!!

No cuż myśl tak dalej.

W przeciwieństwie do Ciebie nie tylko myśle ale jeszcze tak robie :)

George -> cenię sobie Twoje niektóre posty ale tez trochę czasem przesadzasz - powiedz mi jak możesz wypozycjonować stronę na hasło "nieruchomości" tu cytuję: "setkami linków" ??

Czasem się nie da - fakt 90% ludzi korzysta z SWLi bezmyślnie ale to jeszcze nie znaczy że SWLe są złe - w dzisiejszych czasach niektóre hasła po prostu trzeba dopalić rotatorem...trudno.

a co do głównego wątku - geolokalizacja na pewno ma jakieś znaczenie ale wątpię by było to aż tak znaczące...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

@sorrow no teraz jasniej i sie domyslalem ze pewnie o to ci chodzilo z tymi ip

To ja dam przyklad:

Hosting: w DE na niemieckich IP

Domena: .pl

Tresc: en

Meta: LANG="en-UK"

Linki do naszej strony: ze stron uznanych* przez google za strony UK

Wynik: Strona zostaje uznana za strone UK

*na takiej samej podstawie jak i ta nasza nie ma znaczenia domena/ip

To jeszcze w tym temacie taki TIP jak zrobic sobie zaplecze UK nie majac ani domen co.uk ani linkow ze stron uznanych za UK ani IP/Hostingu z UK???

Ano banalnie prosto wbrew temu co pisze dzordzu nie trzeba piescic sie jak z panna :D

Domeny jakiekolwiek ja mialem .pl w ovh na polskich klasach ip stawiamy na nich cos anglojezycznego w meta ustawiamy en-UK linkujemy czymkolwiek ja walilem polskimi swl :)

Po zaindexowaniu strona glowna zaplecza jest uznana za... polska :-) Wyskakuje przy site:domena.pl w polskich wynikach ale... wszystkie podstrony mamy juz tylko w wynikach UK :D

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

George UK- To czasami nie ta sama osoba od radia SEO (nicka nie pamiętam) pamiętacie trzaski zapalniczki w radio podczas odpalania papierosów- stres w radio, TV i by zemdlał ;) co post to u nas na UK-rainie ? Tak z ciekawości się pytam

To ciągłe pisanie o UK, charakter pisania postów bardzo mi przypomina tą osobę /ortografia się nie zgadza

Możesz mi zdradzić co za insynuacje prowadzisz ? Bawisz się w Xanna ?

nie ma żadnego znaczenia

Widzę że od czasu jak mnie nie było nic się nie zmieniło ... Znów xann piszesz o rzeczach o których masz znikome pojęcie ...

Pozdrawiam.

Kto bzdury pisze nie bede pokazywał palcem. Gdzie ta globalna wioska i cala reszta??

w moim przypadku daje rade (google.de, domeny .com i .info, średnio trudne frazy, linkowanie 90% z PL)

Spróbuj tak pozycjonować w UK, zobaczysz gdzie znajdziesz się w rankingu google.co.uk ;)

Na początku mojej przygody z seo też tak robiłem - więc wiem co nieco na ten temat...

Pozycjonuje tez linkami z pl strony z UK i jakos sa w rankingu. Oczywiscie nie 100% linkow jest z PL.

Widocznie mało wiesz, zresztą jak widać jesteś mono tematyczny UK i tylko UK, a gdzie reszta świata??.

Malo tego powiem Ci ze stosując linki z PL w dużym procencie można śmiało pozycjonować strony z Japonii.

Tylko nie pisz prosze ze nie możliwe i tak dalej bo już jest po testach i wiem co pisze.

Czachapl - pisałem już po drodze, że tak pozycjonowałem na początku swojej zabawy z seo. Obecne rezultaty moich metod do tamtych to jest ogromna przepaść - co nie oznacza oczywiście iż się nie da tak pozycjonować. Pisałem również że staram się wykorzystać wszystkie możliwe środki aby uzyskać lepszy efekt mniejszym nakładem pracy. Jeśli chodzi o popularniejsze frazy w UK - nie masz najmniejszych szans z takim linkowaniem, gdyż siła linków konkurencji geolokalizowanych w Uk jest miażdżąca.

• 3 tygodnie później...

A mi przydzielono IP w klasie A { Evoswitch :: Amsterdam } z C { povervps :: USA }, i jakoś nie zauważyłem różnicy.

Czyli po wnioskach dobrze mieć:

* strony w różnych clasach

* strony na rożnych IP

* strony w takim samym języku

Choć Polskie hostingi łamią te wszystkie zasady i oszczędzają na IP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności