Skocz do zawartości

Jakaś alternatywa dla SWL?

zuymen

Rekomendowane odpowiedzi

haha widze, że ten turystyka, dalej Cię prześladuje?
weźcie go wyślijcie w końcu na jakieś wakacje.

A co do tematu to najlepszy swój jakiś skrypt, a jak Ci się nie chce pisać to odpalaj jakieś WP albo jomle, ale to się trzeba naprawdę narobić żeby chociaż trochę dorównać SWLom a jak robisz długi ogon lub więcej stron to zajmie Ci to sporo czasu

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hmm... cieszy mnie, że dyskusja tak przebiega :-) Kilku ciekawych rzeczy się dowiedziałem :-)

I [chyba] ponowie swoje pytanie:

Jesteście wstanie tu, czy tam na PM, podać jakieś ciekawe skrypty [do zmodyfikowania, bądź gotowce] które w tym momencie najlepiej nadają się na zaplecze? [pomijamy WordPressa i Skrypty Autorskie] :-)

Możecie również podać hmm... rodzaj ów skryptów :-)

Pozdrawiam! :-)

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Google przyznało się swoim wpisem na blogu i banem dla e-weblinka i seodopalacza ze są skuteczne, a skoro są skuteczne oznacza to wysyp małych i dużych firmowych i prywatnych SWL;i

To już nie chodzi o e-weblinka , chodzi o to ze teraz gdy wiadomo ze zwykły link z opsiów GG ma moc pozycjonującą to bedą powstawać tajne przez poufne SWL'e na forach dla wtajemniczonych juz jest zrzuta domenowa

Marketing internetowy dla firm

Hmm...Xann... powiem Ci, że te 'prywatne SWL' to naprawdę niezły ruch! :-) Szczerze powiedziawszy myślałem o tym wczoraj, ale późna pora sprawiła, że jakieś pokrętne wnioski wysnułem...

A cuś jeszcze? :-)

OT:

Turystyka chyba jeszcze śpi :-)

EOT

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

pierwsza podstawowa sprawa skończcie ten płacz w przypadku wylotu strony która miała umieszczone SWLe (mówie o pozycjonowanej stronie) . SWL-e jak wszystko jest dla ludzi ale trzeba umieć z nich korzystać , szczytem debilizmu jest umieszczanie na pozycjonowanej witrynie, tym bardziej firmowej czy to ukrytych linków czy też SWLi.

Problem w tym że do większości swl po prostu nie opłaca się dodawać wartościowych stron.

Dobra i zadbana strona, będzie dawała mniej punktów niż któryś z popularnych skryptów po tygodniu.

Biorąc pod uwagę ryzyko potencjalnego bana lub filtra, dodawanie strony, na której ci zależy jest nie tylko nieopłacalne, ale też nierozsądne.

IMO korzystniej będzie jeżeli systemy w przyszłości będą rozwijać się stawiając na jakość nie na ilość. Widzę na razie jeden taki system i będę obserwował jego rozwój.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

pierwsza podstawowa sprawa skończcie ten płacz w przypadku wylotu strony która miała umieszczone SWLe (mówie o pozycjonowanej stronie) . SWL-e jak wszystko jest dla ludzi ale trzeba umieć z nich korzystać , szczytem debilizmu jest umieszczanie na pozycjonowanej witrynie, tym bardziej firmowej czy to ukrytych linków czy też SWLi.

Problem w tym że do większości swl po prostu nie opłaca się dodawać wartościowych stron.

Dobra i zadbana strona, będzie dawała mniej punktów niż któryś z popularnych skryptów po tygodniu.

Biorąc pod uwagę ryzyko potencjalnego bana lub filtra, dodawanie strony, na której ci zależy jest nie tylko nieopłacalne, ale też nierozsądne.

IMO korzystniej będzie jeżeli systemy w przyszłości będą rozwijać się stawiając na jakość nie na ilość. Widzę na razie jeden taki system i będę obserwował jego rozwój.

tutaj wkraczamy w wielce problematyczną tematyke "wartości" strony ;) IMO wartość strony dla uzyszkodnika i wartość strony dla algorytmu to dwie różne sprawy , ważniejsza jest tematyczność bo wtedy wytrąca się z ręki najważniejszy argument GSQT ;) natomiast wracając do wartości to cóż dla mnie google news nie rózni sie niczym od WP pobierającego rssy .

Najgorsze jest to, że jak wszyscy zaczną robić strony zapleczowe tematyczne wartościowe to zobaczymy w wytycznych, że wszystkie linki wychodzące z serwisów będą musiały mieć atrybut nofollow i naturalne title w stylu TUTAJ, ZOBACZ, albo w postaci adresu..

nikt nie lubi jak się mu przestawia garnki w jego kuchni :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

SWLe są jak dobry, ostry nóż. W kuchni tnie wszystko jak trzeba, ale można się skaleczyć.

Wiesz... jak dasz dziecku marchewkę to też jest się w stanie pokaleczyć :-P

Oczywistą oczywistością [dla mnie przynajmniej] jest, że SWL używa się tylko do podciągnięcia zaplecza, które z kolei podciąga główna frazę ;-)

Nie jestem jakimś SEOMasterem ale coś nie coś wiem :-P

Mi by wystarczyło zastosowanie dobrego przelicznika BL, site i PR zamiast stosowania "sztucznego przycinania punktów" i wątpliwej ręcznej moderacji. Bo jaką wartość wnosi do systemu nawet najlepsza strona która ma site 500 i LD:100 BL L:100 BL z PR 2 a jaką strona z site 30k PR 4 i LD:1M BL L:50k BL?

Systemy obecnie nie wykorzystują danych które posiadają do "ewolucji" i stoją w miejscu.

nihil fit sine causa

.........tutaj wkraczamy w wielce problematyczną tematyke "wartości" strony ;) IMO wartość strony dla uzyszkodnika i wartość strony dla algorytmu to dwie różne sprawy , ważniejsza jest tematyczność bo wtedy wytrąca się z ręki najważniejszy argument GSQT ;) natomiast wracając do wartości to cóż dla mnie google news nie rózni sie niczym od WP pobierającego rssy .

Najgorsze jest to, że jak wszyscy zaczną robić strony zapleczowe tematyczne wartościowe to zobaczymy w wytycznych, że wszystkie linki wychodzące z serwisów będą musiały mieć atrybut nofollow i naturalne title w stylu TUTAJ, ZOBACZ, albo w postaci adresu..

nikt nie lubi jak się mu przestawia garnki w jego kuchni :)

dokładnie tak,

na dzien dzisiejszy jakoś zapleczowych stron się podniosła o niebo w stosunku do tego co było rok temu , juz dziś niektórzy na swoje zaplecze dostają oferty na jego pozycjonowanie

czy strona jest wartościowa czy nie to tylko oecnia googole i nikt więcej bo dla mnie blog 12 latki jest mega kupą a dla niej czymś mega wartościowym wiec nie jesteśmy wstanie oceniac , jak juz powiedziałem to ocenia wyszukiwarka

Od dawana powtarzałem ze SWL trzeba umieć sie obsługiwać ten przykład z nożem i marchewką jest bardzo dobry

Marketing internetowy dla firm

Czyli ogólnie to plan wyglądałby tak:

1. Sciągać/pisać skrypty pod zaplecze

2. Dodać gotowe bazy/Utworzyć nowe unikalne (ew. zmodyfikować istniejące)

3. Strony zaplecza tworzyć tematyczne, najlepiej o unikalnym contencie

4. W tzw. międzyczasie pisać właściwą, unikalną stronę która będzie pozycjonowana za pomocą tematycznego zaplecza.

5. Po pewnym czasie [tj jak gugiel zaindeksuje zaplecze] dodać jakiś SWL... ale delikatnie

6. Dokonać zabiegów kosmetycznych [np. katalogowanie] aby strona właściwa wyjszła na wyżyny.

Dobrze rozumuje? :-) Tak powinno to wyglądać na TĄ chwilę, gdy gugiel jeszcze nie jest AŻ tak stanowczy przy SWL?

Mi by wystarczyło zastosowanie dobrego przelicznika BL, site i PR zamiast stosowania "sztucznego przycinania punktów" i wątpliwej ręcznej moderacji. Bo jaką wartość wnosi do systemu nawet najlepsza strona która ma site 500 i LD:100 BL L:100 BL z PR 2 a jaką strona z site 30k PR 4 i LD:1M BL L:50k BL?

Systemy obecnie nie wykorzystują danych które posiadają do "ewolucji" i stoją w miejscu.

trochę inaczej trzeba to rozpatrywać, spróbuje wyjasnić (musiałem co prawda kiedys zrobiż papiery nauczyciela ale d***a ze mnie nie dydaktyk) ;D

strona z sitem 500 (PR2 ; BL 100) bedąca w wynikach na tematyke xxxx znacznie wyżej od strony z sitem 30K (PR4 BL 1000) bedzie miała większą moc dla fraz z tematyki xxxx .

A teraz z innej beczki, są dwie strony z taka sama ilościa linków wychodzących , taką samą ilościa podstron taka samą ilością BL i takim samy PR jedna wyświetla linki z systemu w stopce, druga wyświetla te linki w cześci "head" (jako pierwsze) , która daje wiekszą moc ? :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Trudno napisać definicję wartościowej strony. Fiat 126p to z definicji samochód. Nowy Mercedes to też samochód - a jednak róznica między nimi jest kolosalna.

Tak samo jak w przypadku samochodów, w 95% przypadków można na pierwszy rzut oka odróżnić czy strona jest wartościowa czy jest typowym spamem.

Jestem przekonany że google nie walczyłoby tak zawzięcie z systemami gdyby większość zaplecza chociaż próbowałaby wyglądać jak wartościowe strony.

Google to prywatna firma, tak jak każda prywatna firma dba o swoje zyski i o swoje interesy. Jeżeli dawaliby otwarte przyzwolenie na zaśmiecanie swoich wyników to dobrowolnie pozbawialiby się swoich zysków. Z grubsza podstawowe reguły, które pozwalają na ustalanie kolejności w serpach są takie same od lat, pomniejsze zakazy i nakazy to wynik działalności osób trzecich.

Teraz przewrócenie tych zasad do góry nogami to byłoby jak strzelanie sobie w stopę. Google, dbając o index, dba tak naprawdę o content swojej strony, a więc pośrednio o swoje zyski.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Xann by powiedział że żadnej różnicy nie ma :)

Faktycznie masz rację więcej czynników ma wpływ na wartość linka i strony ale pisałem z uwzględnieniem rzeczywistości panującej w SWL'ach. Napisanie dobrego algorytmu analizującego pewne rzeczy podobnie jak algorytm google nie jest wcale takie trudne wystarczy zebrać czynniki wpływające na jakość i moc linka i wyliczać na tej podstawie punktacje opierając się na danych z systemu. A z przydzielaniem linków kontekstowo to już był by prawie ideał ;)

nihil fit sine causa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności