Skocz do zawartości

Jakaś alternatywa dla SWL?

zuymen

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście że tak, dlatego też liczenie spamu poważnie obciąża serwery, dlatego też google stara się usunąć takie badziewie ze swojego indexu. J

No i nareszcie mamy potwierdzenie tego o czym zawsze pisałem, nie chodzi o "czystość indeksu" tylko o kase ;) cała ta "czystość indeksu" to wynik fajnych działań marketingowych korporacji a nabierają sie na to ci, którzy po prostu nie portafią sami mysleć i łykają każdą spreparowaną informacje jak "pelikan ryby" ;)

BTW, chyba juz miesiąc czasu czekam na przykład "zanieczyszczenia****" indeksu przez firmę pozycjonujacą i chyba jeszcze poczekam

(**** zanieczyszczenia = pozycjonowanie na frazy niezgodne z treścią - to wyjaśnienie dla Dżordza bo znowu wywróci kota do góry nogami) ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Szkoda, z wcześniejszych twoich postów można wywnioskować coś innego.

Irek, mnie interesuje przyszłość moich stron i strony które są w indeksie google. Widzę że TY masz jakieś szczególne upodobania ...

Powiedz mi jeszcze z jakiej to przeglądarki korzystasz, która nie ma zakładki ulubione - z Lynx-a ?

Xann - powtarzam pytanie:

Skoro uważasz się za wielkiego pozycjonera może wytłumaczysz mi dlaczego robisz takie karygodne błędy w pozycjonowaniu jak przytoczone przezemnie w tym poście ?

Nie rżnij głupa tylko wypowiedz się na ten temat, skoro pouczasz innych a sam robisz to co robisz...

Jeśli chodzi o API - to mam totalną kontrolę nad wszystkim co robię właśnie z localhosta, ponieważ nie dodaje linków bezmyślnie, mój panel zarządzania znacznie mi ułatwia pracę. Wstawiane są linki dokładnie tam gdzie chce a nie przypadkowo, co zwiększa siłe pozycjonowania wielokrotnie.

Niektóre skrypty bazują na identycznym kodzie html, zmieniają się tylko wartości znaczników img w kodzie i stylach, gdzie od razu jest jasne iż bazują na tym samym silniku.

No nie wiem co wygodniejsze czy API czy "centrum dowodzenia" postawione na dedyku, myślę że funkcjonalnością bije to co masz na głowe :hahaha:

co do skryptów to nie podzielam Twojego zdania , że wszystkie (w domysle) są takie same aby to stwierdzic musiałbyś zajrzeć w źródło ręcznie bo zaindeksowane kopie tej samej strony róznia się w wystarczającym %

Może zechcesz powiedzieć mi czym bije na głowe ten dedyk moje rozwiązanie ?

Co do szablonów jak odfiltrujesz treść, białe znaki itp zostanie czysty kod html, czyli czysty kod szablonu - więc gdzie tu widzisz jakąś różnicę % ?

Nie wiesz jak wygląda spam a wiesz jak wyglądają " dobre strony ". To po czym je odróżniasz od reszty stron, te " dobre " oczywiście?

dobre to są te które są zidexowane wyszukiwarce , złe to są te które dostają w niej bana

George UK jesteś gościem bez jaj , zaproponowałem ci zakład o 50 tys o to ze 100 tys przebije Twoje 100 domen a ty po prostu obracasz kota ogonem https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=61777

Gdybyś choć raz nie przytaczał książkowej wiedzy to byś przeczytał co pisze na pierwszej stronie e-weblinka i nie robił z siebie idioty

Marketing internetowy dla firm

Irek, mnie interesuje przyszłość moich stron i strony które są w indeksie google. Widzę że TY masz jakieś szczególne upodobania ...
O czym Ty piszesz? Wcześniej pisałeś żeby zwracać uwagę na linki bo ich historia jest przechowywana w Google (na razie tylko Ty tak twierdzisz) a teraz piszesz że przeszłość Cię nie interesuje? Zdecyduj się czy to jakie kiedyś prowadziły linki do naszej strony jest ważne.
Powiedz mi jeszcze z jakiej to przeglądarki korzystasz, która nie ma zakładki ulubione - z Lynx-a ?
Jakie to ma znaczenie, już było napisane że w takiej zakładce mogą znajdować się różne strony i to że jakaś tam jest nie oznacza że jest ona "dobra". Chodzi o ustalenie jakie strony są dobre, najlepiej dla użytkownika jak i wyszukiwarek.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

dobre to są te które są zidexowane wyszukiwarce , złe to są te które dostają w niej bana

Ja tu nie chcę nic mówić, ale chyba właśnie strzeliłeś sobie samobójczego gola :hahaha:

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Co do szablonów jak odfiltrujesz treść, białe znaki itp zostanie czysty kod html, czyli czysty kod szablonu - więc gdzie tu widzisz jakąś różnicę % ?

mysle, że funkcjonalnoscią i automatyką (jak myslisz skąd mam tyle czasu na inne rzeczy ? ) ;)

no cóż sprawdź sobie różne szablony/templatki np. do joomli i jeżeli dalej bedziesz pociskał ciemnoty że sie nie różnią (nawet w/g Twoich kryteriów) to ja sobie odpuszczam dyskusje merytoryczną ;)

///////

cholera za często robie literówki :( i błedy , jeszcze mnie za klona Xanna wezmą :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

mysle, że funkcjonalnoscią i automatyką (jak myslisz skąd mam tyle czasu na inne rzeczy ? ) :)

no cóż sprawdź sobie różne szablony/templatki np. do joomli...

Dalej nie przekonała mnie Twoja wypowiedź odnośnie automatyki bądź funkcjonalności .... Czy możesz przytoczyć jakieś szczególne plusy ?

Jomla może ma i różne szablony odnośnie kodu html, ale po pierwsze jest to znany skrypt a po drugie musisz mieć linka w stopce.

po pierwsze nie musisz mieć linka (radzę dokładnie sprawdzić licencje)

po drugie jeżeli jesteś sobie w stanie wyobrazić jedno miejsce z którego instalujesz , sprawdzasz , nadzorujesz, raportujesz, taki LV z mnóstwem dodatków.

Ale cieszę się, że w końcu jak się Ciebie "docisnie" to uzywasz sformułowań typu:

Dalej nie przekonała mnie
:)

Hmm.. czytam tak teraz wypowiedzi Grzesia ;-) i wygląda na to, że starasz się za wszelką cenę przekonać obecnych tu seo-majsterów do zmiany zachowania na bardziej gugel-friendly :> Troszkę się zamotałeś w zeznaniach i jest kilka nieścisłości... myślę, że mógłbyś troszkę zluzować [jak reszta zresztą też]! Wydaje mi się, że jeżeli podasz dobry/konkretny przekład to w cudowny sposób część pozycjonerów stąd przejdzie na techniki które Ty preferujesz, drogi George'u.

A do całej reszty: Nie ma co na siebie najeżdzać, bluzgać, obrażać czy zero-jedynki jeszcze wiedza... To, że to jest dla was praca tak samo jak dla mnie - spoko. Ale dzięki Dwóm różnym punktom widzenia można dojść do całkiem nowych, często przełomowych wniosków! Tak więc szanujmy i szanujcie się nawzajem!

A i tak duża część z was ma gdzieś tam hen hen w czeluściach /dev/null/ ukrytą jakąś grupę dyskusyjną gdzie rozpracowujecie właśnie kolejną diabelską technikę SEO ;-)

Pozdrawiam was, i mam nadzieje, że dyskusja będzie trwać gdyż wydaje mi się, że zebrało się tu kilka naprawdę mądrych głów :-)

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

zuymen: w pełni się z Tobą zgadzam. Jednak to jest Polskie forum - a te raczej w świecie z pewnych znanych względów dobrej sławy nie mają. Ale bądźmy rzeczowi - zamiast się przedrzeźniać może lepiej coś stworzyć?

Jak to kiedyś powiedział Xann: "ile pozycjonerów tyle technik" - uszanujmy więc to...

#seo @ ircnet

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności