Skocz do zawartości

Tym razem ja wpdałem z filtrem i takie pytania mam

wyciorex

Rekomendowane odpowiedzi

Nie będe pytał o to jak długo będe siedział bo przeczytałem tutaj już dziesiątki wątków ale mam inne pytanie :

Filtr zapuścił się gdzieś we wtorek koło 17

W momencie spadku odwiedzin o jakieś 80% (zostały tylko wejścia z jakiś innych stron) zajrzałem sobie na narzędzia dla webmasterów

tam małe odkrycie : wycięte do zera wszystkie linki wewnętrzne i zewnętrzne. Wszystkie frazy/słowa ugrzęzły na pozycjach od 47 do 67, wpisując domenę to pojawia się na pierwszym miejscu, site jest ale nastąpił spadek z 28 tyś na 24 tyś.

Dziś widze w narzędziach dla webmasterów że linki powróciły - czy w takich samych ilościach to nie wiem ale podobnej +- 10 tyś ale frazy są gdzie były czyli w tyle. Minęło dopiero 2 dni ale przez te 2 dni spore straty finansowe i tu się zastanawiam czy nie zrobić 301 (widziałem jedną stronę konkurencji, że zrobili tak odrazu).

Wiem, że 2 dni to mało, ale nie stać mnie czekać tygodniami czy miesiącami aż wróci, domena ma ponad 2 lata i nie licząc ostatniego wahnięcia to się wyniki posypały z 31 paźdz na 1 listopada to nigdy nie miałem filtra ani jakiś większych problemów.

Walić 301 ? czy czekać ze względu na to że linki powróciły w narzędziach googla.

Jeszcze jedna ważna informacja to taka, że jakieś 2 tygodnie temu miałem niespodziewany i chyba poza kolejnością update PR z 2 na 4

A wracając do 301 to kompletnie nie mam pojęcia jak to się robi i gdzie to przekierowanie się zakłada na jakiej domenie starej czy nowej

(domene na wszelki wypadek już kupiłem - najwyżej się przyda na coś innego)

Dzięki z góry za uwagi

OK, ale jak to nie jest ban i usunąłeś ze strony niezgodne z wytycznymi google elementy to pisz do nich z prośbą o ponowne rozpatrzenie albo z pytaniem za co dostałeś filtr. Teraz jak zrobisz 301 na nową domenę to przekierowanie będzie miało najwyżej taką samą moc jak strona obecna. IMO lepiej szybko zbudować zaplecze na nowej domenie, z odnośnikami do domeny głównej i próbować je wybić. Jeżeli uda ci się wybić nową domenę a domena główna nadal będzie siedziała w filtrze to wtedy zrobisz 301 z nowej na główną.

Jeżeli teraz przeniesiesz starą domenę wraz z serwisem na nową to jeżeli nie wyjdzie ona z filtra to i tak pozycjonowanie zaczniesz od nowa. Lepiej jak najszybciej popraw stronę zgodnie z wytycznymi i pisz do google.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Kurde mam to samo, wczoraj wieczorem gwałtowny spadek odwiedzin. Wszystkie pierwsze pozycje 7 stron w dol. Strona ma 7 lat, domena 6. PR5. Ogolnie byla bardzo bardzo mocna, zero wachan.

Ostatnio kosmetycznie dodawane linki 3 dziennie.

Mam nadzieje ze to tylko chwilowe... inaczej nie bede mial srodkow do zycia :/

tunery tv - portal o kartach telwizyjnych

ilustrator - profesjonalna grafika komputerowa

A może chcecie się czegoś dowiedzieć o Bułgarii ?

@wielkieg - na glowne frazy pozycje 1-3 z naciskiem na 1. Taki fraz bylo okolo 10. Do tego z 50 bardziej niszowych fraz na podstrony (tylko mala czesc pozycjonowana), tez top 1-3. Teraz zdecydowana wiekszosc tych fraz poszla 7 stron w dol. Zadna nie zostala w top 1-3.

tunery tv - portal o kartach telwizyjnych

ilustrator - profesjonalna grafika komputerowa

A może chcecie się czegoś dowiedzieć o Bułgarii ?

No cóż - albo ktoś wymyślił sposób na załatwienie konkurentów albo trzeba promować w końcu kogoś innego słusznego :)

Miałem sobie kupić telefon googla androida - ale mnie zraziło ;)

Wiem, że taki tekst się pojawia przy każdym większym zamieszaniu ale ostatnio to się robi dosyć często z tego co tu ostatnio czytam, mało tego widze, że strony, które są(były) koło mnie również są mordowane

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności