Skocz do zawartości

Northrop B2 Seo-Stealth

graff

Sonduję poziom Waszych możliwości  

123 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile domen TLD PR>=0 mógłbyś od ręki wprowadzić do seo-systemu ?

• 1-10
      34
    • 11-30
      17
    • 31-50
      17
    • 51-70
      6
    • 71-100
      2
    • powyżej 100
      20
  2. 2. Na ilu adresach IP zlokalizowane są te domeny ?

• 1-2
      18
    • 3-6
      33
    • 6-10
      17
    • więcej niż 10
      27
  3. 3. Jaką kwotę aktualnie przeznaczasz miesięcznie na pozycjonowanie (seo, sem, praca własna) najważniejszej dla Ciebie domeny ?

• 10-100 zł
      19
    • 101-300 zł
      21
    • 301-500 zł
      12
    • 501-800 zł
      13
    • 801-1000 zł
      7
    • 1001-1500 zł
      7
    • 1501-2000 zł
      5
    • więcej niż 2000 zł
      10

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Napisałeś

'graff' przed sekundą dowiedzieliśmy się ze tak naprawdę SWL nie są główną przczyną filtra a są nią:

- strony które nie są dobrze zoptymalizowane,

- słabe strony pod wzgledem wartosci,

- strony malo funkcjonalne

Zapewne coś by sie jeszcze znalazło , czyli mając to na uwadze problem nie leży po stronie SWL

ps. i nie mówcie ze xann, ciągle swoje ale ta uwaga uważam ze jest jedną z najbardziej wartościowych uwag jaą w tym roku przeczytalem

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry479844

Link który podałeś odnosi się do wypowiedzi seweryna która ci odpowiada z wiadomego względu

- filtrowane( lub naturalne spadki) są strony nie tylko z SWL'ami, ale także takie które nie są dobrze zoptymalizowane, czyli temat rzeka (słabe strony pod wzgledem wartosci, lub malo funkcjonalne)

W ODPOWIEDZI NA POST JEŻA...

Jeż, powstrzymam się od głębszych refleksji, bo zdecydowana większość adresatów uznałaby je za klasykę "pieprzenia w bambus". Świata zbawiać nie zamierzam, tym bardziej na siłę. Może tylko tyle: u mnie każdy dostaje swoją szansę, niezależnie od tego, co ma "w papierach". Nie pozwalam sobie nawet, by po nie sięgać. Zgoda - tym trudniej mi jest "wykarmić dzieci", ale jednocześnie jestem zwolniony z konieczności prowadzenia permanentnej gry. Nadal uprawiam "najdroższy ze sportów ekstremalnych". Wiesz, o czym mowa. Czy to jest idealizm, czy skrajna naiwność, czy może już regularna głupota - można się zastanawiać w kontekście bilansu ekonomicznego, ale to nie jest jedyny bilans, jaki mam na uwadze.

Xann zaproponował mikołajkowo-noworoczne zawieszenie broni. Czy to przejaw cynizmu, wynik chłodnej kalkulacji, czy może zwyczajne zmęczenie "napieprzaniem łokciami" - nie wnikam. Bez znaczenia wobec "potencjału pozytywów". Twardzielom, którzy żyją w przekonaniu, że stojąc na twardym gruncie kontrolują sytuację dedykuję takiego mikołajkowego newsa: 70% kloszardów w Tokio to byli dyrektorzy banków, maklerzy, doradcy finansowi, przedsiębiorcy, a wśród narybku zapewne i szefowie agencji sem/seo. Pomijam kwestię szczególnego etosu biznesowego i kodeksu rodzinnego, których efektem jest tak dramatyczny odsetek. I co ? Ważyli, mierzyli, rozstawiali po kątach, byli szczęśliwymi posiadaczami lizanych pośladków. Czegoś nie doszacowali ? Ulokowali zaufanie nie tam, gdzie należało ? Rolowali, a zostali zrolowani ? No, to szkoda tej pary, która poszła w gwizdek. Skorzystałem z odległego geograficznie przykładu ze względu na efektowną statystykę.

Na własny użytek i na własny rachunek wybieram opcję otwartego kodu, niczego przy tym sobie nie obiecując, z pełną świadością że natychmiast u kogoś aktywują się "niskie pobudki". Jedyny komfort, jaki z tego wynika to totalny brak rozczarowań. Że rentowność jest niższa, niż w przypadku Twojej opcji - to jasne. Coś za coś. Uczulasz mnie na kwestie, które są dla mnie nihil novi. Nie wiem, co poszczególne osoby mają "na koncie" i w sumie mało mnie to obchodzi - do czasu, gdy naruszą carte blanche. A to może się zdarzyć tylko raz - jak z saperem, więc po fakcie tym bardziej mnie to nie obchodzi. Na długość ostrza w plecach nie będę się licytować. Każdy jakieś ma.

Jedno jest pewne: kto weźmie sobie do serca Twoje uwagi - zwiększa szanse na przetrwanie. Szczególnie w kontekście nadchodzących "trudnych czasów". Może nawet rozegra swoje partie do końca. Może nawet z powodzeniem. Dzięki Jeżu za miłe słowa, dzięki za propozycję wsparcia. Tym cenniejszą, że wydrukowaną własnie kodem otwartym. Cenię sobie. Domyślam się, że skorzystałeś poniekąd z okazji, by nakreślić środowiskowe relacje. No cóż. Jak mówisz - życie.

W SPRAWIE SYSTEMU...

Wracając do tematu... wczoraj wieczorem podrzuciłem do kancelarii wnioski o ochronę kluczowych elementów, więc od dzisiejszego ranka procedura będzie w toku. Jak wspominałem - jeżeli ktoś zdecyduje się na uruchomienie analogicznych rozwiązań - nie mam nic przeciwko. Proszę tylko uwzględnić w biznesplanie 10% na opłaty licencyjne.

Otrzymuję propozycje udziału. Mniej lub bardziej sprecyzowane. Wyjaśniam, bo chyba doszło do nieporozumienia: odwołałem się do system.stron.org, ale tam już niczego nie ma. A to co było traktuję wyłacznie na zasadzie szkicu. Zatem - to nie jest "ten produkt". Jeżeli ktoś chce ryzykować na podstawie opowieści dziwnych treści i np. profilaktycznie nabyć kota w worku to bardzo proszę: 180 tys. z góry, drugie tyle po finalizacji, plus 5% udziału w zyskach netto. Gdybym usiadł do tego jutro - to "pod klucz" mogę oddać za pól roku. Wcześniej i tak mija się to z celem ze względu na planowaną kosmetykę otoczenia. Przy projekcie będzie sporo pracy, więc 6 miesięcy to takie zdrowe minimum. Korzystam z najprostszych rozwiązań programowych. Jedno centrum z powodzeniem może obsługiwać jedna osoba o przeciętnych kwalifikacjach php/mysql. Do tego "zespół edycyjny" - liczebność uzależniona od skali wdrożenia. Oczywiście - niezbędny jest solidny administrator.

Z wyników ankiety, które chyba nie ulegną większym zmianom wynika, że oferta może być atrakcyjna dla 60-70% aktywnych pozycjonerów.

Zainteresowanych tematem zapraszam na stronę https://www.northrop.pl

w związku ze zgłaszaniem domen do testu, zgłaszamy tylko 1 domenę czy potrzebne jest kilka ?? bo na stronie nic o tym nie pisze a nazwa pola w formularzu "Proponowana domena TLD:" sugeruje że tylko 1 domena na osobę

Odpowiem hurtem na wątpliwości, które pojawiły się do tej pory:

1. Co z domeną która ma brać udział w projekcie? Czy istnieje spore ryzyko jej trwałego uszkodzenia (ban)?

Tak, uczulam na możliwość straty domeny. Nie mogę zagwarantować, że Google lub szperacze nie zlokalizują uczestników. Będzie to utrudnione, ale jednak możliwe. Kwestia zaangażowanych sił i środków. Z drugiej strony - nie będzie formalnych podstaw do nałożenia banów, choć jak praktyka wskazuje - może to nie mieć znaczenia.

2. Jakie warunki ma spełniać domena, unikalność zawartości, wiek, bl, tematyka? Proszę o szczegóły.

Jedyny określiłem w ankiecie: PR >= 0. Reszta nie ma znaczenia. Będziemy symulować proces pozycjonowania na zlecenie z wykorzystaniem NSS. Należy więc stworzyć warunki jak najbardziej zbliżone do typowych. Typową sytuacją jest, że pozycjoner posiada w swoim portfolio domeny o różnym wieku, tematyce, stanie indeskacji, IP, itd. Sugeruję wybór domen o najmniejszej dla Was wartości. Równie dobrze można uruchomić domenkę teraz z przeznaczeniem na test i zgłosić ją za np. dwa tygodnie. Testy ruszą najwcześniej w pierwszej połowie stycznia.

3. Jeszcze pytanie o ten punkt: Gwarantujesz możliwość wymiany aktualnie dostępnej treści w pełnym lub częściowym zakresie, w terminie 72 godzin od chwili przekazania aktualizacji- co masz na myśli pisząc treści? Treść którą otrzymam z z systemu?

Tak, w ramach testu praca zostanie wykonana za Was - tzn - przekażę kilka linijek skryptu php lub gotowy kod html do wklejenia. W ten sposób zachowam pełną kontrolę nad strategią, która jest równie istotna, jak sama mechanika. Podkreślam: to nie jest test systemu tylko test jego bazy ideowej. Wszelką automatyką zajmę się po uzyskaniu potwierdzenia skuteczności. Stąd konieczność wykonania ręcznych robótek.

4. "Proponowana domena TLD:" sugeruje że tylko 1 domena na osobę

Jeżeli zgłoszenie kolejnej domeny wiąże się z udostępnieniem innego IP - to nie ma przeszkód, ale z drugiej strony - chyba też nie ma takiej potrzeby, by zgłaszać całe pule domen. Ostateczny wybór dokonany zostanie pod kątem optymalizacji warunków eksperymentu. Przypuszczam, że wykorzystanych zostanie nie więcej, niż 90-100 adresów.

• 4 tygodnie później...
Być może powodem małej aktywności w tym temacie i sondzie jest zbyt długi pierwszy post.

Bardzo możliwe. Ja ten temat zauważyłam już dość dawno, ale dopiero dzisiaj zdecydowałam się zerknąć o co dokładnie chodzi i będę śledzić jak się projekt rozwinie.

Nadal nie odpisałeś na zadane pytanie czy wiesz kto to??

Może prościej gdzie on pracuje wiesz?? Lolki co??

Ja wiem gdzie, dlatego nie widzę związku z tematem. Nikt nigdy nie twierdził, że SWLe są jedynym powodem filtrów, więc nie jest to nic odkrywczego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności