Skocz do zawartości

Zmiany w indeksowaniu Google

sylwek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chyba nastąpiły zmiany w procedurze i indeksowaniu stron w Google większość różnych stron, które miałem wypozycjonowane na pozycja 1-20 wg słów kluczowych spadła o 50 miejsc, pewnie założyli na strony jakiś filtr. Zastosowałem się do info dostępnym w webmaster tools na Google i powycinałem Systemy Wymiany Linków oraz wysłałem prośbę o ponowny przegląd strony. Co można jeszcze zrobić aby w miarę szybko nie czekając kilku miesięcy wrócić do poprzednich pozycji ?

Witam

Chyba nastąpiły zmiany w procedurze i indeksowaniu stron w Google [......]

cholera wprowadziłeś mnie w błąd tym tekstem i tytułem , pomyslałem, o zmianach w indeksowaniu w kontekście site (ilosci zaindeksowanych podstron)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wczoraj po południu poleciały strony po wszystkich słowach kluczowych, co ciekawe dotyczy to wszystkich stron pozycjonowanych systemami typu Linkme, Linkujpro itp, pozostałe, które dodawałem tylko do katalogów SEO wg tematów stron, nie zaśmiecając innych kategorii spoza tematyki stoją w miejscu w Google na wysokich pozycjach. Sorry jeśli zmylił tytuł ale tak na szybko pisałem.

Witam.

mam identyczny przypadek, strony były na wiele fraz w top10 a teraz są na 50-60 miejscu. Korzystałem z Linkme, czy wywalić to??

Miałem też przez ostatnie tygodnie spore problemy z wydajanością serwera (serwer był często niedostępny) od kilku dni jestem na innym serwerze i wszystko z serwerem ok ale strony spadły. Może przez to strony poleciały na dalsze pozycje ??

--------------------------------

Katalog Stron

qurde dzisiaj to już wogóle wyleciałem z googla, na żadne słowo mnie nie widać, chyba dostałem za coś bana :)

No to usuń to, co niezgodne z wytycznymi google na twojej stronie i zgłaszaj ją do ponownego rozpatrzenia.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Ban => wywalenie z indeksu => site:domena.pl pokazuje 0. Filtr => obniżenie pozycji

Może ktoś mi pomoże.

Domena działa od 2004r. (sklep internetowy). pozycjonowana była przez dodawanie do katalogów i system wymiany linków (LinkMe). Do tej pory na sporo fraz byłem w top 10. Od kilku tygodni duże problemy z serwerem i błędy 503 (serwery za mało wydajne), w środę wieczorem przeniosłem sklep do innego providera i teraz z wydajnością jest wszystko ok. od gdzieś tak wtorku (dzień przed przeniesieniem serwera) zauważalny spadek pozycji w google, wczoraj (sobota) większość fraz, które były w top10 teraz były w top50-60 a dzisiaj (niedziela) na żadną frazę nie pokazuje mnie wogóle w google . Nawet jak wpiszę nazwę domeny to moja stronka się nie pokazuje w google. Robot googla nonstop szaleje na stronie, site:domena.pl pokazuje ponad 10,000 zaindeksowanych linków (w sklepie jest kilka tysięcy produktów).

Na tą chwilę wywaliłem LInkme, ale może ktoś coś poradzi albo zidentyfikuje problem

--------------------------------

Katalog Stron

Ban => wywalenie z indeksu => site:domena.pl pokazuje 0. Filtr => obniżenie pozycji

Może ktoś mi pomoże.

Domena działa od 2004r. (sklep internetowy). pozycjonowana była przez dodawanie do katalogów i system wymiany linków (LinkMe). Do tej pory na sporo fraz byłem w top 10. Od kilku tygodni duże problemy z serwerem i błędy 503 (serwery za mało wydajne), w środę wieczorem przeniosłem sklep do innego providera i teraz z wydajnością jest wszystko ok. od gdzieś tak wtorku (dzień przed przeniesieniem serwera) zauważalny spadek pozycji w google, wczoraj (sobota) większość fraz, które były w top10 teraz były w top50-60 a dzisiaj (niedziela) na żadną frazę nie pokazuje mnie wogóle w google . Nawet jak wpiszę nazwę domeny to moja stronka się nie pokazuje w google. Robot googla nonstop szaleje na stronie, site:domena.pl pokazuje ponad 10,000 zaindeksowanych linków (w sklepie jest kilka tysięcy produktów).

Na tą chwilę wywaliłem LInkme, ale może ktoś coś poradzi albo zidentyfikuje problem

wywaliłeś linkme? tzn miałeś linkme na stronie pozycjonowanej czy wywaliłeś linki do strony z systemu?

234x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności