Skocz do zawartości

spadek pozycji w google, moja historia

eversun.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problem. Wyszukując moją strone poprzez słowo kluczowe kosmetyki z pierwszej 10 spadłem na 230 pozycje. Ale tak jest tylko u mnie na komputerze i u mojej dziewczyny. U kilku innych osób jestem na 9 pozycji, co to może znaczyć?

Podam kilka szczegółow.

Ostatnio zrobiłem forum i zrobiłem subdomene www.forum.eversun.pl dodałem ją do google, zrobiłem jeszcze jedna www.kosmetyki.eversun.pl tez ją dodałem. Pozatym mam kilka (3) systemów linkujących, oraz system banerowy. Ale ostatnio dodałem tylko banerowy, tamte miałem już wczesniej i pozycja sie utrzymywała.

Poza tym zrobiłem jeszcze jedną rzecz, zarejestrowałem sie w addwords i doszedłem do konca . czyli do płatności, było to z tydzien i jeszcze im nie zapłaciłem, bo kolega mnie wprowadził w błąd, ze za klik bede płacił 5 gr jak ustawie a tam mi wyszło,ze 25 gr. i minimum to 200 zł do zapłaty.

Wiec moze jakaś diagnoza ?

szczerze mowiac to watpie zeby to adwords pociagnelo Cie tak w dol;) ogolnie cos ostatnio google jak dla mnie to swiruje:| nie wiem moze cos robia, gdzies jest watek o tym na forum w dziale google... nie jestes sam mi tez wyrzucilo strony daleko... :):) na poczatku przez pad serwera... nie wiem pozniej znow powrocilo na gore a teraz znowu mnie wyrzucilo, co jest dosc dziwne... bo linki mi rosna... a spadlem pod wszystkie slowa kluczowe... wyjscie chyba jedno poczekac... az sie sytuacja unormuje... moze jutro bedzie lepiej:P

Polecam https://transkrypcje24.pl - zleć nam wykonywanie swoich transkrypcji z nagrań

Co do Adwords - z tych 200zł potrącą najpierw 20zł na aktywację, a potem odejmą VAT (chyba 22%). Reszta pójdzie na kliki. Cena za klik oczywiście netto, więc faktycznie jest więcej. Niekoniecznie musi to być 25 gr - tę wartość ustalasz sam. Jest kilka ale:

- Im mniejszą cenę za klik ustawisz tym niżej po prawej stronie jesteś,

- Jak ustawisz niską cenę za klik to system będzie ją wyświetlał rzadziej, dostaniesz info, że CTR jest za niski i reklama może przestać być wyświetlana. Dostaniesz zachętę w jaki sposób sobie pomóc - np. ustawić wyższe CPC.

Jeżeli prowadzisz sklep internetowy to musisz mieć klientów, czyli, idąc na skróty, odwiedzalność. Jak nie masz dobrej pozycji w google..... Za te dwie stówy możesz mieć ok 1000 odwiedzin. Co z tych odwiedzin wyniknie to inna bajka.

Eksperyment Discover.pl

moim zdaniem - skoro na twoim komputerze sa inne wyniki a na innym sa inne moze oznaczac tylko jedno (albo dwie rzeczy)

tutaj chcialem powiedziec ale nie powiem bo tak nie jest - teraz sprawdzalem - ale zastanawialem sie czy nie masz wiekszosci linków z zagranicznych stron i na polskich DC jestes nizej niz na zagranicznych. jednak linki masz z polskich stron wiec jedyna mozliwosc jest taka ze szukales z google.com i tam jestes nizej - nie bylo tak ?

jesli nie to mozliwe ze przesadziles z linkami i googlerka Cie "przycina" - narazie na niektórych DC - wtedy musisz robic swoje i poczekac ... 6-8 miesiecy niestety :/

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

jesli nie to mozliwe ze przesadziles z linkami i googlerka Cie "przycina" - narazie na niektórych DC - wtedy musisz robic swoje i poczekac ... 6-8 miesiecy niestety :/

hmmm co znaczy googlerka przycina? 6-8 mcy?:| mowisz o jakims filtrze?

Polecam https://transkrypcje24.pl - zleć nam wykonywanie swoich transkrypcji z nagrań

6-8 mc na to zeby wskoczyc znow na pozycje, mogles dostac filtr czyli kare za nadmierna ilosc linkow w malym odstepie czasu

hmmm a filtr sie dostaje na slowa? czy na domeny? bo w moim przypadku akurat... to chyba nie chyba... bo jesli na slowa to polecialy mi wszystkie subdomeny:P i domena glowna... i nie jedno slowo tylko wszystkie (a jest ponad 10) poza tym gdzies na forumczytalem jak sprawdzic czy sie nie ma filtru... allinanchor... jestem pod tymi samymi pozycjami....

Jak sprawdzic czy sie wpadlo w filtr ?

Na dzień dzisiejszy zadzwonić do Google niestety

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

hmmm a filtr sie dostaje na slowa? czy na domeny?

na jedno i na drugie - tzn na slowa - inne nie beda karane + na domeny bo jak bedziesz pozycjonowal te slowana subdomenach to to tez nie przyniesie skutku,

Jak sprawdzic czy sie wpadlo w filtr ?

teoretycznie mozesz sprawdzic tutaj

poza tym gdzies na forumczytalem jak sprawdzic czy sie nie ma filtru... allinanchor... jestem pod tymi samymi pozycjami....

o ile sie nie myle to to juz jest nieaktualne - chyba zobaczyli ze w ten sposób duzo sugeruja pozycjonerom i teraz juz to tak nie dziala a w kazdym razie wprowadza w blad :-k

na reszte pytan odpowiedz jest w przyklejonym faq w dziale google :P

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

o ile sie nie myle to to juz jest nieaktualne - chyba zobaczyli ze w ten sposób duzo sugeruja pozycjonerom i teraz juz to tak nie dziala a w kazdym razie wprowadza w blad

Mi sie wydaje ze allinanchor pokazuje nadal strony ktore maja najwiecej linkow z dana fraz ale to nie determinuje pozycji strony. I tutaj masz racje ze to zapytanie przestalo sugerowac pozycje na ktorej powino sie byc ale pokazuje konkurencje i potencjalnych przyszlych przeciwnikow.

Ja mialem tak ze kupe czasu mialem pierwsze miejsce w allinanchor na interesujaca mnie fraze. Mialo sie to nijak do pozycji. Trwalo to mnie wiejcej 6 mc. I teraz wyglada na to ze

a) linki sie uwiarygodnily - mimo ze jest ich duzo z nie powiazanych tematycznie stron, niektore z jednego ip w duzej ilosci to wisza juz dlugo

:P Filtr za nadmierna ilosc linkow w krotkim odstepie czasu zostal zdjety

c) Linki z powiazanych tematycznie witryn, ktore zaczalem zdobywac po wpadnieciu w filtr w "naturalnym" czasie wywazyly proporcje innych juz posiadanych linkow

Wszystkie 3 tezy wzajemnie sie uzupelniaja ale moze tylko jeden z czynnikow mial decydujace znaczenie podczas ustalania obecnej "wysokiej" pozycji

Check email deliverability tool Maildog

czyli rozumiem ze mieliscie juz do czynienia z tymi filtrami, to wiec moje pytanie czy filtr to calkowity kop z wynikow? czy po prostu obnizenie pozycji... czy filtrem moze byc utrata pozycji o 10-50 miejsc? sytuacja u mnie wyglada tak... slowo1 - 39 pozycja, slowo2 - 54 pozycja, slowo3 - pozycja 29... przed spadkiem... slowo1 -9 pozycja, slowo2 - 15 pozycja, slowo3- 12 pozycja. dodam ze spadam w wynikach dalej... ale np. slow2 mialem wczoraj 58 pozycje dzis 4 oczka do gory... jakbybyl filtr to bym chyba spadal... dalej?:P

w watku dla zaawansowanych czytalem o updacie dmoza... czy fakt nieposiadania linku w tym katalogu... moze miec takie skutki? jesli konkurencja sie dodala a ja dalej czekam na dodanie? w sumie to duzooo linkow... duzy power...

i tak sobie mysle czym moze byc spowodowany spadek... mam kilka linkow ze stron o tym samym contencie... ale mam tez duzo linkow z jednego IP, z jednej domeny... niezwiazanych wogole tematem... i mam linki na farmach linkow... dodajac link miesiac temu strona byla dziewicza... po miesiacu wyglada strasznie... i co teraz zrobic w takiej sytuacji... co jest lepszym wyjsciem sciagac linki z takich stron... czy zostawiac... ile taki link jest warty... przykladowo na takiej stronie... reklama .szwaj .info

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności